12 креативни и забавни идеи за коледно дърво

Публикувано на 18/12/2014 от Виктория Маринова | Последна редакция на 13/12/2018 | Видяно 9 716 пъти

Твърди се, че в днешното време на дигитални взаимоотношения все по-малко хора посягат към вестниците. И действително печатните медии поизгубиха позиции. Това обаче все още не означава, че напълно са изчезнали от хоризонта, именно затова оптимистично вярваме, че има шанс и вие да пазите някои стари броеве с решени кръстословици например. Защото от същите можете да си направите прекрасна коледна елха, с каквата едва ли друг сред познатите ви да може да се похвали. Навийте вестникарките страници на фунии и ги подредете с върховете нагоре, пирамидално. На върха на така изработената конструкция поставете традиционната коледна елха, която също можете да измайсторите от хартия. 

Вижте още: Чудни вещи за дома, изплетени от вестници


Елхички от салфетки

А дали сте подозирали някога, че вместо да стои като наказана в ъгъла, празничната ви коледна елха може да бъде поднесена със стил, в чиния, на трапезата? Това далеч не означава да я предлагате като основно ястие на себе си или на гостите, разбира се. Но ако имате тайни запаси от зелени или червени салфетки, можете да ги освободите от затвора на найлоновите им опаковки и да ги впрегнете в декоративна служба. Сгънете ги по начин, който ги оформя като малки симпатични елхички и ги подредете в подходящи сервизи за хранене. По този начин ще придадете закачлива изисканост на празничната вечеря.


В духа на Pac Man

Толкова сте запалени по електронните игри, че единственият начин, по който се сещате да запалите и светлинките по елхата, е като пренесете геймърската си страст върху нея? В такъв случай точно за вас е следващото ни предложение. Направете си коледно дърво, което е истинска сцена за добрия стар Пакман или пък за спускащи се по него Тетрис тухлички. А защо не по клоните му да се разхожда и вечно жадния за приключения Супер Марио, като на върха, вместо звезда, може да го очаква готова за спасяване принцеса. Дайте живот на въображението си, даже няколко, и действайте смело и креативно!


Елха от изсъхнали пръчки и клони

Помислете отново преди да хвърлите изсъхналите пръчки и клонки в камината! Макар да звучи странно, с доза креативност и усет към детайла от тях може да стане интересно коледно дърво, което да окачите на стената си! Достатъчно е да изрежете съчки с различна дължина и да ги подредите хоризонтално една над друга. В основата сложете най-дългата, а всяка следваща трябва да е по-къса от предходната. Оставете си и няколко клончета, от които да направите звезда в същия стил. Готовата импровизирана елха би се превърнала в чудесен аксесоар към всеки рустик интериор, а за да ѝ придадете повече празничност, добавете светлинки. 


Висящо коледно дърво

Следващата идея за коледна елха, която ви представяме, ще зарадва всички, които поне веднъж са имали силното желание да изпаднат в безтегловност. Внушението, което тя оставя, е точно на левитираща във въздуха симетрия. Това, от което се нуждаете, за да я изработите, е безцветна корда, както и стандартни коледни топки. Последните могат да бъдат само зелени, за да кореспондират с природния цвят на истинско дръвче, или пък да ги примесите с не по-малко празничните червени украшения. След като сте готови с инсталацията си, закрепете я за тавана, а под нея подредете подаръците, които сте избрали с толкова любов за своите близки.  


Нарисувайте си коледно дърво

Реализирането на тази идея ще ви отнеме повече време, но си струва. Препоръчително е да имате поне бегли познания по изобразително изкуство, за да не заприлича вашето творение повече на овощно дръвче, отколкото на коледна елха! Но дори и да сте съвсем начинаещи художници, смело захванете четки и багри и създайте приказен сюжет, който да краси интериора ви по време на празниците. За още повече оригиналност, ви съветваме да използвате светещи бои в своята рисувателна мисия. Ако пък ви е по-лесно да работите с обикновени, подобен светлинен ефект ще постигнете и с удачно подбрани и позиционирани коледни лампички. 


Коледно дърво от книги

За почитателите на добрата стара книга сме подготвили предложение, което може да вдигне литературното изживяване на съвсем ново ниво! Любимите ви романи, стихосбирки, сборници с разкази могат да се превърнат в главни герои за единствено по рода си коледно дърво. Достатъчно е да разтворите няколко книги, да ги поставите една над друга, като всяка по-горна намалява ъгъла си на отваряне. За допълнително коледно очарование и достоен финал на вашето оригинално коледно творение, използвайте гирлянд. Може да е най-обикновен, от добре познатите ви лъскави и рошави изпълнение, или да залажоте на низ от закачливи мъниста. Готови сте! 


Коледно дърво от панделки

Подаръците са сред най-разпознаваемите символи, с които свързваме коледните празници, особена ако питаме децата. А стане ли дума за опакованите изненади, няма как да не се сетим за разнообразието от зелени, червени и златисти панделки. Вместо да бързате да ги изхвърляте или пък да ги складирате по чекмеджета за следващ празничен повод, можете да ги превърнете в коледна елха. Колкото повече имате в запас, толкова по-внушително ще стане творението ви, но дори и с по-скромно количество бихте постигнали впечатляващ резултат. При желание добавете гирлянд с лампички, въпреки подобни елементи на дръвчето ви без проблем ще отраяват светлината и сами. 


Картонено коледно дърво

Дори и да не сте подозирали досега, картонът може много успешно да влезе в ролята на материал за вдъхновяващи коледни декорации. Още по-голямо негово предимство е, че позволява да го оцветите или дори изрисувате според собствените си предпочитания. От него би излязла великолепна празнична елха, която да внесе чудесно настроение в дома ви. Създайте си истинска зимна приказка в която стая пожелаете, като изрежете елхичка от бял картон, а след това ѝ придайте магичност с деликатно скрито осветление. Или пък поканете децата да се развихрят върху бялото платно и да сътворят истинско коледно чудо върху него. 

Вижте още: 5 начина да поканите Дядо Коледа у дома


12 креативни и забавни идеи за коледно дърво

Снегът вали навън, от камината у дома се чува лек пукот, а цялото семейство се е събрало около трапезата и от кухнята се носи аромат на прясно изпечени сладки. Що е то? Коледа, разбира се! За някои тя е олицетворение на прекараното време с близки хора, докато за други - трепетно очакване на момента, в който белобрадият старец ще се спусне от комина и ще остави множество подаръци под елхата.

Споменавайки елха, не можем да не ви попитаме вие украсихте ли вече вашата?

В случай че не сте, ние сме ви подготвили 12 креативни и забавни идеи за коледно дърво, които да направят вашата Коледа още по-специална! А за да ви помогнат да ги съчетаете максимално добре с останалата част от обзавеждането си, както и за всеки друг интериорен проект, на ваше разположение са специалистите, регистрирани в MaistorPlus. 


Коледно дръвче от лакомства

Едва ли можем да си представим Коледа без любимите лакомства, били те приготвени собственоръчно от нас в домашната ни фурна или закупени от магазина в лъскави опаковки. Разбира се, първият вариант е за предпочитане, защото тогава знаем какво точно слагаме в сладкишите си. Но пък и педантичното залитане по устрем към здравословното само по себе не води до нищо добро. Така че от време на време можем да си позволим и нещо готово от магазина. Дори нещо повече - да превърнем опакованите десертчета в оригинална и изкушаваща малки и големи коледна елха. Вместо да се отваря постоянно шкаф, за да се извади десертче, същото може да се "изтегли" от празнично дръвче. Хитро, нали?


Ягодово коледно дърво

За десерт ви предлагаме една наистина сладка коледна елха! За щастие, в днешно дни е сравнително лесно да се намерят ягоди дори през зимата, така че можете да си направите същата. Според нас изглежда чудесно, как я намирате вие?

Това са нашите 12 креатинвни и забавни идеи за коледно дърво, а как изглеждат Вашите?

Надяваме се да сме ви вдъхновили да сътворите истински интериорни вълшебства тази Коледа! А ако тази статия Ви е вдъхновила изцяло да предекорирате дневната си, можете да се обърнете към специалистите на MaistorPlus в сферата на интериорния дизайн, да получите уникални предложения и да обмислите бюджета си. Направете безплатна заявка в MaistorPlus и сбъднете сами своето интериорно коледно чудо!


Тагове:

Празници

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
ВодПро
ВиК Услуги, София
138 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта