Лесна и ефектна декорация за коледните дни

Публикувано на 15/12/2017 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 15/12/2017 | Видяно 4 518 пъти

Броени дни остават до най-любимия празник на мнозина - Коледа. Светлинки огряват улици, прозорци, домове. Елхите са навсякъде. Хората са по-усмихнати, дори слънцето се опитва да се промъкне иззад облаците. Настроението е празнично. Но докато украсата по улиците и в магазините е нещо, което не зависи от нас, тя просто е там, без значение дали е по наш вкус, то домовете ни са друго нещо. Когато затворите входната врата зад гърбовете си, вече сте в своята собствена крепост. Тук можете да се развихрите върху вашето платно, на което да творите. В следващите редове ви даваме няколко прекрасни, лесни и ефектни идеи за декориране на домовете ви, така че най-тържествено да посрещнете идващите празници. Без значение дали разполагате с малко или с много пространство, тази статия ще ви е от полза. А ако все пак не се чувствате готови сами да декорирате, регистрираните в сайта ни професионалисти са винаги насреща.


Нека бъде светлина

Коледа винаги се свързва с много светлина, с шарени лампички и свещи. Но това, че нещо се повтаря всяка година, в никакъв случай не означава, че няма как да проявите въображение и оригиналност. Като начало ще си вземете поне две-три кутии с лампички. По този начин ще разполагате с простор за идеите си, дори и в малко помещение. С няколко комплекта ще имате възможността да осветите целите си прозорци или да ги овесите от полилеите във всички стаи. Много погрешно е виждането, че една елха в хола е достатъчна украса. А когато отидете в кухнята, къде отива коледното настроение? Защо да не сложите няколко лампички и в спалнята? А ако имате технически проблеми, свържете се с професионалисти, които да ви съдействат.


Вечните коледни играчки

Чували ли сте за суеверието всяка година да слагате поне по една нова играчка на елхата, за да сте здрави и щастливи през следващата година? А случвало ли ви се е приятели да ви подаряват коледна украса всяка година, тъй като знаят, че се радвате на празника? Същевременно изведнъж всеки трети магазин по улиците се превръща в място за търгуване с декорации за празника. А на вас ви се иска да изкупите всичко. Резултатът - торби и кашони с коледна украса в килера, мазето, гаража или под леглото. А елхата ви не е достатъчно голяма, за да ги побере. Но не е честно толкова много изящни, шарени и весели играчки да остават на тъмно в кашона.

Затова бихте могли да ги дарите с живот, като проявите малко повече въображение.

  • Окачете ги на полилея или на корниза за пердета, за щорите, около картините по стените и където другаде намерите.
  • Подберете прозрачни стъклени вази, купи, буркани и ги напълнете с шарени топки за елха.
  • Вземете корково табло, набучете габърчета в определена форма (например елха) и закачете играчки. Нестандартните идеи ще впечатлят гостите ви на веселия празник.


Борови клонки за истинска Коледа

В наши дни все по-рядко се срещат "истински" елхи в българските домове. Изкуствените борчета преобладават по множество причини. Мнозина не искат да убиват дръвчетата. Вариантът за елха в саксия е твърде сложен и скъп. А закупуването на пластмасово дръвче е лесно и евтино. Много са и домакините, които не обичат цапащите цялото жилище иглички от естествените иглолистни дървета. Ако и вашият дом е лишен от боров аромат, лесно бихте могли да промените този факт. Вземете си само няколко клончета. Те няма да навредят на дървото, няма и да изцапат много апартамента ви. А е напълно възможно и да си ги намерите безплатно. С тях направете коледен венец, който да закачите на входната си врата. Друг вариант е да ги потопите във ваза с вода. След това може да ги оставите така или да ги закичите с няколко коледни играчки. Разбира се, вариантите са много, просто трябва да освободите въображението си.


И свещи за топлина към светлината

Коледните лампички са прекрасни, приказни, чудесни. Но свещите са друго нещо. Ако ги използвате внимателно, едва ли бихте имали проблеми. Те не само ще осветят дома ви, но и ще ви сгреят с пламъчетата си. Някога са ги закачали дори и по елхите, но не ви съветваме да прибягвате до този вариант. Нека сме умерени и предпазливи дори в празничния си ентусиазъм. Друг плюс на свещите е фактът, че има варианти да са ароматизирани - канела, ванилия, ябълка. Спрете се на аромати, навяващи коледния празник. След което можете да ги комбинирате и с истински сладкиш, който да разнесе още по-невероятна миризма. Ако пък имате нужда от помощ за декорирането на дома, свържете се с интериорните дизайнери, които са регистрирани в сайта ни. За да се случи това, не чакайте Дядо Коледа, а заявете проект напълно безплатно и изберете този, който се доближава до вашите представи за приказен интериор.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
80 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта