Залепете татуировката си за стена в три лесни стъпки

Публикувано на 25/10/2015 от Елица Мартинова | Последна редакция на 04/08/2016 | Видяно 3 364 пъти

Татуировките за стени са красив аксесоар за дома, който набира все по-голяма скорост сред българските домакинства. Ако сте решили и вие да поставите една в дома си, прегледайте няколко ценни съвета за това как да я поставте правилно. За онези от вас, които не са добри с ръчната работа, винаги остава възможността да потърсят съдействието на професионален бояджия, който ще направи стените ви съвършени.


Какво представляват татуировките за стени

Стикерите за стени представляват лепенки от винил, изработвани в различни размери. Те имат декоративна функция и освен върху гладки стени, могат да залепват и върху други повърхности без неравности. Индустрията с татусите за стени се разви през последните десетина години. Този тип аксесоар стана особено популярен заради факта, че се предлага в най-разнообразни форми, варианти и цветове и е изключително удачен и сравнително лесен вариант да придадете характер на жилището си. За онези от вас, които държат на индивидуалността, се предлага изработка, направени по поръчка.

Вижте още: 8 дизайнерски трика, които да приложите на дневната


Подготовка за залепването

Преди да преминете към същинското залепване, помислете внимателно върху коя стена да поставите новия си стикер. Огледайте се добре, представете си как ще се съчетае с мебелите, дали върху лепенката ще пада пряка слънчева светлина и пр. Веднъж поставени, татуировките са изключително издръжливи. След като сте избрали стена, помислете за точната позиция на татуса и оразмерете с помощта на рулетка, метър или нивелир. Съобразете се с мерките на лепенката и внимателно отбележете малки точки върху стената, които да ви ориентират по време на залепването. Важно е стикерът да не бъде залепен накриво.

Щом се уверите, че сте намерили точното място, внимателно го почистете от прах и всякакъв тип замърсявания. Може да използвате антистатична влажна кърпа, а за по-добър ефект може да включите и антистатичен препарат, който обикновено се продава за почистване на екраните на телевизорите и компютрите.


Какво ще ви е нужно за залепването

След като внимателно сте подготвили повърхността, самото залепване би трябвало да ви бъде лесно. Някои производители слагат към татуировките си инструкции за необходимите материали. В случай че във вашия комплект няма такива, ето какво ви е необходимо:

  • Суха кърпа от микрофибър
  • Дебитна/кредитна карта или аналог
  • Хартиено тиксо
  • Ножица


Как да залепите

Поставете стикера върху стената, като обърнете внимание прозрачното фолио да е с лице към вас. Внимавайте всички ъгли да са поставени върху местата, които по-рано отбелязахте с помощта на нивелир и рулетка.

След като татуировката е вече върху стената, използвайте хартиеното тиксо, за да залепите здраво четирите ъгъла на лепенката. Вкарайте в действие кредитната карта, като минете с краищата й по целия стикер. Целта на това занимание е да изкарате от лепенката целия излишен въздух, който би могъл да е пречка за правилното залепване на татуса.

Вижте още: 5 остроумни трика за боядисване

Веднъж позиционирали стикера, вече е време да започнете с разлепването. Ако водещата ви ръка е дясната, започнете от горния десен ъгъл. Респективно, ако се справяте по-добре с лявата ръка, отлепването трябва да започне от горния ляв ъгъл.

Махнете тиксото и започнете бавно да разлепвате, като следите стикерът да остава плътно залепен за стената. След като приключите, минете лепенката с микрофибърния парцал и сте готови.

Надяваме се, че нашите съвети са ви били от помощ. Татуировките за стена са наистина ефектен и сравнително достъпен аксесоар. Ако обаче домът ви се нуждае от сериозно и цялостно пребоядисване, а вие не може да се справите сам, не се колебайте да потърсите специалист. Той ще ви помогнат не само със самото боядисване, но и с избора на цветове и боя. В случай че не искате да се ровите в дълги списъци, може да заявите своя проект безплатно и по този начин да получите най-добрите оферти за проекта си.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
ВодПро
ВиК Услуги, София
138 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
83 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта