Изумителни и ефектни проекти от изгорели крушки

Публикувано на 18/12/2015 от Елица Мартинова | Последна редакция на 04/08/2016 | Видяно 5 228 пъти

Прекрасна идея, която беше публикувана във форума, е да направите от старите крушки комплекти за олио и оцет. Принципът, по който се "изтърбушват" крушките е еднакъв в повечето случаи и никак не е сложен. Необходими са ви прецизни пинсети, с които да махнете пластинката, върху която е "пъпката" на крушката. След това единственото, което трябва да направите, е да издърпате панелчето с жичките от самата крушка. А ако сте решили да си направите оливерник, помислете и за тапа, може би от корк, с която да го затваряте.

Вижте още: 6 оригинални идеи за дома, осъществени от коркови тапи


Ефектна лампа

Каква по-добра идея от това да направите ефектна лапма от стари крушки. Макар от всички крушки да функционира само една, светлината й е напълно достатъчна, тъй като се засилва от стъклените повърхности на останалите. За тази ефектна настолна лампа обаче ще са ви нужни повече умения, тъй като крушките се занитват една към друга.


Усмихнати лица

Замисляли ли сте се, че формата на крушката напомня на симпатично и добродушно човешко лице. Именно тази прилика бихте могли да използвате, като дадете на старите си крушки най-различни шарени лица - Дядо Коледа, снежанка, пингвинче, Баба Марта и пр.


Декоративна колба

Щом веднъж сте "изтърбушили" вашите крушки, може да сложите в тях практически всичко. В този случай тя е претворена в колба, а ефектът наистина е забележителен. Старите ви крушки, с помощта на малко течност, могат да приютят увяхващите ви растения и да ги направят страхотен декоративен елемент.


Изумителни и ефектни проекти от изгорели крушки

Както знаете, по случай третия си рожден ден в началото на ноември 2015 г. MaistorPlus получи партньорство с един от най-големите и полезни форуми в страната - "Направи сам". Със своята десетгодишна история той е единственото по рода си онлайн пространство, където всеки практичен въпрос може да намери отговор. Ако сте майстор-любител, професионалист или просто ентусиаст, който обича новите проекти и предизвикателствата, не пропускайте да разгледате форума. Там ще можете да споделите своите завършени задачи или да почерпите опит за изпълнението им от останалите потребители.

Междувременно в MaistorPlus се стремим да дадем гласност на най-интересните и практични теми, които вълнуват потребителите и от форума. Решихме да ви запознаем с една забавна и много колоритна тема, в която са се включили много потребители на форума, а именно - как да вдъхнем живот на старите изгорели крушки за осветление. Вече ще гледате по друг начин на моментите, в които крушките у вас изгарят, защото те ще ви дадат възможност да развихрите въображението си. По-долу сме представили някои от най-оригиналните идеи на потебителите от форума "Направи сам", както и други ефектни хрумки.

В случай че идеите за декорация с крушки ви харесват, но искате да направите по-грандиозна промяна и нямате точна визия за това какво да сътворите, може да потърсите съветите на интериорен дизайнер, какъвто без усилия ще откриете в списъка на MaistorPlus с регистрирани професионалисти.


Свежа декорация

Хубавото на декоративните идеи с крушки е, че постоянно можете да мените своите украси, в зависимост от сезона, от празниците или просто от настроението ви. А от тази снимка личи, че крушките, подобно на всяко друго стъкло, са прекрасна основа за рисуване. Необходими са ви само желание и бои в любимия ви цвят.


Малки вази

Със сигурност ще впечатлите всичките си приятели, ако претворите старите си крушки в малки декоративни вазички. Поради размерите си, крушките са най-подходящи предимно за малки цветя. Идеален повод да започнете работа ще ви даде следващата пролет, защото кокичетата и минзухарите ще стоят прекрасно във всяка крушка.

Вижте още: 12 забавни и креативна начина да украсите саксиите си за цветя


Снежни човеци

Ако обичате Коледа и брокат, това е идеалният проект за вас. Тук дори не е необходимо да изтърбушвате крушките, защото ще закриете вътрешностите им с матиращ лак и брокат. Единственият по-сложен момент се крие в това, че трябва да пробиете с дрелка дупки за ръцете на снежните човеци.

Сигурни сме, че проектите с изгорелите крушки са ви вдъхновили. Те ще са чудесна задача, около която може да се обедини цялото ви семейство по празниците. Дайте воля на въображението си и използвайте старите си крушки.

В случай че събирате материал за проекти твърде често, тъй като крушките ви горят постоянно, вероятно имате проблем с инсталацията и ви е нужна помощ, каквато може да откриете в списъка с електротехници, регистрирани в MaistroPlus. На сайта ни ще намерите листа с професионалисти, специализирани в най-разнообразни области. Те се представят с кратко описание, а част от тях имат и рейтинг, оставен им от потребители, които са използвали услугите им преди. Ако пък имате ясна представа от какви подобрения се нуждае домът ви и желаете да изберете изпълнител според условията, които предлага, заявете ремонт безпатно, за да получите най-добрата оферта за реализацията му.


Тагове:

Празници

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта