Направи си сам ефектна купичка от вестници

Публикувано на 25/01/2017 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 25/01/2017 | Видяно 39 529 пъти

Хартията в 21-ви век е ценен материал и е редно всеки от нас да се погрижи да допринесе максимално за нейното рециклиране. Направете го, като сътворите украшение за дома си съвсем сами. Идеята взехме от опитните и изобретателни умове на потребителите във форум "Направи сам", където можете да откриете още много креативни и лесно осъществими проекти за дома и градината или да споделите своите собствени хрумвания. А линк към конкретната тема ще откриете тук - разгледайте, за да видите и други интересни предложения за сътворяване на изкуство от вестници. В случай че желаете да получите и професионална помощ в декорацията на дома, професионалистите са на ваше разположение.

Да се захващаме!


Необходими материали за купичката от вестници

Нужните материали са малко на брой и обикновено всеки разполага с тях в дома си. Ако обаче ви липсва някой компонент, можете да го откриете в близката книжарница или магазин за битови стоки. Ето ги и тях:

  1. Стари вестници.

  2. Дълъг дървен шиш или игла.

  3. Обикновено течно лепило.

  4. Четка за рисуване - без значение от размерите, единствено най-малките биха били неудобни.

Виж още: Разкрасете трапезата със собственоръчно изрисувани салфетки


Направи си сам купичка от стари вестници - стъпки 1-4

  1. Вземете парче от вестника. То обикновено се състои от два листа с гънка по средата. Изрежете по дължина 3 ленти с приблизително еднаква широчина.
  2. Вземете едната лента и сложете дългия шиш в ъгълчето, като започнете да навивате хартията от него, докато оформите ролка.
  3. Залепете крайчето на ролката с лепилото и извадете шиша.
  4. Оформете колкото се може повече такива ролки. В случая са използвани около 50, но това зависи от големината на купичката, която желаете да направите.


Внимателно пристъпете към стъпки 5 и 6 за направата на купичката от вестници

      5. Вземете едната ролка и я притиснете, за да стане плоска. Започнете да я навивате, като следвате дължината й, докато оформите нещо като охлювче.

      6. Оставете 3-4 см. в края на ролката и вземете следващата. Трябва да подпъхнете крайчето й в това на вече готовото охлювче. Завийте и нея.

Виж още: Направи си сам ефектни свещници от буркани в 4 лесни стъпки


Оформете основата на купичката от вестници - стъпки 7 и 8

      7. Продължете да изпълнявате инструкциите от стъпка 6, докато оформите голям кръг с размера, който желаете. Последното крайче трябва да бъде застопорено по някакъв начин - най-лесно е да използвате тиксо или телбод, за да не чакате лепилото да изсъхне.

      8. Нанесете течното лепило от едната страна на кръга и го разнесете равномерно с четка.


Финални щрихи - стъпки 9 и 10

      9. Внимателно натиснете слоевете, като оформите купичка. Уверете се, че има лепило върху цялата вътрешна повърхност и повторете, ако е необходимо.

      10. Изчакайте да изсъхне.

ВАЖНО: Повторете абсолютно целия процес отново, за да оформите капаче. Ако искате то да има дръжка на върха, необходимо е просто да натиснете в средата малко по-навътре.


Поздравления! Вече имате уникална купичка за вашия дом

Ето и завършения вид на вашата купичка от вестници. След като изсъхне напълно, бихте могли да оцветите с акрилни бои или спрей, а след това да лакирате. Всичко оттук нататък е въпрос на вашето въображение и желание да съчетаете купичката с останалата част от интериора. Можете да се заигравате с какви ли не форми и размери! За изпълнението на проекта бихте могли да използвате и стари детски списания или цветна хартия, за да се сдобиете с една колоритна и артистична украса. А при необходимост от професионални идеи и помощ с интериорния дизайн, потърсете специалисти, които да ви помогнат. Пуснете безплатна заявка и ще получите оферти от водещи професионалисти в областта. Разгледайте бизнес профилите им и оценките от техните клиенти и сами преценете на кого да доверите дома си!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта