Как да си направим кухненски остров от палети?

Публикувано на 14/12/2015 от Светла Иванова | Последна редакция на 15/08/2016 | Видяно 33 657 пъти

Всички знаем, че дори най-малката промяна в интериора на едно помещение може коренно да промени целия му облик. Затова днес ще ви представим един хитър и безкрайно лесен начин да си направите сами очарователен кухненски остров от палети, който няма да навреди на семейния бюджет. В случай че сте твърде отегчени от вашата кухня и жадувате за цялостно освежаване, не се колебайте да се свържете с майсторите, регистрирани в MaistorPlus.


Изберете точния размер за вашата кухня

Преди да пристъпите към действие, уверете се, че знаете точно какво искате. Кухненските острови са изключително практични, тъй като се използват за съхранение на различни неща, за бързо хранене, а понякога влизат в ролята и на допълнителен плот. Преценете каква площ може да отделите за новата мебел и какви функции очаквате да изпълнява, защото от това зависи и височината. За по-сигурно начертайте примерна скица и я покажете на човека, от когото ще вземете палетите, за да прецени количеството, необходимо за изработката.

Вижте още: 10 невероятни идеи за организация в кухнята


Започнете с изграждането на конструкцията

Конструкцията несъмнено е най-важна за успешното изграждане на кухненския остров, но преди нея е желателно да се убедите в чистотата на палетите, с които ще работите. В случай че сте ги взели от някой склад или хале, най-добре ги измийте с вода и сапун, а след това ги оставете да изсъхнат. Вече спокойно може да се захванете с крачетата на кухненския остров. Използвайте стабилни дървени плоскости, тъй като цялата тежест ще пада върху тези елементи. Когато сте готови със скелето, направете страничната "облицовка", ако искате да има такава.


Преминете към плота и рафтовете

Плотът е частта, която ще се вижда най-много, така че оставете най-хубавите и гладки палети за него. Постарайте се нюансите на кафяво също да са сходни. Ако има някакви неравности по повърхността, може да добавите втори плот от стъкло или друг материал. Останалите дъски използвайте, за да направите рафтчета.

Вижте още: Интересни идеи за практични мебели от палети


Боядисайте, лакирайте и се наслаждавайте!

Честито, вече имате ръчно направен кухненски остров! Не забравяйте обаче, че финалните щрихи са най-важни. Боядисайте своето изобретение в цвят, който ще отива на цялата кухня. За типична "рустик" визия, вдъхновена от планинските хижи, можете да оставите и оригиналния цвят на дървото. Независимо какво ще изберете, не забравяйте да лакирате своя кухненски остров, за да го защитите във времето


Съчетайте различни материали

Изглежда повече от добре, нали? Ако и вие искате да се сдобиете с тази практична мебел, но не можете да отделите достатъчно време, опитни майстори ще ви помогнат с изграждането, съобразявайки се с всяко ваше изискване. Направете безплатна заявка, разгледайте офертите и мненията на предишни клиенти и изберете най-добрия изпълнител за вашия проект.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта