Седем страхотни лампи, направени от палети

Публикувано на 19/11/2015 от Елица Мартинова | Последна редакция на 04/08/2016 | Видяно 10 677 пъти

Ако сте любители на по-приглушената светлина в спалнята, това е идеалната иедя за вас! Самото легло, изградено от палети, може да се превърне без проблем в лампа. Разстоянието между летвите позволява на светлината да се разпръсква около рамката и да създаде подходяща обстановка. За да допълните интериора си в спалнята, не са необходими много усилия. Нужни са ви само верижни лампички, подобни на тези, с които се украсяват елхата. Важно е да се отбележи, че за да бъде по-безопасен проектът ви, трябва да отделите средства за по-хубави лампички, които да не се загряват твърде много при работа. В противен случай съществува опасност леглото ви да се подпали.


Лампа от огънати летви

А ето и една идея за любителите на повече светлина. Тук огънатите летви са разположени на толкова голямо разстояние една от друга, че светлината преминава свободно и осветява помещението. Разбира се, гъстотата на подредбата зависи изцяло от вас. Хубавото в случая е, че към тази лампа по всяко време могат да се направят нови попълнения и те ще си пасват идеално в обстановката, дори да не са напълно същите.


Ефектна кула

Вероятно тази лампа ви е хванала окото и без нашите разяснения. Както се вижда от снимката, тя представлява сглобка от два паралелепипеда, поставени един върху друг. За направата им двете плоскости на една и съща палета са разделени на две. За да бъде по-ефектно, горните страни на двата паралелепипеда са направени от тънък шперплат, в който са пробити хаотични дупки. Те ще разпръскват светлината на посоки. Ако държите на прецизността, може да пробиете дупките в строго определен ред. Ако използвате по-силна крушка за горната част на кулата, формите, пробити в капака на по-малкия паралелепипед, ще се отразяват върху тавана ви.

Тази лампа е изключително подходяща идея, ако вече сте завършили проект и имате остатъци от палета.

Виж още: Интересни идеи за практични мебели от палети


Семпъл и старинен полилей

За изработката на този много елегантен полилей, който впечатлява с несъвършенството си, ще са ви нужни само три летви от конструкцията на някоя палета. Те трябва да бъдат добре лакирани, за препоръчване - с огнеопорен лак. За да закрепите летвите помежду им, ще са ви нужни четири болта, като дължината им зависи от желания размер на полилея. Нарези за крушките се правят единствено в последната, най-долна летва, тъй като крушките служат за опора на средната дъска.


Лампа пирамида

Ако сте нови в майсторенето на дървени чудеса от палета, тази лампа е идеалното решение за вас. Причината е, че направата й не изисква кой знае колко опит или фантазия. Въпреки че е по-лесно постижима, тя е изключително ефектна и може да краси всяка стая в дома ви. Стабилната й конструкция я прави много подходяща за семейства с домашни любимци, тъй като няма да успеят да я съборят, независимо от усилията си.

Виж още: Как да изберете подходящи цветове за вашия дом


Стилен куб

Тази страхотна лампа може да бъде използвана както за настолна, така и за декоративно осветление на земята в хола ви. Ако изберете втория вариант, желателно е за основата й да използвате масивни летви, така че да бъде по-стабилна и да няма опасност да я съборите по невнимание, докато вървите.

За дървения абажур са използвани летви от стари палети, които са скрепени един към друг чрез направена за целта дървена рамка. Във финалния етап на сглобяването рамката е боядисана в черно. Вие обаче може да изберете всякакъв друг цвят.

Тази лампа не е подходяща за първи проект на начинаещи, тъй като изисква повече усилия.


Седем страхотни лампи, направени от палети

Няма как до вас да не е стигнал последният писък на модата, свързан с мебели, направени от палети. За никого не е трудно да си представи как от дървените плоскости могат да се изковат дивани, легла, шкафове и пр. Стига ли ви обаче фантазията, за да може да сътворите интересна лампа от палети? Ако пък вече сте измислили уникален дизайн, не пропускайте възможността да прегледате производителите на мебели по поръчка, регистрирани в MaistorPlus.


Светеща етажерка

Това е една лесноизпълнима и оригинална идея за стенна лампа, която може да играе ролята и на етажерка. Единственото, което ви е нужно, са летви от стара палета и пирони или самонарезни винтове за дърво. Върху тази етажерка могат да се изпишат със спрей всякакви надписи, а ако желаете, може да я боядисате.

Ако сте се вдъхновили от идеите за лампи от палета, но не смятате, че ще може да се справите сами с изработката, не се притеснявайте, има решение и за вас. Може да потърсите помощ от регистрираните в сайта ни майстори за мебели по поръчка. Те със сигурност ще могат да ви дадат допълнителни идеи, така че в крайна сметка да се радвате на уникално обзавеждане. Ако пък вече имате готов дизайн в главата си, не се колебайте да заявите проект безплатно, за да получите най-добрите условия и цени за изработката му.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта