10 невероятни идеи за организация в кухнята

Публикувано на 02/08/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 27/07/2016 | Видяно 30 070 пъти

Добре подредените стъклени съдове, бурканчета или кутийки, пълни с подправки, създават комфорт по време на готвене. От естетическа гледна точка хаусът може да се избегне, като се подберат съдове с приблизително еднаква големина и форма. Това представлява един симпатичен начин да внесем малко повече настроение и цвят в кухнята.

Виж още: Как да спечелим място в кухнята


10 невероятни идеи за организация в кухнята

Всички си мечтаем за по-просторна, комфортна и подредена кухня. За щастие, тези цели са лесно изпълними. Предлагаме ви 10 практични идеи, с които да постигнете всичко това, независимо от пространството, с което разполагате. Това са достъпни съвети, които всеки лесно може да изпълни, а резултатът надминава очакванията. Свържете се със специалисти, които да ви помогнат в изпълнението на всички ваши идеи, за да изпитате истинско удоволствие от финалния резултат и удобството, което идва с него!


2. "Скрит" органайзер

Килер? Нещо повече - компактна и семпла етажерка, скрита в специално кухненско помещение - само отваряте вратичките, а след това се озовавате в света на кухненското творчество. Подредете всичко прилежно и ще се убедите, че дори почистването на това фантастично скривалище, няма да ви коства усилия.

Виж още: Всичко за почистването на кухненските шкафове


3. Окачени или монтирани кукички

Кукичките са перфектното решение за усвояване на свободното пространство по стените. Най-важното е, че готвенето е много по-лесно, тъй като не се налага да ровите по чекмеджета и шкафове, докато откриете ножа или бъркалката. Естествено, идеята не е да отрупате стените с всичко, което ви хрумне. Напълно достатъчно е да подредите само най-често използваните кухненски принадлежности. Успешно постигнато ниво на перфекционизъм, без много излишни тревоги!


4. Мобилност в кухнята

Какво по-удобно от това да разполагате с етажерка или шкаф на колелца? Освен че може да го използвате за подредба на най-необходимите уреди или посуда, той идеално може да послужи като плот за обработка на храната по време на готвене. Ще е с вас навсякъде, където ви потрябва - близо до мивката, печката, или пък хладилника, вие решавате.


5. Органайзер за бутилки и чаши

Досадно е да ровим в шкаф, пълен с чаши, докато намерим тези, които ни трябват. Събаряме тези на първи позиции и едвам изтегляме необходимите ни за момента. Защо, след като можем да ги подредим на едно място с помощта на висящ държач? Това със сигурност ще спести много изпочупени съдове!


6. Стенен държач за подправки

Гениална идея! Използвайте механизъм на винт или магнити, сложете самозалепящи стикери с имената на подправките и ги подредете в азбучен ред... или пък по цвят. Уверяваме ви, че ще усетите разликата. В допълнение към това - ще се сдобиете със симпатичен арт-декор.


7. Преобразете чекмеджетата

На всички ни е омръзнала бъркотията, а тази идея е толкова лесна и удобна. Могат да се монтират прегради или просто да се пъхнат няколко допълнителни ванички, в които да разпределите приборите. Подредете ги по големина и вид и си спестете лутане в кухнята.


8. Дъска за записки

Всички сме запознати със старомодния метод с хвърчащи листчета, прикрепени с магнити по хладилника. Но дъската е истинска иновация в кухнята. Бележки, напомняния, дори рецепти - всичко, което ви е необходимо, за по-добра организация и по-ефективна работа.


9. Вътрешната страна на вратичките на шкафовете

С монтиране на кукички, етажерки или държачи, това свободно пространство може да бъде оползотворено по един прекрасен и практичен начин. Преценете с колко място разполага шкафът отвътре - понякога можем да скрием там дори кофата за боклук!


10. Диспенсери за храна

Последната идея, която искаме да ви представим, е още една малка иновация за всички домакини. Това са подвижни диспенсери за храна, които се откачат, почистват и пълнят изключително лесно. Бурканите вече бледнеят, нали?

Ако желаете съдействие при ремонта и дизайна на кухнята, заявете проект при нас, напълно безплатно. До 24 часа ще получите оферти от професионалисти, като вие ще прецените с кой от тях желаете да работите на базата на техните профили и препоръки. Позволете ни да ви улесним в изпълнението на всички свои идеи!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта