Направете си сами фантастични декоративни възглавнички за дневната

Публикувано на 14/12/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 14/12/2016 | Видяно 6 320 пъти

Направете си сами страхотни възглавнички в черно и бяло, които да паснат на атмосферата във вашата минималистична дневна. За тази цел ще ви трябват обикновени бели калъфки, боя за текстил и средно голям картоф, който да превърнете в удобен печат. Как? Разрежете картофа внимателно, като оформите интересна фигура от едната му страна, потопете в боя и притиснете към белия плат. За гарантирано успешен резултат предварително отбележете с молив местата, на които ще разположите фигурките, така че да създадете максимално оригинален дизайн за новите възглавнички.

Виж още: 9 цветни идеи за мебели от палети


Надраскайте възглавничките с цветни маркери

Дори да не сте добри в рисуването, тази идея ви дава възможност да изразите творческата си страна, като едновременно с това създадете изумителни декорации за дома! Придайте нов цветен завършек на обикновените декоративни възглавнички, като върху тях надраскате с маркери разнообразни мотиви и причудливи форми. След това потопете клечка за уши в малко изопропилов алкохол и разнесете върху произведението си, така че да размиете отчетливите линии. Ето как бързо и лесно да създадете красиви декоративни възглавнички, които сякаш са рисувани с бои!


Освежете дневната през зимата с тези фантастични декоративни възглавнички

Подмяната само на няколко малки детайла може напълно да преобрази излъчването на помещението. Ето защо днес ще ви покажем как бързо и без излишни разходи да обновите вида на дневната, като сътворите сами оригинални декоративни възглавнички! Изработката им е възможна с изцяло подръчни материали и отнема не повече от час, затова запретнете ръкави и споделете с нас своите интерпретации на тези изумителни проекти. Ако пък на жилището ви му предстои основен ремонт, потърсете професионален съвет за най-добрите интериорни решения от доказани специалисти!


Възглавнички под формата на причудливи животни - защо не?

Тези закачливи възглавнички ще разчупят дизайна на семплата дневна, затова не се колебайте, а запретнете ръкави и ги ушийте сами! Какво ще ви трябва? Около метър цветен плат, картон, вата, шарени помпони и пистолет за топло лепене. Първата стъпка тук е да направите шаблон от картон и съобразно него да изрежете плата за възглавничката. След това създайте здрав шев по ръбовете й, напълнете я с вата и залепете цветните помпони, като чаровен завършек към новите декорации!


Разнообразете вида на семплата дневна

Използвайте излишния плат от някое друго творческо начинание за създаването на интересни декоративни възглавнички, като стилен акцент в семплата дневна. За тази цел изрежете от него цветни кръгове и ги прикрепете към калъфката с помощта на пистолет за топло лепене. По подобен начин можете да сътворите и ефектни възглавнички под формата на рибки за детската стая, като за целта обаче ще ви трябват поне 2 метра плат, вата и подходящ шаблон.

Виж още: 7 страхотни начина да вдъхнете нов живот на увехналите цветя


Добавете шарени помпони за повече настроение

Класическите декоративни възглавнички могат да бъдат освежени лесно с помощта само на няколко цветни помпона, които можете да си направите от стара прежда. След като оформите отделните топчета, просто ги зашийте по върховете на възглавничката и сами ще се убедите колко голяма промяна в дизайна й ще внесе дози наглед незначителен детайл. За по-ефектно излъчване, прикрепете няколко помпона и по лицевата част на възглавничката или пък ги зашийте плътно един до друг, така че да обхващат ръбовете й изцяло.


Създайте бляскави и елегантни възглавници за дневната

Придайте бляскав завършек на декоративните възглавнички в дневната, като използвате лист хартия или картон за оформянето на шаблон, лепило, парче златисто фолио и пергаментова хартия. Изрежете шаблон с желаната форма от картон, поставете го върху възглавничката и нанесете тънък слой лепило върху плата. Изчакайте 20-30 секунди и притиснете златистото фолио към възглавничката. След това го покрийте с пергаментова хартия и минете внимателно със средно нагрята ютия. Повторете тази стъпка няколко пъти до получаването на желания ефект!

Виж още: Преобразете напълно дома си с промяната на 1 стена


Ефектни възглавнички с абстрактни мотиви

Дори зимата преобразяването на дневната е по-лесно от всякога с тези впечатляващи декоративни възглавнички! За създаването им ще са ви необходими само обикновени бели калъфки за възглавници и боя за текстил. Първата стъпка тук е да постелите найлон или парче плат на пода, за да намалите риска от цветни петна по настилката. След това разстилете калъфката и разтворете боята според указанията на опаковката. А сега бъдете креативни и създайте изумителни мотиви и шарки, които да придадат артистичен дух дори на семплото помещение.


Приковете вниманието с тези симпатични "възелчета"

Тези симпатични възли ще прогонят скуката от интериора, затова грабнете парче плат и вата, и ги създайте сами още сега! Оформянето им е лесно като детска игра, а ефектът им върху излъчването на помещението ще ви изненада наистина приятно. Как ще съчетаете тези идеи с обзавеждането на дневната? Споделете с нас своите предложения, а за ремонта на дома разчитайте на опитни професионалисти! Разгледайте офертите им още сега, като заявите проект безплатно в MaistorPlus!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта