Накарайте дома си да ухае на вълшебство

Публикувано на 29/08/2017 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 30/08/2017 | Видяно 11 396 пъти

Магически отвари няма само в приказките. Те са в кухнята на баба от детството, в кабинета по химия в училище, в лабораториите на парфюмеристите в зряла възраст. Но защо не и в нашия дом? Защо и ние да не се превърнем във вълшебници? Природата ни дава всичко, от което се нуждаем, за да забъркаме не по-малко ароматна отвара от тези на баба, не по-малко цветна и впечатляваща от тези в училищните колби. Желаете домът ви винаги да е изпълнен с магическо ухание? Няма нужда да използвате химическите препарати и ароматизатори от магазина, защото и сами бихте могли да сътворите чудеса. А ако имате нужда от по-специализирана магия, то професионалните вълшебници на MaistorPlus са винаги насреща, за да преобразят мястото, където живеете.


Магически прашец от розмарин и лавандула

Честа причина за лошата миризма вкъщи се оказват тежките килими и холните гарнитури. Те поемат всяка миризма - цигарен дим, пушек от камината, миризма на пържено и т.н. А изпирането им е трудна задача, затова и в повечето случаи се извършва веднъж в годината. Ако не и по-рядко. Ароматизаторите за въздух не помагат за преодоляването на проблема, тъй като не са предназначени за тъканите. Но тъй като вие притежавате магически сили, сте в състояние собственоръчно да се избавите от лошите миризми. За целта са ви необходими:

  • сода за хляб;
  • изсушен розмарин;
  • лавандулово масло.

Смесвате всички съставки в купа, а с полученото поръсвате килимите си. След 15-20 минути ги минавате с прахосмукачка. И благоуханието ще се разнесе из дома ви. Същото бихте могли да сторите и с някои тапицерии, но зависи от материите им.


Отвара от лимон и розмарин

А ето и едно предложение с розмарин за въздуха. Тази отвара е още по-свежа, а приготвянето ѝ е лесно като детска игра. Необходими са ви лимон, стрък розмарин, вода и екстракт от ванилия. Нищо сложно, скъпо или трудно намиращо се в магазина. Ако желаете ароматизаторът ви да е още по-впечатляващ, можете да използвате ефектен прозрачен буркан, който да очарова с дизайна си и същевременно да позволява да виждате слънчевите и свежи лимони. Ще ви трябва и марля, ленен плат или друго, което да пропуска аромата, но да предпазва от рязко разливане на течността. Ако сте сигурни, че не бихте бутнали съда с отварата, би могло и да не я покривате с нищо, за да усещате още по-силно благоуханието ѝ.


Разпръснете вълшебството с магическа пръчка

Може и да не вярвате, но никак не е трудно сами да си направите и дифузер. А с него магически да разпръсквате каквито си пожелаете аромати във всяко помещение в дома си. Необходими са ви издължен стъклен съд с малък отвор, пръчки от естествен ратан, алкохол, бадемово масло и етерично масло с избран от вас аромат. Забърквате всички съставки в съда, поставяте пръчките в него и вълшебният мирис ще завладее съзнанието ви. Лавандулово масло за спалнята, за да спомага за релаксацията и спокойствието ви. Етерично масло от лимон, за да запазвате кухнята си винаги свежа. Мента за всекидневната, за да освежите ежедневието и гостите си.


Люляк е вълшебна дума

Макар и да не идва пролетта, а с нея и приказните аромати на цветята и дърветата, които разцъфтяват, не пречи у дома да осигурите същото преживяване. Повечето хора не могат да подминат без усмивка пъстрите люлякови цветове, чийто аромат се усеща от далече. А защо да не пренесете това благоухание и в дома си? При това по всяко време на годината, когато пожелаете. За тази отвара са ви необходими вода, водка и люляково масло.

Тук имате два варианта за съд. В единия случай бихте могли да използвате вече празно шише от парфюм, което има как да отворите. Забърквате сместа вътре, а след това я разпръсквате когато и където поискате. Ако не разполагате с такова шише, може те да използвате гарафа за вино с коркова тапа. Ароматът пак би се носил леко във въздуха, а когато пожелаете, ще можете да я отваряте и да разпръсквате капки от магическата отвара.


Цитрусови рецепти за божествено ухание

Кой не обича аромата на портокал, лимон или пък грейпфрут? Действат както освежаващо, така и вдъхновяващо за приключения и вълнуващи инициативи. А ето и начин да вплетем тези божествени цитрусови аромати за постоянно в ежедневието си. Вземете цитруси, ванилия, мента, розмарин и каквито други ароматни съставки намерите за добре. Сложете нещата, които желаете в тенджера и налейте около две чаши вода. След това оставете съда да се загрява на ниска температура на котлона. Целта е да задушите съставките. Когато сте готови, излейте сместа в интересен буркан и долейте вода. След това трябва да съхранявате готовата отвара за около 2-3 седмици в хладилник. Когато я извадите, ще разполагате с оригинален ароматизатор.


Върнете Коледа с магия

Обичате всичко свързано с Коледа - аромата на борови клонки, на канела и джинджифил, на уют и спокойствие? Колко жалко, че този магически празник е само три дни от годината. Но чрез вълшебството на отварите бихте могли да се връщате към същото чувство на хармония и пълен релакс, когато си пожелаете. Необходими са ви червени боровинки, портокали, канела, ванилия, индийско орехче и розмарин. Смесвате всичко в най-обикновена тенджера, като прибавяте и вода. Слагате съда на котлона и оставяте сместа да кипне. След това можете да я оставите вътре или за по-голяма естетика да я изсипете в прозрачна купа, за да виждате пъстрите цветове на съставките. И успокояващият коледен аромат мигновено ще стопли сърцето ви.

А ако това не ви стига, за да придадете уют на дома си и мечтаете да го предекорирате с вълшебна пръчица, интериорните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus биха могли да се погрижат за всичко останало. След това ще ви е трудно да повярвате, че не са използвали магия. Необходимо е само да заявите проекта си и да изберете най-добрата оферта.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта