Направи си сам: Оригинално украсени яйца за великденската трапеза

Публикувано на 27/04/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 67 449 пъти

Тази декорация крие по-голям риск от спукване на черупката, затова препоръчваме да я приложите върху дървени яйца. За целта използвайте акрилни бои, като първо нанесете плътен черен слой върху яйцето. Когато боята е почти изсъхнала, с помощта на четка добавете леки нюанси на синьото и лилавото, а за финал можете да нанесете и малко количество брокат. Прецизността е ключов фактор за успешното реализиране на тази идея, затова не прибързвайте със смесването на отделните цветове.

Виж още: 7 страхотни начина да вдъхнете нов живот на увехналите цветя


Направи си сам: Оригинално украсени яйца за великденската трапеза

Тази година разчупете традициите и открийте нови интригуващи начини за освежаване на великденската трапеза. Вижте как бързо и лесно да сътворите ефектно украсени яйца, които със сигурност ще изненадат приятно вашите гости, като се превърнат и в страхотна декорация за дома! Споделете с нас своите хитрини за декорирането на великденските яйца, а за обновяването на интериора се доверете на опитни майстори!


Нов впечатляващ начин за боядисване на яйца

Тази година разнообразете метода на боядисване на яйцата, като вместо в дълбоки съдове, разтворите боята в бутилки с пулверизатор. По този начин за секунди ще създадете ефектно декорирани яйца, като можете дори да сътворите неповторими преливащи ефекти и комбинации от цветове. За финал добавете брокат или полирайте яйцата с олио и памук, така че да придадете завършеност на творческия си проект!


Пресъздайте любимите герои върху великденските яйца

Съживете любимите герои от екрана, като ги превърнете в страхотни великденски яйца! Създаването им е наистина бързо и лесно, затова запретнете ръкави и проявете творческата си страна. Първата стъпка тук е да нарисувате с молив чертите на избрания герой или символ. След това вдъхнете живот на грубия чертеж с помощта на акрилни бои и съберете цялото семейство около масата за забавление, досущ като на видеоигра!


Тези "емоционални" яйца ще вдъхнат настроение на празника

За изпълнението на тази идея ще ви трябва голямо количество ярка жълта боя и известна доза въображение, затова се заредете с търпение и пресъздайте различни емоции върху великденските си яйца! Как? Много просто - боядисайте всички яйца в жълто, оставете да изсъхнат за няколко минути, а след това им нарисувайте чаровни гримаси с помощта на любимите акрилни бои!


Великденски яйца с интересни послания

Тази деликатна украса за яйца изглежда трудна за създаване на пръв поглед, но в действителност отнема едва няколко секунди. За нея ще ви трябват само няколко ефектни стикера, хавлиена кърпа и съд с вода. Първата стъпка тук е да изрежете стикера в желаната форма и да премахнете предпазното фолио от него. След това го положете внимателно върху яйцето и с мокра хавлиена кърпа леко притиснете. Изчакайте няколко секунди, отстранете картончето и вече разполагате с ефектно "татуирани" великденски яйца!


Декоративното хартиено тиксо прави украсяването супер лесно

Огромното предимство на тази идея за украсяване на яйца е липсата на традиционните петна от боя, които незнайно как са се озовали из цялата кухня. За изпълнението й ще ви трябва само декоративно хартиено тиксо, с което да облепите сварените яйца за празника. И това, ако не е невероятно удобен начин да спасите положението, ако ви се налага да приготвяте трапезата в последния момент!

Виж още: Как сами да си направим приказна детска лампа


Оригинални великденски яйца с преливащи цветове

За създаването на този уникален преливащ ефект подредете внимателно яйцата в картонена кора, като оставите по-голямо разстояние между тях. След това положете лист хартия или вестник под кората с яйца, така че да не придадете нежелан ярък нюанс на кухненската маса. Сега просто нанесете акрилна спрей боя, като внимавате да не впръскате твърде голямо количество. В противен случай тя ще се стече по яйцето и, освен че ще го залепи за кората, ще съсипе и нежното преливане на нюанси.


Увийте яйцата в дантела за създаването на изумителни ефекти

С помощта на дантела можете да създадете оригинални великденски яйца, които да внесат елегантност и естетика на празничната трапеза. За целта първо увийте свареното яйце в парче дантела и фиксирайте с ластик, така че финият плат да не се размести. След това потопете яйцето в боята и след придобиване на желания цвят, оставете да изсъхне за няколко минути. Накрая просто премахнете ластика и дантелата, и готово!

Виж още: Преобразете напълно дома си с промяната на 1 стена


Празничната трапеза ще блесне с тези позлатени дървени яйца

Превърнете обикновените дървени яйца в позлатени декорации, с които ще изненадате приятно гостите си! За целта ще ви трябва парче станиол и безвредно лепило на водна основа. Разтворете лепилото според указанията на опаковката и с четка нанесете тънък слой върху яйцето. След това плътно облепете със станиол, оставете да изсъхне за няколко минути и отстранете излишното, така че да оформите желания мотив. Великденските празници са чудесен повод да преобразите интериора, затова пуснете заявка в MaistorPlus напълно безплатно и потърсете професионален съвет за дизайна на дома от най-добрите специалисти в областта!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта