Направете саксиите цветни и интересни в 4 лесни стъпки

Публикувано на 07/02/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 08/02/2017 | Видяно 24 383 пъти

Дойде време да откриете нови начини за аранжиране на цветята в градината или у дома, така че да освежите стария изглед. Започнете цялостното преобразяване от красивите саксийни растения, като вдъхнете нов живот на техните сандъчета, при това с изцяло подръчни средства. Вижте как да сътворите този цветен и оригинален проект в няколко лесни стъпки, а за озеленяването на двора и градината разчитайте на най-добрите професионалисти в областта, които ще откриете именно при нас! Погрижете се през идните топли месеци да сте подготвени с разкошна и очарователна градина.


Забъркайте сами страхотно универсално лепило за творчески проекти

Тъй като за реализирането на този проект ще ви е необходимо универсално лепило, предлагаме ви бърз и лесен начин да си забъркате сами подобна лепяща смес. За създаването й ще са ви необходими няколко продукта, налични във всяка съвременна кухня, а именно 2 чаени чаши брашно, половин чаша захар, 1 чаена лъжичка олио и чаша студена вода. Първата стъпка тук е да смесите в дълбок съд брашното и захарта. След това добавете 1 ч. чаша студена вода и разбъркайте до създаване на еднородна смес, а за да стане тя по-лесна за нанасяне, добавете и лъжичка олио. Разбъркването на сместа продължава на тих огън до получаване на желаната гъстота.

Виж още: 6 идеи за миниатюрни феерични градини, които всеки ще обикне


Необходими материали за създаването на перфектната декорация

Сътворяването на тази декорация става бързо и лесно, но има няколко eлемента, които трябва да си набавите. Ето ги и тях:

  • Универсално лепило
  • Около метър плат (за препоръчване шифон)
  • Керамични саксии
  • Ножица и четка


Стъпка 1: Нанесете тънък слой лепило върху саксията и прилепете плата

Универсалното лепило ще ви помогне за секунди да прикрепите плата към саксията, при това без да остават неприятни петна или ръбове. Единият вариант тук е да си забъркате сами лепяща смес, както показахме в предварителната стъпка, а друга идея е да се снабдите с готово лепило, което е неподатливо на намокряне. По този начин ще можете да разположите саксиите в двора или градината, без пролетният дъжд да опропасти творенията ви. Първата стъпка от същинското реализиране на проекта е много лесна: нанесете тънък слой лепило и прилепете текстила плътно към саксията.

Виж още: Без какво не може перфектното градинско парти?


Стъпка 2: Повторете предишната стъпка поне няколко пъти

Един слой плат със сигурност няма да е достатъчен за създаването на интригуващ дизайн, затова повторете първата стъпка поне 3-4 пъти до достигане на желания ефект. За по-креативен завършек заложете на плат с флорални мотиви или геометрични фигури, като се стремите да не ги напасвате точно една върху друга при залепянето. По този начин ще се получи по-оригинална и абстрактна визия, която със сигурност ще очарова и вашите гости!


Стъпка 3: Завийте ръбовете на плата и добавете финални щрихи към дизайна

Идва ред и на финалното оформяне на саксията, което изисква да изрежете излишния плат, ако изобщо има такъв. След това подпъхнете крайчетата му и го залепете за саксията, така че да обвие ръбовете й отвътре и дъното отвън. Когато лепящата смес изсъхне напълно, можете спокойно да пресадите в саксията любимото си стайно растение!

Виж още: 12 забавни и креативни начина да украсите саксиите си за цветя


Стъпка 4: Аранжирайте с вкус и внимание към детайлите

Накрая прибавете към саксията симпатични малки украшения, които да й вдъхнат живот и настроение. Оригинална идея е залепянето на изкуствени калинки и пеперуди по листата на растенията или пък поставянето на декоративни охлюви в основата им. Самата саксия можете да освежите допълнително с брокат, а защо не и да залепите към нея перли, камъни и други подобни детайли. Аранжирайте саксиите, така че да пасват на обстановката у дома, а качествената поддръжка на двора и градината поверете на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus! Достъп до техните оферти и профили ще получите, като пуснете безплатна заявка в MaistorPlus!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта