Практични идеи за голямо семейство - триетажно легло, направено от палети

Публикувано на 06/09/2019 от Мария Милушева | Последна редакция на 11/11/2019 | Видяно 3 483 пъти

На всички ни е познат проблемът с малките жилища и колко е трудно за семейство с повече от едно дете да си намери широк и просторен дом. Всеки член на фамилията има нужда от лично пространство. Същото важи и за вилите - децата ви желаят да се събират с приятели, вие също вероятно планирате да каните гости. Заради всичко това имате нужда от идеи как да използвате пространството, с което вече разполагате, независимо колко стаи е домът ви. 

Нашето предложение към вас е да развихрите фантазията си и да си направите сами триетажно легло, само с помощта на палети. Така ще можете да съберете в една стая трима малчугани, без да има нужда от огромна стая. В случай, че не сте сигурни в собствените си способности може да се обърнете към професионалистите в дърводелските услуги, регистрирани при нас.


Първи стъпки

Първите стъпки са от съществено значение за сполучливия краен резултат. Затова се уверете, че всичко върви по план.

  • За да сглобите всяко от трите легла, ще са ви нужни 6 палети. Едно легло е построено от палет и половина. Другите три палети се монтират по-късно.
  • Следващата стъпка е да съедините всеки палет със съответната й половина, за да се формира здрава основа за поставяне на матрак.
  • Старайте се да следвате стъпките точно и последователно, за да избегнете опасността от евентуално несполучлива работа, а тук са важни сигурността и здравината на леглото. Ще видите, че децата ви ще харесат този проект и ще се радват на компанията си, без да си пречат взаимно.


Опора и здравина

Най-важното, което трябва да споменем е, че преди всичко триетажното легло трябва да бъде здраво, за да се чувствате спокойни, когато децата ви спят там. Затова е нужно то да има стабилна опора.

  • За тази цел прикрепете към стената няколко дървени ленти. Те ще дадат нужната сигурност на постройката.
  • От другата страна на леглото поставете дървена стълба като конструктивна опора или парапет. Целта е децата да не паднат от високите легла.
  • Стълбата може да бъде от дървени ленти, не е задължително да е направена от палети.

Виж още: Мебели от палети: Как да изберем подходящ материал за своите проекти


Удобен матрак за сладък сън

Най-сложната част от практичното легло е готова. Можете да си отдъхнете и след това да се заемете с малко по-лесния етап от процеса. Това е избирането на матрак за всяко от трите легла. Той може да бъде какъвто желаете. Опората вече е създадена, така че не е нужно да се притеснявате за това.

  • Матраците могат да бъдат по-твърди, ортопедични, или по-меки, решението е ваше.
  • След това изберете хубави чаршафи и одеяла. Ако децата ви са още много малки, заложете на анимационни герои, персонажи от игри, филми, книги. Така най-малките членове на семейството ви ще се влюбят в новите си легла!

Вижте още: От специалистите - какво е важно да знаем за избора на матрак?


Бъдете иновативни

Триетажните легла могат да имат множество дизайни. Особено ако дадете воля на въображението си.

  • Може да обърнете едното от леглата настрани. Така децата ще могат по-лесно да се гледат и да си говорят. Има само един проблем, който е хубаво да се опитате да избегнете – старайте се постройката да не пречи на нищо друго в стаята. Вашата цел е добро разположение. 
  • Може да ги сложите на едно ниво едно над друго. По този начин определено децата ви ще заспиват по бързо, тъй като няма да могат да си говоря много.
  • Може да добавите още атрактивни мебели към леглото - нощно шкафче, ракла, малка секция, където да съхранявате каквото пожелаете.

Създаването на триетажно легло от палети не е изключително сложна задача, но ако не умеете да боравите с инструменти, не се притеснявайте да потърсите помощта на специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Може да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите оферти, които да сравните и да изберете тази, която най-много ви допада.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта