Магически прашец от розмарин и лавандула

Последна редакция на 06/05/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 135 пъти

Честа причина за лошата миризма вкъщи се оказват тежките килими и холните гарнитури. Те поемат всяка миризма - цигарен дим, пушек от камината, миризма на пържено и т.н. А изпирането им е трудна задача, затова и в повечето случаи се извършва веднъж в годината. Ако не и по-рядко. Ароматизаторите за въздух не помагат за преодоляването на проблема, тъй като не са предназначени за тъканите. Но тъй като вие притежавате магически сили, сте в състояние собственоръчно да се избавите от лошите миризми. За целта са ви необходими:

  • сода за хляб;
  • изсушен розмарин;
  • лавандулово масло.

Смесвате всички съставки в купа, а с полученото поръсвате килимите си. След 15-20 минути ги минавате с прахосмукачка. И благоуханието ще се разнесе из дома ви. Същото бихте могли да сторите и с някои тапицерии, но зависи от материите им.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Накарайте дома си да ухае на вълшебство

На изображението виждате стръкчета лавандула и розмарин, както и готовата смес. Вероятно ви прави впечатление и колко красиво изглежда всичко това. Затова и е чудесна идея да забъркате по-голямо количество от чудодейната субстанция. Количеството от нея, което не използвате, бихте могли да запазите в купата, да го декорирате с лавандула и розмарин и да го поставите като декоративен елемент в стаята. По този начин, когато отново ви потрябва, няма да се налага да губите време в приготовления. Ще разполагате с един постоянен източник на магически аромат. Купата може да бъде всякакъв цвят, всякаква форма. Изберете я според вкусовете и предпочитанията си, по начин, по който да се вписва в интериора ви. Самата смес е в неутрален бял цвят, така че би се вписала навсякъде. Както виждате от изображението бледото синьо е чудесен избор, тъй като вняся спокойствие и е в хармония със сместа. Прозрачен или бял съд биха свършили същата работа, както виждате от колажа.