Как да превърнете дома си във функционална фитнес зона

Публикувано на 18/12/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 24/07/2016 | Видяно 4 173 пъти

Независимо дали сте от онези, които обожават спорта и водят изключително активен начин на живот, или пък сте от другите, които нямат време, пари или желание, едно е сигурно - спортът е ключова необходимост за всички нас. Но тук няма да ви говорим за ползите от това да се движите, тъй като сме сигурни, че сте запознати добре с това. Основната идея на статията е да помогне на всички, които на път към двора на училището за сутрешен крос, внезапно решават да се върнат, тъй като климатичните условия вече са се влошили до непоносимост. Ще предложим алтернативи и на "фитнес ентусиастите", които обаче не могат, по една или друга причина, да си позволят да ходят редовно в залата. Въобще, вариантите са мултифункционални и всеки би могъл да се възползва от тях! А с малко професионална помощ, лесно можете да се сдобиете и с практични мебели, които освен за домакински потребности, могат да послужат и като уреди за тренировка.


Свободни тежести и приспособления

Дъмбели, ластици, постелка, швейцарска топка - класика в жанра! Това е един чудесен стартов комплект, с който лесно и икономично бихте могли да се сдобиете в дома си. Тези приспособления са малки и лесни за прибиране и съхранение, а освен това, те са много практични и позволяват практикуването на широка гама от физически дейности.

Виж още: Щури и оригинални идеи за дома, с които да експериментирате


Самоделни "изобретения"

"Sand bag" или с други думи пясъчна торба, е едно фантастично откритие на новото време, което набира все по-голяма популярност. Напълнете чували с пясък и ги пъхнете в каквато и да е раница/чанта от здрав плат и ще се сдобиете с чудесна тежест с ръкохватки, с която можете да изпълнявате разнообразни силови тренировки. Съпротивителните ластици също отварят големи възможности. А ако онези по специализираните магазини ви се струват скъпи, то в тези за домашни потреби се продават подобни на тях, но предназначени за багаж например. Те обаче бързо могат да променят функциите си, а с прикрепените към тях кукички, удобството е гарантирано.


Как да съхраняваме тежестите у дома

Някои хора се плашат от идеята за домашен фитнес, най-вече при мисълта за разхвърляни тежести из стаята и липсата на практичност и организация. Дисковете за дъмбели/щанги, обикновено са сред най-трудните за съхранение принадлежности, поради теглото и обема си. Ние обаче ви предлагаме един евтин и лесен за изпълнение проект, с който можете, само с няколко дъски, пирони и чукче, да вкарате в ред тези "непослушни момчета"! Вземете идеята от шкаф за дискове или измайсторете един такъв по подобен принцип, в зависимост от размера и количеството на дисковете, които използвате.

Виж още: 10 начина да използваме стария куфар в интериора


Фантастични функционални мебели

Това е една невероятно иновативна идея, която напълно заслужено приковава вниманието! Както сами виждате, идеите за изработване на специални мебели по поръчка, предназначени за изпълнение на тренировки, са наистина невероятно практични и лесно приложими. А на пръв поглед, едва ли някои би разпознал за какво всъщност ги използвате вие! Помислете също така как бихте могли да използвате наличните предмети у дома за различни упражнения, вкарайте малко креативност и въображение и ще видите колко голям фитнес имате у дома.


Кардио уред в дома

Това също е една добре позната идея, за която много от нас отдавна вече са се досетили. Единственото, което можем да допълним, е кратък съвет за избора, който ви предстои да направите. Пътеките за бягане са изключително шумни, затова велоаргометърът е по-подходящ вариант за апартаменти в жилищни сгради. Но обърнете внимание и на разположението на уреда - "паркирайте" го пред някой прозорец с хубава гледка, за да си създадете приятна и мотивираща обстановка! Също така обърнете внимание да не става течение в помещението, но да разполагате с достатъчно свеж въздух по време на тренировка.

Виж още: Седем хитри идеи къде да държим велосипеда у дома


Превърнете фитнес оборудването в част от интериора!

Ако сте по-педантични или просто обичате симетрията, имайте предвид, че живеем във век на иновациите, в който вече съществуват какви ли не джаджи и изобретения, с които лесно можете да задоволите нуждите си. В този ред на мисли в онлайн пространството има хиляди спортни магазини, в които можете да откриете някои изключително креативни фитнес-приспособления с уникален дизайн, цветове и форми. Затова бъдете смели и се заиграйте с интериора в дома, като украсите някоя от стаите с разнообразни цветни пудовки, дъмбели или други приспособления за тренировки.

И не се колебайте да се допитате до професионалистите в бранша, които могат да ви дадат още куп идеи за дизайна на жилището ви. Направете безплатна заявка в MaistorPlus, за да получите оферти от интериорни специалисти, разгледайте дейностите и клиентските им оценки и изберете най-подходящия екип, който да преобрази вашия дом, следвайки личните ви предпочитания!


Тагове:

Мебели

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта