Вдъхновяващ български проект побира цяла къщичка с дърво в детската стая

Публикувано на 13/10/2017 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 13/10/2017 | Видяно 6 365 пъти
Вдъхновяващ проект побира цяла къщичка с дърво в детската стая

Щастливото детство включва поне една къща, кацнала на дърво, в която стените дълго разказват за тайните заговори на малчуганите. Когато обаче двете не могат да бъдат композирани заедно вертикално, остава вариантът да се съберат в едно равнинно пространство, било то и малко. И какво по-подходящо от детската стая на хлапе? Особено ако последното си има за баща креативен ентусиаст от форума “Направи сам”. В същия ще откриете още много проекти като този, за който ще ви разкажем в настоящата статия, както и ценни съвети за ремонта и обзавеждането на дома и градината. Проследете заедно с нас етапите от реализирането на тази очарователна идея. В случай че я пожелаете и за вашето жилище, доверете се на доказаните специалисти в нашата платформа.

Заражда се идеята!

Заражда се идеята!

“Някакви бледи спомени от детството ми, както и самата практичност ми дадоха идеята за легло-къща.” - така обяснява зараждането на идеята за проекта си bager от “Направи сам”. Преди да се появи на бял свят, в завършения си вид, къщичката е само в главата му. Съществувал е вариантът да купи готова, но както сам споделя: “Поразгледах какво се предлага готово и след като нищо не ми "хвана окото", реших сам да се заема.” И допълва: “Няколко рисунки, малко измерване, малко сметки и започнах. С безценната помощ от приятел, конструкцията за един уикенд беше готова.” Последното ни звучи в сферата на фантастиката на фона на струпаните греди и летви. Все отнякъде обаче трябва да се започне, а сега нека проследим и продължението.

Скелето трябва да бъде здраво

Скелето трябва да бъде здраво

Като всяка друга къща, и тази, която потребителят bager от форум “Направи сам” прави за сина си, също трябва да има здраво скеле. Целта е то да издържи цялата конструкция. Част от нея е детското легло, разположено на приземното ниво, както и зоната за игра, оформена като дървена къщичка, над него. “Всичко е доста грубичко, използвал съм коларски болтове и винтове за дърво, както и на места Г-образни планки. Материалът е чам - гредички 10/10 см., 4/4 см., гладка ламперия и тополов шперплат.” - споделя майсторът за своя авторски проект. След скелето идва ред да бъде изградена и стълба, която да дава достъп до горното ниво.

Вижте още: Направи си сам: Катерушка за котки

Появяват се стълби към втория етаж

Появяват се стълби към втория етаж

Дървеното стълбище, което е в очакване на весели детски крачета, вече също е изградено и добавено към общия мебелен модул. Леглото за все още сравнително малкото момче ще се пада отляво. По този начин стълбата, освен за катерене и слизане, би могла да се използва и за своеобразно място за съхранение, при което стъпалата да служат за рафтове с временно подредени по тях вещи. Всъщност, малко по-късно в детската стая се появява креативна етажерка, която е перфектно допълнение към леглото-къща. За нея ще ви разкажем малко по-късно в публикацията, но нека преди това да “доизградим” основната постройка.

Къщичката придобива завършен вид

Къщичката придобива завършен вид

Вдъхновяващото легло-къща придобива все по-завършен вид. Както можем да видим, на този етап второто ниво си има вече парапет, както и стени, направени с дървена ламперия. Добавен е и леко скосен покрив в горния десен край, който също е облицован с дървен материал. Очакванията са на тази повдигната над земята площ често да се подвизава банда хлапета, които едва ли ще стоят там мирно и кротко. Логично възниква въпросът достатъчно издържлива ли е конструкцията, а ето го и отговорът: “Тест за здравина имаше и смея да твърдя, че без проблем издържа трима - четирима възрастни (едвам събрани на "горния етаж")”.

Вижте още: Реализиран български проект на детска къщичка на дърво

Леглото-къща е напълно готово!

Леглото-къща е напълно готово!

Леглото, заедно с къщичката към него, са вече готови. Както споделихме в началото на настоящата публикация, проектът е завършен за удивително бързото време от един уикенд. Но, както знаем, в един дом нищо никога не е окончателно и във всеки момент може да се добави интригуващ щрих. По същия начин е и с разглеждания тук проект на потребителя bager от “Направи сам”, който описва продължението на историята така:

“След това имаше лакиране и доукрасяване разбира се, но вече мина година и половина, откакто я направих и още добавяме по някой детайл тук и там. Ама то това му е и готиното - малки хрумвания, с голям ефект. Така се появи коминчето, фенера на терасата, саксиите под прозорчетата, "чушките, чесъна и царевицата" под стрехата и още…”

Къща без дърво не може

Къща без дърво не може

Разказът ни би могъл да приключи до завършената вече къщичка с легло, ако не беше наложително присъединяването на подходящо дърво към цялостната концепция. Отново с помощта на приятел, bager от “Направи сам” изгражда етажерка-дърво. Ще го оставим сам да ни даде подробности за нея:

“Не ми се щеше да слагам най-обикновена етажерка и затова е малко по-различна. Наистина, етажерката в този си вид не е чак толкова практична, колкото би била една стандартна, но дава "атмосфера". Тук трябваха точни ъгли и срезове с правилните машини, и затова един приятел с налични такива е основно "виновен" за изработката ѝ. Материалът е 18 мм. тополов шперплат. Захваната е здраво за стената и се ползва и за катерене до горните клони, за да се поставя или взима нещо от там. Както обича да казва детето - етажерка-стълба.”

Вижте още: Супер татко превръща стаята на дъщеря си в приказен декор

Завършената библиотека с форма на дърво

Завършената библиотека с форма на дърво

Ето, че в детската стая освен къщичка, която е приютила легло, вече се е настанило и дърво, от чиито клони могат да се берат книги. Задайте своите въпроси към създателя на това симпатично детско царство в темата му във форума и научете подробностите, които ви интересуват. Ако пък искате да обирате овациите на близки и приятели с оригинални решение във вашето обзавеждане, реализирайте най-смелите си идеи с помощта на професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Споделете с тях своя проект, като направите безплатна заявка, бързо и лесно, без допълнително обвързване, и в кратък срок ще получите атрактивни оферти. Сравнете цени и условия за работа, разгледайте препоръки от предишни клиенти и се спрете на точния за вас изпълнител.