6 идеи за миниатюрни феерични градини, които всеки ще обикне

Публикувано на 08/04/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 9 918 пъти

Когато в един дом има градина, тя обикновено се превръща в любимо местенце за цялото семейство. Там се храним, забавляваме и почиваме след дълги работни дни. А възможността да декорираме, използвайки собствената си фантазия и да засадим любимите си растения, за които да се грижим ежедневно с любов, прави градината още по-специална и прекрасна.

Днес искаме да ви представим една уникална идея за декорация, която може да бъде приложена и в най-малките градински помещения. Тя ще внесе приказно настроение, цвят и свежест, а и със сигурност ще се хареса на всички членове на семейството - било то малки или големи.

Малките феерични градини са невероятно красиви и лесни за поддръжка - необходимо е единствено да изберете дребни растения, които да имат еднакви изисквания за отглеждане. Останалото е въпрос на въображение!

Насладете се на симпатичните ни предложения и ако желаете да промените и своята градина, доверете се на специалистите по ландшафтен дизайн. Те ще ви дадат още многообразни идеи и ще ви помогнат да сътворите чудеса у дома!


Малки градинки в приказен горски свят

Когато измеренията на въображението ви са неизчерпаеми, определено би било фантастично да се възползвате от това и да претворите идеите си в един приказен свят. Миниатюрната горска градина ще промени цялостния облик на интериора по един невероятно вълшебен начин и ще внесе атмосфера, която не би могла лесно да се опише - трябва да се изпита!


Селска къща с градина

Ако сте от хората, които милеят по родния дом, или пък мисълта за уютна отдалечена къщичка ви прави щастливи - тази идея е точно за вас. Съществуват разнообразни варианти за декоративни къщички - керамични, гипсови, дървени, порцеланови... Продават се на много места, което прави изпълнението на проекта лесно като детска игра.

Виж още: Пет големи идеи за малкa градинa


Миниатюрна градина във височина

Може би този вариант изглежда малко по-сложен, но това не е съвсем така. Трябва ви само една стара счупена саксия и материали за декориране. Със счупените парчета лесно можете да постигнете ефекта на заслояване на почвата. А веднъж посадите ли растенията, тя ще се уплътни и няма да е необходимо да се тревожите, че може да се разпадне или да наруши по някакъв начин структурата си. Крайният резултат обаче е поразителен - няма второ мнение по въпроса.


Лесна идея за изкуствено езерце в градина

И тук възможностите са много - да използвате малък съд, пълен с вода, или да подредите красива "пътечка" от сини камъчета. Има и много други материали, които бихте могли да използвате, така че просто проявете творчество!


Малка градинка с креативна къщурка

Разходете се по магазините за сувенири - там ще намерите голямо разнообразие от къщички с всякакви форми и размери. Изберете си най-интересната и се погрижете да й изградите един симпатичен двор с каквито материали предпочитате. Върнете се в детството си - най-сигурният източник на креативност. А най-лесно е да помолите децата си да ви вдъхновят със своите идеи!


Светлинно вълшебство в градина, побрана в кофа

Ефектът от поставянето на светлини в миниатюрната градинка е наистина пленителен! Използвайте лампичките от коледната елха или други малки осветителни тела - изборът е във вашите ръце. Бихте могли да поставите и соларни лампи, които са наистина модерно решение за постигане на енергийна ефективност, а и се предлагат във всякакви форми и размери.

При всички положения няма вариант да сбъркате - каквото и да сложите във вашата феерична градинка, то само ще я направи още по-уникална и фантастична. Позволете на специалистите да ви помогнат с още купища идеи и професионална помощ, за да се сдобиете с вашата градина - мечта! Ако се колебаете на кой екип да се спрете, заявете проект при нас и ще получите бърз и безплатен достъп до най-добрите оферти, с възможност да разгледате профилите и потребителските оценки на фирмите-изпълнители. Вземете едно добре информирано решение и се насладете на невероятните резултати след това!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта