Преди и след: 8 неприветливи помещения, превърнати във великолепни спални

Публикувано на 30/01/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 12 682 пъти

В началото това помещение изглежда тъмно и занемарено, но с помощта на няколко козметични промени то е прекроено в уютна и хармонична спалня. Как? Много просто - жълтеникавият нюанс на стените е заменен от модерното сиво, като таванът е оставен бял, така че да се създаде илюзия за височина. Мебелите си остават същите, но спалното бельо и декорациите са подбрани в тон с основната цветова гама, като липсата на достатъчно естествена светлина е компенсирана от симпатичните нощни лампи.


Ключът към създаване на по-уютна обстановка се крие в детайлите

Първоначално тази спалня изглежда мрачна и потискаща, но с помощта на няколко дребни подобрения тя е напълно преобразена! Цветът на стените е освежен, добавени са нови осветителни тела, както и огледала, които визуално уголемяват помещението. Таблата на леглото е пример за това как наглед незначителен детайл може да придаде на цялата стая по-уютен вид. Обзавеждането пък е в унисон с излъчването на спалнята, като естественият дървен под създава интересен контраст със сивата обстановка.


Оползотворяването на неудобната ниша в таванското помещение вече е възможно

Ако сте решили да превърнете таванското помещение в обитаема част от дома, най-вероятно сте се сблъскали с неудобните ъгли и ниши, в които сякаш нищо не се побира! Решение на проблема могат да бъдат мебелите от палети, които да сглобите така, че да пасват идеално на малкото пространство. Тази спалня е пример за това, че с добра идея и креативен дух и най-мрачната стая може да се превърне в красива зона за отмора и релакс!


Недостатъците на помещението са превърнати в интригуващи акценти

Обзавеждането на подобна спалня има своите тънкости, тъй като скосеният таван и компактното пространство не позволяват поставянето на високи и твърде обемни мебели. Въпреки това, новият вид на това помещение доказва, че понякога ключът към по-хармонична обстановка се крие в създаването на цялостна концепция за помещението. За да изглежда по-просторно, то е боядисано в бяло, а скосеният таван е превърнат в закачлив акцент. Мебелите са подбрани така, че да допълват настроението в стаята, като на прозореца е поставена феерична завеса, която да създава допълнителен уют.


Малкото помещение е превърнато в мечтана спалня

Малкото жилище предполага компромис от гледна точка на мечтаното масивно обзавеждане. Съществуват все пак няколко малки трика, с които дори тясната стая може да се преобрази в уютна спалня или дневна например. Тук собствениците са заложили на неутрални тонове, които да придадат усещане за уют и топлина в стаята, подкрепено и от електрическата камина. Обърнете внимание на огледалото, полилея и стенните декорации, които са перфектен завършек към този малък оазис на спокойствието!

Виж още: Кой е най-подходящият цвят за вашата спалня


Винтидж елементите са въплътени по страхотен начин в интериора

Тази приказна стая получава пълно преобразяване, което комбинира винтидж излъчването й с ярки и свежи елементи. Сега помещението има по-артистичен облик, създава добро настроение и изглежда по-светло и приветливо. Неговото обзавеждане е изцяло подменено, поставени са нови осветителни тела и цветни акценти, които му придават уникалност. Забележително, нали?

Виж още: Как да оползотворим мястото в малката спалня


Преди и след: 8 неприветливи помещения, превърнати във великолепни спални

Новата година е добър повод за мащабни промени у дома, затова ако сте решили да обновите спалнята си, сега е точното време да го направите! Проследете преобразяването на няколко впечатляващи спални, които доказват, че липсата на естествена светлина и компактните размери не са пречка за създаването на уютен дом. Споделете с нас резултатите от своите домашни реконструкции, като не забравяте, че професионален съвет за обзавеждането можете да получите от нашите опитни специалисти в сферата на интериорния дизайн!


Подмяната на един елемент може да промени изцяло излъчването на спалнята

Понякога не е необходимо да подменяте всички вещи в помещението, за да направите излъчването му по-интересно и впечатляващо. В тази спалня основната промяна се крие в декоративния панел, който е поставен зад леглото, за да разчупи скучните сиви стени. По този начин не само ще придадете на помещението индивидуалност, но и можете да прикриете недостатъците по стените, като дупки, драскотини или потъмняване на боята. За тази цел можете да използвате още стикери или фото тапет, както и да добавите някои дребни декорации, които пасват на новото излъчване на спалнята.

Виж още: Уникални спални в топли есенни нюанси


Открийте баланса между особеностите на стаята и личните си предпочитания

Малкото помещение е истинско предизвикателство от гледна точка на обзавеждането, защото е необходимо да се открие баланса между неговите особености и желанията на собствениците. Тази спалня обаче доказва, че с подходящите мебели дори схлупената стая може да изглежда хармонично и красиво. Светлото легло спомага за визуалното й уголемяване, а дървеният скрин и нощните шкафове пък пасват на пода и щорите. Своеобразен преход, омекотяващ контраста, откриваме в декоративните елементи, които придават специфичен характер на тази красива спалня. Как да превърнете своята малка стая в подобно кътче пък научете от опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus! Заявете проект напълно безплатно и разгледайте техните оферти още сега!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Ангел Йорданов VIP
Боядисване и декорация, Банкя
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
8 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта