Как да си направим сами красива настолна лампа?

Публикувано на 26/01/2016 от Светла Иванова | Последна редакция на 15/08/2016 | Видяно 8 308 пъти

Макар понякога да са трудоемки, ръчно направените вещи носят личния почерк на своя създател и разказват собствена история. А какво по-хубаво от това? Днес ви предлагаме да почерпите рустик вдъхновение за една безкрайно красива настолна лампа, изработена от дънер. Мислено тя може да ви пренесе сред спокойствието на някоя планинска хижа. Направата ѝ съвсем не е трудна, но ако смятате, че няма да се справите сами, винаги можете да се обърнете към опитните майстори, регистрирани в MaistorPlus.


Намерете перфектното парче дърво за своята настолна лампа

Основата на вашата настолна лампа трябва да бъде достатъчно здрава, за да може да стои стабилно, дори и след като добавите абажура. Всички варианти, в които участва естественият дървен материал, изглеждат забележителни. При дънерите освен за равна основа, трябва да внимавате и за насекоми като дървеници, така че най-добре напръскайте няколко пъти избраното от вас парче с препарат.

Вижте още: Измайсторете сами чаровни и креативни възглавници


Купете комплект, съдържащ всички необходими джаджи за настолна лампа

В повечето железарии можете спокойно да намерите готов комплект, който съдържа всичко необходимо за изработката на настолна лампа. Препоръчваме ви да се спрете на този вариант, защото ако купувате по отделно кабел, фасунга и други джаджи, вероятността те да не съвпаднат е много голяма.


Двойна стабилност за основата на страхотната настолна лампа

За да сте сигурни, че вашата настолна лампа няма да се клати, ще имате нужда от обикновена гума, която да изрежете спрямо диаметъра на дънера. Когато я залепите добре, преминете към пробиването на дупка, през която да прокарате кабела през цялото продължение на самия дънер.


Започнете с електрическата част на вашата настолна лампа

След като промушите кабела през парчето дърво, което използвате като основа, убедете се, че остават между 7 и 10 сантиметра отгоре. След това завийте допълнителните елементи в горната част на кабела, застопорявайки ги с гайка и болтче.

Вижте още: Хитри и лесни начини да вдъхнете нов живот на стария диван


Внимателно поставете фасунгата

Ето че вече се вижда краят и на вашата домашна работилница! Последното нещо, което трябва да направите, е да завиете внимателно фасунгата. Когато това се случи, сложете крушка и проверете дали всичко е наред с електрическите детайли по вашата настолна лампа.


Красив абажур за финален щрих

Остава най-лесната част - да изберете идеалния абажур за вашата красива, ръчно направена настолна лампа. В случай че сте избрали дървена основа, съветваме ви да се придържате към топлите земни тонове, за да постигнете традиционно рустик звучене, което ще внесе усещане за уют.

Хареса ли ви нашата идея за настолна лампа? Ако и вие имате оригинални хрумки за мебели или аксесоари за дома, но не знаете как да ги превърнете в реалност, поверете ги на опитни майстори. Направете безплатна заявка, за да получите конкурентни оферти. След като разгледате профилите на различните изпълнители и прочетете мнения за тяхната работа, ще можете да направите най-добрия избор за вас!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
ЛЕОН-АЛ
ВиК Услуги, София
93 извършени проекта