Хитри и лесни начини да вдъхнете нов живот на стария диван

Публикувано на 25/09/2015 от Светла Иванова | Последна редакция на 15/08/2016 | Видяно 11 818 пъти

Промяната на перспективата в едно помещение гарантира драстичното му подобрение. То не изисква нито средства, нито много време. Заредете се с вдъхновение и аранжирайте стаята по съвсем нов начин. Ако смятате, че не е удачно да променяте сегашното местоположение на дивана, тъй като то е съобразено с разположението на телевизора например, не се притеснявайте да разместите мебелите, които го обграждат. По този начин можете да прикриете захабени негови части от откритата му преди страна, замаскирайте положението с друга мебел до него или го прилепете до стената.

Вижте още: 6 начина да освежите дома си с минимален бюджет


Превърнете невидимите детайли в акценти

Някога обръщали ли сте внимание на крачетата на вашия диван? Ако моделът му е около 10-годишен, то най-вероятно те са малки, дървени и почти незабележими. Няма да повярвате колко лесно е да ги замените с нови, по-модерни. Ще спечелите допълнителни бонус точки, ако се спрете на елементи от хром или никел. Друг вариант е да наблегнете на причудливи и заковаващи погледа възглавнички, които напълно ще грабнат гостите ви и няма и да забележат недостатъците по дивана.

Вижте още: 7 лесни стъпки за красива и безупречна дневна


Хитри и лесни начини да вдъхнете нов живот на стария диван

Диванът е един от най-използваните интериорни елемента в дома и доста често се превръща във фокусна точка на стаята, в която е поставен. Продължителната употреба обаче може да окаже пагубно влияние върху състоянието на вашето канапе. Ако решите да се сдобиете с ново, то може да надхвърли бюджета ви, затова ви предлагаме няколко начина да придадете нов облик на старата мебел без да правите големи инвестиции. За изцяло освежаване на дневната, най-добре се доверете на опитните специалисти в областта, които ще се съобразят с всички ваши изисквания.


Добавете повече цвят за настроение

Друг бърз начин да вдъхнете нов живот на стария диван е като добавите няколко цветни елемента. Това може да стане посредством декоративни възглавнички или цветно одеяло, с което да "завиете" канапето. Имайте предвид, че малките промени ще имат по-голямо въздействие, ако са драматични, а не фини. Винаги търсете контраста - кафявата гама освежете с ярко зелено, а сивата - с нюанси на синьото.


Внесете разнообразна палитра от цветове!

Тапицирането на един стар диван може да излезе почти колкото закупуването на нов заради специфичните му размери. Но качеството на старите такива често превъзхожда това на новите продукти, затова си заслужава да помислите в тази насока. Но защо не тествате вашите творчески заложби, боядисвайки този така важен интериорен акцент със специални багрила? Ако тапицерията е от естествени материали, като памук или лен, успехът ви е "вързан в кърпа". Много хора вече избират този нискобюджетен вариант за освежаване на стария и скучен диван, като дори изпробват ефекти с различни геометрични фигури.

Ако смятате, че няма да се справите сами, но държите да преобразите вашия хол с изцяло ново канапе, доверете се на професионалистите, които ще ви дадат ценни насоки и съвети. Направете безплатна заявка в MaistorPlus, за да сравните офертите на различни майстори, както и препоръки за тяхната работа.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта