8 бляскави и оригинални коледни декорации, които да направите сами

Публикувано на 03/12/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 11/11/2020 | Видяно 17 524 пъти

Коледните празници са вече на прага ни, затова е време да запретнем ръкави и да създадем впечатляващи декоративни елементи за нашата уютна дневна! От красиви играчки за елхата до ароматни свещи от портокал - тези идеи ще ви вдъхновят да преоткриете творческата си страна и да счупите миналогодишния рекорд за оригинална украса на дома. Вижте как да ги реализирате, а всички смели интериорни начинания поверете на квалифицирани професионалисти!


Блестящи коледни играчки за вашето модерно жилище

За създаването на тези бляскави украшения ще ви трябват прозрачни коледни топки, брокат и напълно прозрачен лак за дърво. След като премахнете кукичките, с които обикновено закачаме играчките на елхата, изсипете малко количество от лака в топката. Уверете се, че продуктът е обгърнал целите стени на играчката и при нужда отстранете излишното количество лак. Идва ред на най-забавната част, а именно използването на брокат! Просто изсипете малка част от него вътре и разклатете хубаво топката до достигане на желания бляскав ефект. Накрая поставете обратно кукичката и готово!


Поканете зимата у дома с тези "заскрежени" клонки

Тези ефектни заскрежени клонки стават лесно и чудесно с помощта на декоративно натрошено стъкло и малки кристални мъниста. Просто подберете няколко здрави клонки (по-добре с повече разклонения) и с помощта на лепило прикрепете мънистата и стъклото към тях. За още по-впечатляващ ефект можете да използвате блестящ лак за нокти, за да запълните всички участъци, за които стъклото не е успяло да залепне.

Виж още: Разкрасете трапезата със собственоръчно изрисувани салфетки


Създайте уютни светещи къщички

Направата на тези симпатични светещи къщички е изключително лесна и за нея ще ви трябва парче филц, картон, ножица и лепило за текстил. Първо нарисувайте очертанията на къщичката върху картона, а него пък използвайте като шаблон, за да пренесете изображението върху филца. След това изрежете парчето филц, при необходимост го изгладете и зашийте страните на къщата, така че да оформите самия макет. След това нанесете от лепилото за текстил, което да "подсили" стените от филц, оставете да изсъхне за няколко часа и готово! За да светят къщичките, поставете в тях по една чаена свещ с батерия, тъй като при нея няма опасност къщичките да се запалят!

Виж още: 6 оригинални идеи за дома, осъществени от коркови тапи


Направете си симпатично коледно дръвче от шишарка

Тази идея можете да реализирате заедно със своето дете, защото е изключително лесна и забавна! За целта по време на неделната разходка в парка подберете няколко здрави шишарки, минете през книжарницата за боя, перли и мъниста и преди вечеря съдайте тези уникални декорации. Те ще стоят идеално на коледната трапеза, над камината или в детската стая, затова смело експериментирайте с цветовете и украшенията по тях!

Виж още: Придайте топлина на празниците с приказни коледни свещи


Уникални светещи декорации за градината, които ще забавляват цялото семейство

Тази прекрасна декорация е страхотен начин да придадете цвят на пустия си двор през зимата. За изпълнението й ще са ви необходими балони, течни бои, вода и чаени свещи с батерия. Първата стъпка изисква да добавите няколко капки боя в балона, след което да го напълните със студена вода и да завържете края му. Следва да оставите балона във фризера до пълното му замръзване. Накрая премахнете балона от ледената топка, издълбайте малък отвор за свещта и поставете готовата декорация в двора с отвора (и съответно свещта) надолу. Наистина лесно, нали?


Пресъздайте истинска коледна приказка от празни картонени кутии

Можете ли да повярвате, че тази великолепна инсталация е създадена от празни кутии от мюсли? Изненадващо, но факт! С помощта на празните кутии са оформени тези прекрасни къщички, чиито стени пък са оцветени с акрилна боя, а накрая посипани с фини блестящи частици. Покривите се украсяват по подобен начин, но за тях можете да използвате ситно нарязани ивички целофан или, ако сте склонни към творчески експерименти - станиол. Елхите пък могат да се сътворят от обикновени четки за бутилки, чийто цвят първо се отстранява с вода и белина. След това те се боядисват повторно, а накрая се украсяват с перли и брокат. Брилянтно, нали?


Очарователна кутийка за малки подаръци, направена от орех

Направата на тази очарователна кутийка за подарък е много проста! Първо премахнете ядливата част на ореха, а след това покрийте вътрешността му с лепило и брокат, или просто използвайте блестящ лак за нокти в желания нюанс. След това поставете малко парче филц, зад което да скриете верижката на гривната или колието, а накрая затворете орехчето и укрепете подаръка с помощта на елегантна панделка. Наистина стилно и красиво решение, което ще спаси положението, ако ще подарявате бижу и сте забравили да купите опаковка!


Създайте неповторима празнична обстановка с ароматни свещи от портокал

Едва ли има нещо по-хубаво от Коледа, изпълнена с аромат на канелени сладки и портокалови корички! А ето как да си направите сами тези уникални ароматни свещи: отстранете внимателно портокаловата кора от плода и с формичка за сладки изрежете отвор в горното капаче. След това поставете чаена свещ в долната половина и затворете капачето, като при желание можете да добавите към него различни детайли! И това, ако не е лесен начин за създаване на невероятна празнична атмосфера! А какво по-хубаво желание за празниците от един прекрасно обзаведен дом? Превърнете своето жилище в олицетворение на интериорното изкуство със съдействието на опитни специалисти, като заявите проект при нас напълно безплатно!


Тагове:

Празници

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта