Направи си сам: Оригинално украсени яйца за великденската трапеза

Публикувано на 27/04/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 62 976 пъти
Направи си сам: Оригинално украсени яйца за великденската трапеза

Тази година разчупете традициите и открийте нови интригуващи начини за освежаване на великденската трапеза. Вижте как бързо и лесно да сътворите ефектно украсени яйца, които със сигурност ще изненадат приятно вашите гости, като се превърнат и в страхотна декорация за дома! Споделете с нас своите хитрини за декорирането на великденските яйца, а за обновяването на интериора се доверете на опитни майстори!

Великденски яйца с интересни послания

Великденски яйца с интересни послания

Тази деликатна украса за яйца изглежда трудна за създаване на пръв поглед, но в действителност отнема едва няколко секунди. За нея ще ви трябват само няколко ефектни стикера, хавлиена кърпа и съд с вода. Първата стъпка тук е да изрежете стикера в желаната форма и да премахнете предпазното фолио от него. След това го положете внимателно върху яйцето и с мокра хавлиена кърпа леко притиснете. Изчакайте няколко секунди, отстранете картончето и вече разполагате с ефектно "татуирани" великденски яйца!

Пресъздайте любимите герои върху великденските яйца

Пресъздайте любимите герои върху великденските яйца

Съживете любимите герои от екрана, като ги превърнете в страхотни великденски яйца! Създаването им е наистина бързо и лесно, затова запретнете ръкави и проявете творческата си страна. Първата стъпка тук е да нарисувате с молив чертите на избрания герой или символ. След това вдъхнете живот на грубия чертеж с помощта на акрилни бои и съберете цялото семейство около масата за забавление, досущ като на видеоигра!

Увийте яйцата в дантела за създаването на изумителни ефекти

Увийте яйцата в дантела за създаването на изумителни ефекти

С помощта на дантела можете да създадете оригинални великденски яйца, които да внесат елегантност и естетика на празничната трапеза. За целта първо увийте свареното яйце в парче дантела и фиксирайте с ластик, така че финият плат да не се размести. След това потопете яйцето в боята и след придобиване на желания цвят, оставете да изсъхне за няколко минути. Накрая просто премахнете ластика и дантелата, и готово!

Виж още: Преобразете напълно дома си с промяната на 1 стена

Тези "емоционални" яйца ще вдъхнат настроение на празника

Тези "емоционални" яйца ще вдъхнат настроение на празника

За изпълнението на тази идея ще ви трябва голямо количество ярка жълта боя и известна доза въображение, затова се заредете с търпение и пресъздайте различни емоции върху великденските си яйца! Как? Много просто - боядисайте всички яйца в жълто, оставете да изсъхнат за няколко минути, а след това им нарисувайте чаровни гримаси с помощта на любимите акрилни бои!

Нов впечатляващ начин за боядисване на яйца

Нов впечатляващ начин за боядисване на яйца

Тази година разнообразете метода на боядисване на яйцата, като вместо в дълбоки съдове, разтворите боята в бутилки с пулверизатор. По този начин за секунди ще създадете ефектно декорирани яйца, като можете дори да сътворите неповторими преливащи ефекти и комбинации от цветове. За финал добавете брокат или полирайте яйцата с олио и памук, така че да придадете завършеност на творческия си проект!

Оригинални великденски яйца с преливащи цветове

Оригинални великденски яйца с преливащи цветове

За създаването на този уникален преливащ ефект подредете внимателно яйцата в картонена кора, като оставите по-голямо разстояние между тях. След това положете лист хартия или вестник под кората с яйца, така че да не придадете нежелан ярък нюанс на кухненската маса. Сега просто нанесете акрилна спрей боя, като внимавате да не впръскате твърде голямо количество. В противен случай тя ще се стече по яйцето и, освен че ще го залепи за кората, ще съсипе и нежното преливане на нюанси.

Декоративното хартиено тиксо прави украсяването супер лесно

Декоративното хартиено тиксо прави украсяването супер лесно

Огромното предимство на тази идея за украсяване на яйца е липсата на традиционните петна от боя, които незнайно как са се озовали из цялата кухня. За изпълнението й ще ви трябва само декоративно хартиено тиксо, с което да облепите сварените яйца за празника. И това, ако не е невероятно удобен начин да спасите положението, ако ви се налага да приготвяте трапезата в последния момент!

Виж още: Как сами да си направим приказна детска лампа

Направете си сами невероятни "космически" яйца

Направете си сами невероятни "космически" яйца

Тази декорация крие по-голям риск от спукване на черупката, затова препоръчваме да я приложите върху дървени яйца. За целта използвайте акрилни бои, като първо нанесете плътен черен слой върху яйцето. Когато боята е почти изсъхнала, с помощта на четка добавете леки нюанси на синьото и лилавото, а за финал можете да нанесете и малко количество брокат. Прецизността е ключов фактор за успешното реализиране на тази идея, затова не прибързвайте със смесването на отделните цветове.

Виж още: 7 страхотни начина да вдъхнете нов живот на увехналите цветя

Празничната трапеза ще блесне с тези позлатени дървени яйца

Празничната трапеза ще блесне с тези позлатени дървени яйца

Превърнете обикновените дървени яйца в позлатени декорации, с които ще изненадате приятно гостите си! За целта ще ви трябва парче станиол и безвредно лепило на водна основа. Разтворете лепилото според указанията на опаковката и с четка нанесете тънък слой върху яйцето. След това плътно облепете със станиол, оставете да изсъхне за няколко минути и отстранете излишното, така че да оформите желания мотив. Великденските празници са чудесен повод да преобразите интериора, затова пуснете заявка в MaistorPlus напълно безплатно и потърсете професионален съвет за дизайна на дома от най-добрите специалисти в областта!