Изумителни склуптури от сухи есенни листа

Публикувано на 07/09/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 13/07/2016 | Видяно 7 129 пъти

Освен от листа от магнолия, тези невероятни скулптури се създават и от много други растения. В колекциите на автора им можем да видим изключително разнообразни размери, форми и цветове, като зад всяко листо стои индивидуална идея, която прави всеки експонат наистина уникален.

Виж още: Как би изглеждал Париж през 2050г. според Винсент Калебаут


Два етапа на предварителна подготовка

Днес всяко листо претърпява два етапа на обработка, преди да попадне на работния плот. Първо листата се почистват внимателно, като целта е да се предпазят от влиянието на насекоми и микроорганизми. След това те се сушат в продължение на няколко седмици и едва тогава започва същинското им оформяне.


Великолепни произведения, вдъхновени от магнолията

За направата на голяма част от своите произведения, Сузана Бауер използва листата на растението магнолия. Освен, че листата й позволяват изграждането на уникални форми, магнолията притежава изключително богата символика, която я превръща в олицетворение на истината и духовното пречистване.


Есенните листа стават прелестни декорации

Така сухите есенни листа придобиват нов облик, благодарение на своеобразните плетени коронки, които тяхната създателка постепенно изгражда. Тя има предварителна идея как да оползотвори всяко листо, което вземе в ръце, като за плетенето на различните детайли използва малки кукички и игли.


Постепенно фигурите се усложняват

Възможностите на това изкуство съвсем не се изчерпват до изплитането на коронки за сухите листа. Постепенно Сузана Бауер развива своя талант и започва да използва още клечки и клонки, като с тяхна помощ създава все по-сложни и интересни фигури, като кубчета например.


Изумителни склуптури от сухи есенни листа

Есента е вече на прага ни, а ние често я прекарваме, вторачени в отминаващото лято и така порпускаме същинската й красота. За да ви вдъхновим да се огледате наоколо и да преоткриета творческата си страна, днес ще ви представим едни невероятни скулптури, създадени именно от крехки есенни листа. Как обаче е възможно това? Разгледайте тази удивителна колекция, подберете точните декорации за своя дом, а за правилното им съчетаване с останалата част от интериора, се доверете на квалифицираните специалисти в MaistorPlus!


3D скулптури от сухи листа - истина или фантазия?

Внимателното изучаване на възможностите на листата и поетапното усложняване на проекта достигнаха до своя връх със създаването не само на 2D, но и на 3D фигури. Това е една огромна крачка напред, която подтикна реализирането и на най-смелите идеи на автора. Днес нейните изключителни 3D произведения съставляват цели изложби, които можем да видим във Великобритания, Швейцария, Италия и много други страни.


Цените започват от 400-500 лв.

Така след прецизна обработка и изплитане на отделни елементи от тях, листата са готови за продажба. Цената им варира в зависимост от размера и сложността на проекта, като най-малките произведения ще ви струват приблизително 400-500 лева.

Виж още: Удивителен сватбен параклис, с форма на панделка, в Хирошима, Япония


Природната красота среща финия почерк на твореца

Една от особеностите на този проект е естественото подбиране на елементите. Сузана Бауер избира лично всяко клонче или листо, като наблюдателността й спомага за това да открие потенциал там, където другите не успяват. По този начин тя сложи началото на изкуство, което показва, че естествената природната красота и фината човешката намеса могат да създават истински шедьоври!


Декоративните дръвчета украсяват световноизвестни галерии

Вече имате възможност да се сдобиете не просто с едно красиво листо, а с цяло малко декоративно дръвче. Неговата структура е крехка, но носи неподправено природно очарование, затова не е никак изненадващо, че тези произведения са сред експонатите на някои от най-известните галерии в света.


Как филмовата площадка може да вдъхнови подобен проект

Вниманието към всеки детайл и търпението за създаването на подобни шедьоври Сузана е възпитала в себе си по време на работата си във филмовата индустрия. В този период от живота си тя е отговаряла за направата на макети и декорации за снимачната площадка, като постепенно е усвоила нови техники за обработка на фини елементи и материи.


Успехът й е плод на упорит труд

Днес 46 годишната германка живее във Великобритания, а нейното изкуство се разраства и намира все повече почитатели в цял свят. Успехът й обаче не е плод на щастлива случайност, а е в следствие на много упорита работа, която не е изглеждала така обнадеждаващо в миналото.


Изумителната красота на естествените материали

Това е една от най-сложните и красиви форми, пресъздадени с помощта на сухи листа от магнолия и памучна прежда. Невероятно, нали?


В началото листата се чупят постоянно

Когато за пръв път започва да обработва сухи листа, Сузана се сблъсква с непознаването на тяхната материя. Така многократно листата се чупят и биват съсипани от насекоми, което обаче не пречупва творческата й воля. С течение на времето тя открива печелившата формула, с която запазва листата непокътнати за изключително дълго време.


Плетенето на една кука има ново приложение

Тези малки изумителни фигури са дело на германката Сузана Бауер, която показва, че плетенето на една кука отдавна не се използва само за създаване на вълнени пуловери и чорапи. Тя е прекроила традиционните плетивни техники в едно ново изкуство, което впечатлява със своята прецизност и неподправена природна красота.

Виж още: Невероятни преспапиета, вдъхновени от природата


Хванете в ръце една великолепна илюзия

С помощта на елегантно изплитане дори отделните листа могат да се превърнат в единно цяло, като човешката намеса тук е толкова деликатна, че дава илюзията за естествен природен процес. Така всеки отделен елемент съставлява подобна впечатляваща декорация, която всички мечтаем да притежаваме у дома. Споделете с нас вашите креативни проекти и творчески начинания! Не посрещайте сами трудностите към успеха, а се възползвайте от квалифицираната помощ на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus, като заявите проект при нас напълно безплатно!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта