Вдъхнете нов живот на старите холни масички с 5 практични идеи

Публикувано на 20/09/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 20/09/2017 | Видяно 10 478 пъти

Често възприемаме преобразяването на мебелите у дома като твърде трудоемка задача, която изисква сериозна инвестиция в материали и време за изпълнение. В действителност обаче освежаването на обзавеждането е възможно и с помощта на подръчните материали, останали от предишния творчески проект. За да провокираме креативната ви страна, днес ще ви представим няколко впечатляващи идеи за обновяване на холната масичка, които се отличават с невероятна практичност и очарователен дизайн. На кой от тези варианти ще заложите вие? Споделете с нас резултатите от това начинание, а за качествената изработка на мебели и декорации от дърво потърсете съдействие от опитните професионалисти, регистрирани в платформата!


Елегантна масичка в преливащи нюанси

Първото ни предложение е практично и лесно за изпълнение, а най-хубавото е, че не изисква голяма инвестиция в скъпи материали. За обновяването на стъкления плот на масичката можете да използвате цветно фолио за мебели, което очарова със своята дълготрайност и невероятни възможности откъм дизайн. Хрумвало ли ви е обаче да направите масичката по-разчупена и красива, като създадете впечатляващ преливащ ефект? Това е напълно постижимо, като за целта трябва да подберете два близки нюанса на един и същи цвят и да планирате внимателно разположението на отделните листове фолио. След това изрежете и внимателно залепете, като изтласкате излишния въздух с помощта на шпатула или друг твърд предмет. По този начин можете за броени минути да обновите както плота на стъклената холна масичка, така и този на нощното шкафче или скрина в детската стая.

Виж още: Как да превърнем просторния хол в две функционални помещения?


Украсете дървения плот на масичката със спрей боя и тиксо

Друга хитра идея за освежаването на холната масичка е като създадете интригуващи ефекти с помощта на тиксо и цветна боя. За целта първо внимателно почистете дървения плот и при необходимост премахнете остатъците от лак с помощта на фина шкурка. След това облепете с тиксо зоните от плота, които искате да запазите в автентичен вид, като за целта можете да облепите половината от него или пък да създадете впечатляващи триъгълници и други форми. После нанесете внимателно боята, независимо дали сте заложили на класическа блажна боя или пък ще експериментирате с все по-популярните спрей бои. Изчакайте да изсъхне и след това внимателно отстранете тиксото. Накрая лакирайте и декорирайте новата си масичка по свой вкус!


Дайте втори шанс на старите грамофонни плочи

Изкуството е източник на вдъхновение за редица дизайнери, които все по-често интегрират различни символи и акценти, характерни за дадена отминала епоха, в облика на дома. Използването на любимите грамофонни плочи съвсем не е изключение от тази тенденция, затова не е изненадващо, че тези елементи все по-често украсяват стените или витрините на много съвременни жилища. Независимо дали сте решени да се снабдите с кокетен грамофон от някой антикварен магазин или пък просто ви допада идеята да вплетете грамофонните плочи в останалата част от интериора, едно е сигурно – те ще се превърнат в страхотен плот за вашата нова холна масичка с метална основа. Тази функционална идея е изключително лесна за изпълнение, като ви дава възможност без усилия да подмените изцяло напукания или надраскан плот на малката декоративна масичка в хола или спалнята.

Виж още: Хитро решение за компактни жилища - обединете хола и кухнята в едно


Придайте индивидуалност на холната масичка с класически дизайн

Придайте индивидуалност на семплата дневна, като освежите вида на холната масичка, използвайки артистични фотографии или пък любими снимки с близки и приятели. За целта е необходимо внимателно да планирате разположението на отделните снимки, така че те да запълнят изцяло плота на масичката и да създават една красива и завършена композиция. След това ги залепете с лепило за хартия за плота, така че да не се разместват и поставете отгоре стъклото. Ако пък масичката ви не е със стъклен плот, можете да използвате епоксидна смола и малка ръчна горелка, с която да направите защитно покритие върху снимките и да ги предпазите от кръгчетата, които чашите с кафе често оставят върху скъпата холна масичка. Невероятно лесно, нали?

Виж още: Сътворете сами приказни цветни фенери за дома и градината


Вдъхнете уют на дневната като заложите на масичка с дървен плот

Възможността да си направите сами изцяло нова холна масичка, използвайки само здравите части от старата, е едно страхотно решение, което ще внесе разнообразие в изчистения интериор. Тук е важно да подберете качествен плот от стъкло или дърво, така че новата мебел да допълни перфектно облика на съществуващото обзавеждане. В случай че сте заложили на дървен плот, който да внесе необходимата доза уют в хола, погрижете се той да няма стърчащи трески и неравности, като за целта ги отстраните внимателно с фина шкурка и положите един или два слоя защитен лак. След това монтирайте здравите метални крачета, които до скоро крепяха плота на старата ви холна масичка и готово!

Безкомпромисната изработка на дървеното обзавеждане за дома пък поверете на опитни професионалисти! Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно и се запознайте с профилите и офертите на доказани специалисти в областта!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
26 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта