6 оригинални идеи за дома, осъществени от коркови тапи

Публикувано на 27/11/2015 от Нели Минчева | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 8 688 пъти

Следващия път, когато отворите бутилка вино, не бързайте да хвърляте тапата. Както винаги, потребителите на "Направи сам" успяват да впечатлят със сръчност и креативност, като този път техните творения са с изходен материал именно корковите тапи.

В един от най-старите и полезни форуми в България, с който MaistorPlus активно си сътрудничи, можете да откриете и множество други практични идеи за дома, така че, ако имате питане, свързано с ремонт или сътворяване на нови вещи с наличните ресурси, не се колебайте да зададете своя въпрос.


Нов живот за старите столове

Ако сте се приготвили за окончателна раздяла с продънения дървен стол или с изтърбушената табуретка, тази идея може да промени решението ви. Корковите тапи са идеални за измайсторяване на нова седалка на стола, а нещастната ви табуретка има потенциала да се превърне в стилна масичка за вино.

Вижте още: Седем страхотни лампи, направени от палети


Уникална рамка за снимки

Рамката за снимка, декорирана с ръчно залепени коркови тапи, е страхотен подарък за близък приятел. Съберете всички тапи от вината, които сте изпили заедно, и трогнете въпросния човек, подарявайки му скъп спомен от споделените ценни моменти.

Изработката е изключително лесна. Най-проблемният момент е разрязването на тапите на две половини, което трябва да направите много внимателно с голям и остър нож. След това залепете получените половинки към избрана за целта рамка и изчакайте да изсъхне.


Практична кухненска поставка

С тази коркова поставка вече няма да се чудите къде да поставите току-що сваления от огъня тиган. За изработката й използвайте стара и ненужна кутия със здрави стени и сравнително стабилна и тежка основа. Запълнете вътрешността й с коркови тапи, които предварително сте разрязали от едната страна, така че да могат да бъдат залепени за дъното.


Разкошна коледна украса

Тапите лесно се подават на обработка, така че с тях можете да пресъздадете най-различни форми, включително такива на коледна тематика. Преди да пристъпите към изпълнение, пребройте наличните коркови запаси и се захващайте само с реализируеми проекти. Забавлението по време на изработката и празничното настроение са гарантирани!


С повече търпение и вдъхновение направете красиво декоративно пано

Тук можете напълно да развихрите креативността и въображението си. Дали ще изработите сърце или коркова картина, съчетаваща различни форми, със сигурност ще сътворите изключително оригинално украшение за дома.

Вижте още: Придайте топлина на празниците с приказни коледни свещи


Органайзер за бижута - удобен дом за любимите ви аксесоари

Страхотно улеснение за дамите, които вечно са в търсене на подходящите обици сутрин и обикновено трудно ги откриват из различни чекмеджета и кутийки, с които разполагат. Закачете корковата поставка за вашите бижута в коридора в близост до огледалото, в спалнята или от вътрешната страна на вратата на гардероба.

За допълнителни идеи и съвети за домашните ви проекти не се колебайте да задавате въпроси във форума "Направи сам". Повечето от регистрираните потребители използват тази трибуна за споделяне на опит от години и се отнасят отзивчиво и добронамерено към всички нови членове на своебразната онлайн общност. Дори и за момента да нямате желание да се регистрирате във форума, можете да разглеждате свободно всички негови теми и да се възползвате от вече намерените решения на проблеми, с които е възможно да се сблъсквате и вие самите при ремонтите вкъщи или при изработката на красиви и оригинални предмети.

А ако сте решили да поверите ремонтните дейности у дома на професионалист, не се колебайте да се свържете с доказали се архитекти и интериорни дизайнери. Пуснете напълно безплатно своята заявка и ще получите конкурентни оферти и идейни решения на вашите проекти. Разгледайте профилите на изпълнителите и изберете най-подходящия за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта