Най-красивите идеи за декорация на вашата коледна трапеза

Публикувано на 22/12/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 20/12/2020 | Видяно 12 907 пъти

Прелестното обаяние и велоколепие, с което Коледа изпълва домовете ни всяка година, е неповторимо! Няма нито един друг толкова семеен, уютен и топъл празник, затова е необходимо да му отдадем нужното внимание и да споделим трапезата с най-близките си хора. Ще ви представим няколко от най-красивите и практични празнични идеи за декорация на масата, които са подходящи както за Коледа, така и за Бъдни вечер. Ще имате възможността да изберете цветова тема, специфични елементи, аромати и бляскави украси. И в случай че домът ви се нуждае от по-големи интериорни промени, не забравяйте, че професионалистите са близо до вас и разполагат с още купища идеи и безценни съвети!


Златни нотки в топлата вечер

Златните тонове винаги са добре дошли на коледната трапеза. С тях внасяте блясък по един изключително елегантен, умерен и красив начин. Въобще не е необходимо да тичате до магазина за нов сервиз за хранене - просто се фокусирайте върху свещите, гирляндите, салфетките и другите семпли компоненти, които не биха изисквали големи харчове и усилия.

Виж още: 8 бляскави и оригинални коледни декорации, които да направите сами


Свежа зелена трапеза

Зеленото е много приятен и свеж цвят, който ще изпъстри цялата атмосфера и ще я насити с празнично настроение. Разбира се, на маса с подобни нюанси, цветята намират идеално място - освен красиви, те са и един фантастичен начин да декорирате с естествена, жива украса.


Традиционната комбинация от бяло и червено

Когато си помислим за Коледа, в главата ни вероятно моментално изплува червено-белият костюм на добрият познат дядо. Поканете присъствието на духа на Дядо Коледа, декорирайте масата си с тези два цвята - със сигурност ще се почувствате много празнично и щастливо!


Игра с цветовете

Ако искате да избягате от стандартната декорации, но все пак да запазите традицията в празничната вечер, идеалният избор за вас би бил съчетанието на разнообразни цветове. Постарайте се да не прекалявате, но въпреки това - използвайте цялото си налично въображение!

Виж още: Направи си сам неконвенционални коледни дръвчета


Нестандартни декоративни елементи

И тези предложения, макар нестандартни, са много традиционни. Коледни чорапчета, в които да пъхнете приборите - колко оригинално! А шишарките и звездовидните украшения винаги намират място в домовете ни и са изключително типични за този празник - проявете креативност и ги съчетайте сред елементите на трапезата ви.


Детска фантазия на празничната маса

Време е да повикате децата си - те са идеалните помощници, които с лекота могат да изпълнят празника с много колоритност и непринудено детско излъчване. Прекрасно е да използвате всякакви сладкиши и лакомства като декорация, дори играчките са подходящи в този случай. Допитайте се до малките членове на семейството ви за още весели идеи.

Виж още: Естествени коледни елхи за усмихнати и светли празници


Свещи за топлина, светлина и уют

Тези три епитета - топлина, светлина и уют - със сигурност са най-добрият начин да опишем усещането, което трябва да внесем в коледната вечер. И всички те се постигат лесно само с един декоративен елемент - свещите! Използвайте каквито ви харесват - в бурканчета, в чинийки, с различни цветове и форми, с панделки, с канела и всичко, което ви хрумне.


Кой плод ви мирише на... Коледа?

Още с началото на ноември всички пазари се изпълват с тези ароматни цитрусови плодове - прекрасните портокали. Има ли някой, който не ги асоциира с Коледа? Вероятно не. Затова ги прибавете към празничните детайли - освен че са много красиви, те съдържат в кората си силни есенциални масла, които ще изпълнят целия ви дом със свежо ухание. С тях лесно можете да спестите пари, тъй като са евтини и дори могат да заменят типичните цветни топки, с които обикновено украсяваме. Заимствайте идеята от снимките и набодете в тях карамфилчета, за да им придадете още по-красив вид, а и за да прибавите още един приятен празничен аромат. А при необходимост от още идеи и професионална помощ с интериорния дизайн у дома, потърсете специалисти, които да ви съдействат. Пуснете безплатна заявка и ще получите конкурентни оферти от водещи компании, разгледайте ги, вижте и техните дейности и отзиви от предишни клиенти и ще можете лесно да вземете най-доброто решение.


Тагове:

Празници

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Петър Петров
Цялостен ремонт, София
16 извършени проекта