Превърнете старите си тениски във възглавнички за хола

Публикувано на 20/06/2016 от Елица Мартинова | Последна редакция на 04/08/2016 | Видяно 4 194 пъти

Имате ли износени стари тениски, с които отказвате да се разделите, защото ви навяват хубави спомени или просто десенът ви е любим? Една чудесна възможност да ги запазите близо до вас е като ги превърнете във възглавнички за обзавеждането в хола. Ако всекидневната ви се нуждае от по-сериозно разкрасяване и възглавничките няма да са достатъчни, винаги можете да потърсите помощ от интериорните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus.


Какво ви е необходимо?

Бързаме да отбележим, че това начинание е подходящо и за по-неопитните ентусиасти в ръчния труд. Ето от какво се нуждаете:

  • Ножица
  • Топлийки
  • Шевна машина или обикновена игла
  • Голяма тениска - размер XL или повече
  • Пълнеж за възглавници - продава се във всеки тематичен магазин

Вижте още: Малки промени, с които да внесете свежест в дневната


Откъде да започнем

Размерите на възглавницата зависят от вас - големината на използваната тениска и пълнежът за възглавници, който сте купили.

В задната част на вашата възглавница ще има две парчета, които ще се застъпват. Изрежете ги от гърба на тениската. Дължината им трябва да е колкото дължината на възглавницата, а ширината им - около 3/4 от размера на лицевата част.


Нека пристъпим към действие

Изрежете лицевата част за вашата възглавница. Най-добре би се получило, ако за нея използвате щампата - все пак сигурно тя ви кара да обичате толкова тениската. Вече трябва да разполагате с три парчета - едно по-голямо за предната част и две по-малки за гръб.


Нека сглобим бъдещата възглавница

Наложете първото задно парче върху лицето на вашата възглавница. Обърнете внимание - поставете го върху самата щампа, а не на гърба на лицевото парче. Фиксирайте го с топлийки и направете същото и с второто парче с този размер.

Направете така, че двете да се застъпват и фиксирайте по ръба на получилия се плик, но не и отворa между двете задни парчета, той трябва да остане свободен, защото оттам ще напълните възглавницата.

Вижте още: 5-те водещи тенденции за дома за 2015г.


Вашата възглавничка е готова!

Зашийте облицовката на бъдещата възглавничка. Най-бързо би станало с шевна машина, но обикновена игла също би свършила работа.

След като приключите с шиенето, обърнете плика за възглавничката, така че щампата да сочи напред и поставете пълнежа през отвора.

Готово! Вече си имате ръчно изработена възглавничка, която не просто е уникална, но е направена и от любимата ви стара тениска.

Ако декорацията в апартамента ви се струва твърде сложна задача, свържете се с професионалистите в бранша. В случай че вече си представяте как трябва да изглежда домът ви, възползвайте се от възможността да заявите проект, за да получите най-добрите условия и цени.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта