Нестандартни коледни декорации, които да си направите сами още този уикенд

Публикувано на 15/12/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 15/12/2016 | Видяно 22 367 пъти

Традицията среща новаторството в тези страхотни идеи за коледна украса, които можете да си направите сами, при това за броени минути. От светещи гирлянди до ледени свещници – тук ще намерите най-различни варианти за декориране на дома, а в реализирането може да участва цялото семейство. Какви са вашите трикове за бързо и успешно украсяване на дома? Споделете с нас своите интерпретации на тези творчески проекти, а за пълното преобразяване на интериора се доверете на опитните майстори, регистрирани в нашата платформа.


Ледени свещници за още по-красива коледна трапеза

Тази невероятна декорация със сигурност ще се превърне в перфектен завършек към вашата празнична трапеза. За реализирането й ще са ви необходими само две празни картонени кутии от мляко или сок с различни размери (например 1 литър и 300 мл).

  • Първата стъпка тук е да разрежете кутиите наполовина с помощта на макетен нож.
  • След това поставете по-малката в голямата и я промушете с клечки за шишчета, така че да сте сигурни, че няма да се размести.
  • Натрошете лед и запълнете пространството между двете кутии, като можете да добавите също ароматни елхови клонки или пък парченца плодове.
  • Сега оставете кутията във фризера до пълно замръзване на леда, а след това внимателно отстранете двете картонени обвивки.
  • Вече разполагате с един наистина впечатляващ коледен свещник, който ще очарова вашите гости!

Виж още: Най-красивите идеи за декорация на вашата коледна трапеза


Разтопените пастели придават уникални багри на стъклените коледни играчки

А ето и един уникален начин, с който да придадете цвят и настроение на обикновените стъклени играчки. За реализирането му ще се наложи да отскочите до детската стая и да заемете от най-големия коледен ентусиаст у дома няколко цветни пастела.

  • След като нарежете пастелите на малки парченца, отстранете капачетата на коледните играчки и разпределете пастелите в тях.
  • Тук разполагате с два варианта – единият е да поставите капачетата обратно върху играчките и да загреете пастелите със сешоар до пълното им разтапяне.
  • Другият пък изисква да поставите стъклените играчки без капачетата във форма за мъфини да оставите в предварително загрята фурна до пълно разтапяне на пастелите.
  • Когато те омекнат, обърнете играчката няколко пъти, така че цветовете да се прелеят и да образуват ефектни шарки.
  • Невероятно лесно, а толкова ефектно, нали?


Създайте ефектни коледни играчки с характер

Направете си една наистина експресивна и емоционална коледна украса, като превърнете обикновени стъклени топки в страхотни емотикони. За целта можете да използвате, както акрилна, така и спрей боя, така че да създадете ярка жълта основа за забавните личица, които ще нарисувате по-късно. След като боята изсъхне напълно, съберете около масата цялото семейство и с помощта на цветни маркери или пък стикери, сътворете любимите си или най-често използвани емотикони. Най-хубавото на тази идея, е че в изпълнението й няма какво да се обърка - колкото по-щури изглеждат емотиконите, толкова по-добре!


Вкусни коледни изкушения, скрити в елхата

Придайте вкусен завършек на традиционните коледни играчки от стъкло, като ги превърнете в страхотни капсули за топли напитки. За целта почистете внимателно играчките и след като отстраните капачетата им, сипете на дъното какао, кафе или мляко на прах. Върху този слой можете да поставите захарни пръчици или пък бонбони маршмелоу, както и още един слой какао. Поставете етикетче със съставките на всяка коледна играчка, така че вашите гости да избират любимата си топла напитка и да я взимат директно от елхата. И това, ако не е страхотен повод да извадите от кутията любимите си чаши за чай с коледни мотиви!

Виж още: 12 креативни и забавни идеи за коледно дърво


Плетени коледни шапки за топла и уютна атмосфера у дома

Независимо дали сте решили да сътворите чаровни джуджета от стиропор или пък просто търсите лесен начин да си направите сами коледни играчки за елхата, тези плетени шапчици ще стоплят сърцата на вашите гости. За основа използвайте малки пръстени от картон, около които да увиете цветна прежда. След това направете възли от всяко снопче и оформете върха на шапката, като отрежете излишната прежда, така че да се получи ефектен помпон. А ето и още една идея, която ще допълни топлата семейна атмосфера – разпръснете шапчиците на различни места у дома, като скриете в тях шоколадови бонбони или сърдечни коледни късметчета. Нека търсенето на лакомства да започне... сега!


Светещ гирлянд с цветна хартия за една по-артистична Коледа

Коледните лампички са традиционна украса у дома, която обаче можете да преобразите бързо и лесно в един наистина впечатляващ гирлянд. Как? Използвайте няколко листа цветен картон и следвайте стъпките, показани на снимката, за да сътворите ефектни малки фенери, които да прикрепите към коледните лампички. Тази идея е особено подходяща за реализиране в детската стая, като можете да замените лампичките с тънка връв, така че да се избегне всякакъв риск за здравето на детето. Направете фенери с различна големина и форма, като не забравяте да споделите с нас и страхотните резултати!

Виж още: 10 коледни декорации за дневната


Интригуващ завършек към класическите коледни лампички

Представяме ви една изключително лесна и оригинална идея, с която да придадете ефектен завършек на традиционните коледни лампички. За изпълнението й ще ви трябват само обикновени топчета за пинг понг и макетен нож. Първата стъпка тук е да направите малък разрез под формата на „х“ върху всяко топче. След това прикрепете коледната лампичка и по желание придайте уникални шарки на белите топчета с помощта на цветни маркери или флумастери. Готово!

Кои от тези декорации бихте си направили вие тази година? Споделете впечатленията си от тези креативни идеи, а за качествения ремонт на дома, разчитайте на професионална помощ от най-добрите майстори в областта. Сравнете профили и оферти на квалифицирани майстори, вижте техните реализирани проекти и оценки от клиенти, като пуснете заявка в MaistorPlus напълно безплатно!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта