Как да изберем подходящ модул за телевизора в хола?

Публикувано на 02/01/2018 от Светла Иванова | Последна редакция на 02/01/2018 | Видяно 6 425 пъти

За повечето семейства телевизорът се явява фокусна точка в дневната. Това е мястото, където всички се събират за семейни филмови вечери, връщат се назад в миналото, гледайки домашно видео или просто похапват, информирайки се за събитията по новините. Изборът на модул за телевизор може да бъде труден, но днес ще ви насочим към основните особености, за които да внимавате, когато купувате тази мебел. Ако пък сте решили, че цялата ви дневна има нужда от подмяна на обзавеждането, то в такъв случай не губете повече време, а се свържете с опитните майстори, които ще превърнат хола в олицетворение на хармонията!


Заложете на мебел с функционални шкафове за съхранение

Случаите, когато шкафът за телевизор изпълнява ролята само на поставка на уреда са изключително малко. В повечето домакинства е необходимо откриването на оптимално решение, което да предостави възможност за съхранение на вещи в рамките на конструкцията. Независимо дали ще заложите на удобни шкафове или пък на кокетни рафтове, едно е сигурно - подобна мебел ще се впише перфектно във вашата дневна, като я направи по-красива и организирана. Преди да преминете към закупуване на поставката, която ви допада, помислете добре дали в последствие няма да се наложи да търсите допълнително място за приемника, колекцията от филми, DVD плейър и всички останали периферни устройства.

Виж още: Малки промени, с които да внесете свежест в дневната


Придайте топлина на помещението с този уникален шкаф

Дори техниката може да придобие по-уютен облик с помощта на този оригинален скрин. Вградената електрическа камина в конструкцията внася топлина и силна индивидуалност на помещението. Така, когато искате просто да си почивате, без да включвате телевизора, имате на разположение чудесна фокусна точка, която да ви помогне да се отпуснете след дългия работен ден. Тази мебел е компактна, стилна и изключително практична, като за последното особено осезаемо спомага възможността да бъде съчетана с допълнителни шкафове и рафтове за подреждане на вещи и декорации. А вие как бихте съчетали това функционално решение с останалата част от интериора?


Практична секция за модерния хол

Ако разполагате с просторна и светла дневна, заложете на практична секция с включен шкаф за телевизора. Този тип конструкции са здрави, дълготрайни и изключително функционални, като предоставят допълнително място за съхранение и вдъхват живот на семплия хол. Обърнете внимание обаче на размера на шкафовете - те трябва да са съобразени с квадратурата на помещението, като дължината на шкафа под телевизора трябва да е с поне 20-30 см по-голяма от тази на уреда. Също толкова важно е от какъв материал ще бъде изработена тази практична мебел, така че да оправдае инвестицията ви. В повечето случаи шкафовете за телевизор и холните секции се изработват от ПДЧ или МДФ плоскости, дърво или комбинация между тези материали и стъкло.

Виж още: Как изглеждат високотехнологичните климатици на бъдещето?


Скрийте телевизора зад функционална плоскост

Много хора предпочитат да инвестират в масивни модулни секции, които разполагат с множество рафтове за всичко необходимо. Ако сте сред любителите на минималистичния интериорен стил, то тази секция е точното решение за вас. Тя разполага със скрита ниша, така че когато сте в настроение за хубав филм, просто трябва да плъзнете подвижния модул и телевизорът ще се открие пред вас в пълния си блясък! Тази идея е особено подходяща за помещения, които изпълняват повече от една функция - например съчетават хол и спалня, или пък кухня и дневна. Според вас струва ли си инвестирането в подобен масивен модул или вие бихте предпочели по-скоро компактни и лесноподвижни конструкции за телевизора?


Разчупена конструкция, която ще освежи дневната

Повечето модерни телевизори предоставят възможност за закачане на стената в хола или спалнята. Това често налага да заложим на разчупена и практична конструкция, която да обгражда уреда и да осигурява допълнително място за подреждане на книги и декорации. Направете крачка напред по посока на иновативния дизайн и инвестирайте в изграждането на интригуващ модул с впечатляващо вградено осветление. Тази мебел без съмнение ще се превърне в основен акцент от интериора на дома, като гарантирано ще впечатли вашите гости със своята изчистена визия и несравнима функционалност. Обикновено този тип конструкции изискват повече време и средства за изработка, но пък крайният резултат е повече от зашеметяващ!

Виж още: Щастливият живот започва от дома - датският hygge стил и как да го приложим в своето жилище?


Изберете подходящо място за шкафа в дневната

Когато избирате шкаф за телевизора у дома, обърнете особено внимание на неговото разположение. Независимо дали ще заложите на класически шкаф тип скрин, или пък ще експериментирате с по-раздвижена и интересна конструкция, тази мебел трябва да е на подходящо разстояние и височина спрямо дивана. Според специалистите телевизорът трябва да е на разстояние от поне 3 метра от дивана и да е на височината на очите, така че гледането на любимия филм или сериал да се превърне в едно наистина отпускащо изживяване, както за съзнанието, така и за очите ни. Съобразете също вида и големината на телевизора с квадратурата на помещението, така че с лекота да приложите гореописаното правило.

Поверете изработката на мебели за дневната в ръцете на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus! Пуснете заявка напълно безплатно и сравнете цени и оферти за изграждане на различни видове конструкции за вашия модерен дом или офис!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта