7 творчески идеи за кухня, които да си направите сами още този уикенд

Публикувано на 14/11/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 16/11/2016 | Видяно 14 205 пъти

Тези цветни и ефектни подложки за чаши ще внесат свежест в кухнята, като за реализирането им ще ви е необходима глина без изпичане, метални формички за сладки, макетен нож и акрилна боя. Разстелете глината и изрежете подложките с металната форма за сладки. След това направете отвори във вид на различни геометрични фигури или други детайли, като за целта използвате макетния нож. Когато глинената подложка изсъхне напълно, придайте й интригуващ нюанс с акрилна боя и готово!

Виж още: Как да изберем красиви и удобни детски прибори за хранене?


7 творчески идеи за кухня, които да си направите сами още този уикенд

Освежаването на кухнята далеч не се изчерпва само с цялостното й почистване. Променете изцяло нейния облик, като интегрирате в обзавеждането й някои малки, саморъчно изваяни детайли, които ще й вдъхнат нов живот! За целта сме ви подбрали няколко хитри и лесни за реализиране идеи, които да се превърнат в следващия ви творчески проект. За избора на подходящо кухненско оборудване пък се доверете на опитните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus!

Виж още: Размисли и страсти за камината


Придайте невероятен завършек на скучния поднос

Очаровайте гостите си с невероятно вкусни ястия, сервирани върху този фантастичен поднос! За неговата украса можете да използвате акрилни или спрей бои в различни нюанси, както и брокат или златисто алуминиево фолио. При желание можете да придадете цветни багри на целия поднос или пък просто да го разглобите предварително, така че да творите само върху неговата основа.

Виж още: Белите чинии са скучни, боядисайте ги!


Превърнете белите чаши в източник на вдъхновение

Тези персонализирани чаши ще се превърнат в страхотна изненада за приятел или в източник на вдъхновение за новата работна седмица. За целта принтирайте желаното послание и го залепете с тиксо за чашата. След това с помощта на молив повторете няколко пъти буквите, така че при премахване на тиксото, те да оставят бледи следи по чашата. След това използвайте маркер за оформянето на посланието, а накрая поставете чашите във фурната. Важно е да не я загрявате предварително до необходимите 200 градуса, за да може чашите постепенно да се затоплят в нея и да не се спукат. След около 30 минути творението трябва да е готово!


Оползотворете останалите единични чинии от старите сервизи

Вдъхнете нов живот на останалите единични чинии от някогашните сервизи, като им придадете закачлив ярък нюанс! С помощта на боя за порцелан създайте интригуващи фигури или абстрактни форми, които ще очароват вашите гости. И тъй като не всички видове бои са безвредни, препоръчваме да обърнете специално внимание на указанията на производителя и да използвате готовите творения като декорации, в които да поставите опаковани бонбони например.

Виж още: Да изчистим хладилника за 25 минути


Придайте артистичен завършек на приборите

Страхотна идея за освежаване на кухненските прибори е оцветяването на дръжките им в ярки нюанси! За постигането на перфектен резултат поставете парче тиксо до мястото, до което искате боята да покрие приборите. По този начин ще се получават прави линии и еднакви ефекти. След това потопете в боята до постигане на желания цвят и оставете приборите да изсъхнат, като ги окачите на простора или пък ги закрепите върху парче стиропор например.


Дървените лъжици за готвене се превръщат в оригинален акцент от кухненското оборудване

Можете да украсите и дървените лъжици за готвене, като създадете прекрасни преливащи ефекти. За целта използвайте близки тонове боя, а с помощта на гъба разнесете плавно цветовете. За да сътворите невероятен блестящ завършек, доукрасете със златиста спрей боя или фолио за готвене. Наистина лесно, нали?


Тези уникални стъклени съдове ще очароват вашите гости

Освежете вида на скучните стъклени кани и чаши, като ги украсите със самозалепващо фолио! Сътворяването на този декоративен ефект е изключително лесно и отнема не повече от 5 минути, като за изпълнението му ви трябва само фолио, ножица и известна доза вдъхновение. Запретнете ръкави и реализирайте този проект още сега, като не забравяйте да споделите с нас невероятните резултати! Сбъднете кухнята-мечта, като поверите ремонта й на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus! Заявете проект безплатно още сега!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
27 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта