Как да премахнем петната и миризмите от домашни любимци

Публикувано на 10/05/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 17/07/2016 | Видяно 10 251 пъти

Да се справи с миризмата от урина е казус, пред който се изправя всеки собственик на куче или котка. Един от добрите начини за разрешаването му е използването на препарати за премахване на петна и миризми. Те могат да бъдат открити както в специализираните магазини за домашни любимци, така и по секторите за хигиена, разположени в обикновените търговски обекти. Повечето, ако не и всички, имат мултифункционално приложение и с тях могат да се третират петна по килими, дамаски, дрехи, спално бельо, полирано дърво. Изсипва се част от препарата върху замърсения участък и се покрива с картон или друг материал. Целта е да попие добре и да съхне бавно, за да има ефект.

Вижте още: Да наемем ли професионалист или да се справим сами с ремонта


Как да премахнем петната и миризмите от домашни любимци

Домът е изпълнен с весело настроение и безусловна любов, когато е споделен с домашен любимец. Съществува, обаче, страничен ефект от присъствието на любвеобилното същество и това са петната и миризмите, оставяни от него. Ефективен начин да се справите с това е като разчитате на професионалистите по почистване, регистрирани в MaistorPlus. А ето още няколко алтернативни метода, които можете да опитате. 


Премахване на петна и миризма с домашни средства

Ако предпочитате домашните средства пред по-агресивните препарати, можете да използвате оцет, разтворена във вода сода за хляб. Пробвайте и с кока-кола, ако желаете - при всички положения е по-добре да чистите с нея, отколкото да я пиете.


Мисия с повишена трудност

Котките могат да ви накарат да се превивате от смях, наблюдавайки игрите им. Стане ли дума, обаче, за премахване на миризма на урина от тях, мисията става с повишена трудност. Тогава и най-ефективните препарати могат да се окажат безпомощни. Какво е решението? Едва ли ще ви бъде много забавно, а и изгодно, често да подменяте изцяло паркета, гранитогреса или каквато подова настилка сте избрали. Редовната подмяна на постелките освежава интериора, но и това омръзва в един момент. За да избегнете наложителното прилагане на тези крайни мерки, научете котката си да използва собствената си тоалетна. Без насилие, търпеливо, тя е достатъчно умна и ще ви разбере.


Още миризми и петна? Да се отървем и от тях!

Споменатите дотук начини, включващи прерарати и алтернативни домашни средства, са приложими за всякакви нежелани миризми от домашни любимци. За да сте сигурни в отличните резултати, най-добре е да наемете фирма, която да ви предложи професионално почистване, както и да ви даде полезни съвети за самостоятелно поддържане на чистотата във вашия дом. Специалистите, работещи в тази област, вече имат солиден опит с проблеми като вашия и ще ви предложат най-доброто решение.


Нужда от ремонт? Има решение!

Възможно е домашният ви любимец неволно да предизвика нуждата и от някои ремонтни дейности в дома ви. Вместо да го наказвате строго, потърсете помощ от професионалистите в MaistorPlus. Направете безплатна заявка за ремонт, разгледайте офертите и се доверете на специалиста, който е с достатъчно висок рейтинг в областта, която ви е нужна.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Емо Петров
Цялостен ремонт, София
113 извършени проекта
М-Строй
Цялостен ремонт, София
44 извършени проекта