Декорация вдъхновена от есента

Публикувано на 09/09/2019 от Флора Велчева | Последна редакция на 31/10/2019 | Видяно 1 876 пъти

Горещите летни дни вече са почти зад гърба ни. За да създадем украса, която да ни вдъхнови и настрои сетивата ни за приближаващата есен са ви необходими само малко въображение и естествени продукти от природата. Разходете се навън и съберете всичко пъстро, което ви допадне - клонки, листа, кестени.

Най-лесният продукт за декорация, който можете да използвате, са боровите шишарки. От тях лесно можете да направите венец. Най-лесно това ще стане, като използвате пистолет за топъл силикон. С негова помощ фиксирайте шишарките, така че да направят венец. Изчакайте хубаво да изсъхнат и го сложете на вратата си, за да ви радва с есенното си настроение. Хубавата новина е, че може да го оставите и след Коледа. Какви други оригинални предложения за декорация сме ви приготвили? Продължавайте да четете и ще разберете.

Ако обаче нямате доверие на собствените си способности и имате нужда от професионално съдействие, винаги може да потърсите декораторите, регистрирани на сайта.


Какво можете да направите с малко хартиени листа?

Обикновените листове от хартия могат да ви свършат чудесна работа за вашата есенна декорация. 

  • Начертайте фигурка, с форма на кленов лист върху парче картон и изрежете, за да създадете шаблон. 
  • Използвайте красиви страници или фотокопирани листове. 
  • Изрежете приблизително 100 броя, като за ориентир използвате шаблона. Най-добре да изрязвате с декоративни ножици, които позволяват да направите ръб с ефект „разкъсана хартия“.
  • Подгответе картонена форма на венец, която да използвате за основа.
  • Прикрепете листенцата към картонена форма с горещ силикон, наслоявайте ги и припокривайте, докато листата свършат.
  • Украсете с панделка и закачете на подходящо място.

Вижте още: Направете си сами впечатляващи есенни декорации за дома


Свещи с аромат на есен

Ароматът е едно от нещата, които мозъкът ни най-лесно свързва с конкретен спомен или сезон. За да направите свещи с аромат на есен ще са ви необходими няколко неща:

  • 4 малки стъклени буркана;
  • 2 малки лъжички етерично масло от бор, канела или масло от тиква;
  • един пакет избелен фитил за свещи;
  • първокласен восък за свещи.

Поставете восъка в тенджера или друг подходящ съд на съвсем слаб огън. Най-добре това да стане на водна баня. Поставете малко восък в бурканите, за да фиксирате фитила. Разбъркайте етеричното масло с восъка и прехвърлете течността в бурканите. Ако разполагате с допълнително време, можете да украсите свещите, като поставите канелени пръчки или други декоративни елементи в още течния восък в бурканите. Каквото и да правите пазете зоната около фитила.


Още светлина

След като вече сте на „вълна“ есен в дома, има няколко начина, с които да направите атмосферата още по-очарователна. Ако придружаващият хаос в създаването на свещи не е по вкуса ви, можете да си закупите готови от магазина... И да ги поставите в красиви свещници, които да създадете сами. Какво ще ви е необходимо?

  • самозалепваща се хартия;
  • буркани;
  • боя за стъкло или акрилен спрей (може да използвате и акрилна боя, но трябва или да не миете бурканите или да ги лакирате, когато боята изсъхне).

Изработката на тези свещници е много лесна. Първо, очертайте форма на листо върху хартията. След това залепете я върху буркана. Боядисайте го. Когато боята изсъхне, отлепете хартията. За да добавите ефект, можете да използвате брокатено лепило, с което да направите различни форми и детайли по буркана. 


Есен на масата

За да направите поставките за чаши показани на снимката, ще ви е необходим клон от дърво. Нарежете го на филийки от по 2 см.

  • Нарисувайте листата първо с молив, а след това оцветете с акрил.
  • Можете да разредите боята леко с вода, за да не бъде прекалено покривна. Акрилът не се маха от дървени повърхности, а също и от текстил, така че внимавайте, когато работите с него. 

За да допълните усещането за есен на масата, можете лесно да си направите салфетки или покривка с флорални мотиви.

  • Необходима ви е бяла покривка или текстилни салфетки без никакви детайли по тях.
  • От страната, на която са по-силно изразени жилките на листото, намажете с боя в златно или сребърно.
  • Обърнете я към плата, поставете салфетка върху горната част и натиснете няколко пъти с точилка.
  • Изчакайте боята да попипие добре 10-15 минути. 

Сигурни сме, че с малко старание и творчески подход може да направите истински чудеса напълно сами в дома си. Тези идеи за декорация са лесно приложими, а за всички останали мащабни проекти, можете да се обърнете към експертите, регистрирани на сайта ни. Имате възможността напълно безплатно да направите заявка за проект. Ще получите няколко оферти, които може да сравните. Вижте мнения на предишни клиенти и изберете най-доброто за вас.

 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта