Уникален модерен апартамент с впечатляващ дизайн в Япония

Публикувано на 26/11/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 2 905 пъти

Обичайно свързваме Япония със смайващите постижения в областта на новите технологии, с традициите на бойните изкуства, с разнообразните суши изкушения. Всички те заслужено носят своята слава и неслучайно са емблеми на тази държава от Далечния Изток. Наред с тях обаче си струва да отдадем заслуженото и на иновативността и креативността на японските интериорни дизайнери. Предстои да ви запознаем с един уникален модерен апартамент в Япония, проектиран от Sinato Architects, който впечатлява с оригиналност в дизайна. За да сбъднете и вие желанието си за неповторим дом, можете да споделите идеите си с проектантите, регистрирани в MaistorPlus.


Запознайте се с разпределението

Историята на всяко жилище започва с изготвяне на план за разпределението му. Подходът на Sinato Architects впечатлява с нестандартното решение да заложи на тематични зони, обединени около L-образна носеща стена, вместо познатия модел с отделни, затворени стаи. Време е обиколката ни из този необикновен дом да започне.

Вижте още: Уникални дизайнерски апартаменти очакват собствениците си


Сърцето на дома

Наред с опорната функция, която играе, носещата стена в този дом се явява и сърце за него. Превърната в голяма дървена мебел, на нея може да се поседне на по чашка кафе, да се съхраняват книги, сувенири, да се окачат картини. Същевременно това е мястото, около което се случват различните аспекти от живота на младото семейство, за което е проектиран апартаментът. Липсват строгите прегради за сметка на открити пространства и стимулиращи по-лесната комуникация зони.


Да сготвим "на открито"

Сама по себе си идеята да липсва стена, разделяща кухнята от трапезарията, не е нещо нечувано досега. Това, което прави отвореното пространство в този апартамент по-специално е, че то обхваща цялата площ, заобикаляйки носещата стена. А и в готвенето "на открито" може да се включи всеки с идеи и помощни действия.


L-образно отворено пространство

Естествена дневна светлина свободно огрява отвореното пространство, заобикалящо централната стена L-образно. Цялото жилище се радва на равномерно разпределена осветеност, благодарение и на южното си разположение.

Вижте още: Уникален сватбен параклис, с форма на панделка, в Хирошима, Япония


Да похапнем зад ъгъла

Веднага щом господарят или господарката на кухнята приготви поредното кулинарно изкушение в мястото за готвене, само на няколко крачки зоната за хранене очаква семейството, което да сподели там обяда или вечерята си.


Умивалник с изненадващо местоположение

Разбира се, санитарни помещения, изискващи усамотение, като баня и тоалетна, са си отделени достатъчно добре, за да се чувства човек комфортно. Изненадващото решение тук е умивалникът да се отдели от тях и да бъде част от отвореното пространство на целия дом. Това е добър начин с помощта на естествената слънчева светлина да се осигури по-добра видимост при ръчно пране например, а и е още една причина да се "общува" по-често със свеж въздух.


Зоните за спане

Бихме могли да ги наречем и спални, защото не са лишени от нищо, характерно за подобна стая. Е, като изключим вратите. Липсата на четири стани обаче по никакъв начин не осуетява качествената почивка и откъсване от околния свят, когато човек е решил да се отдаде на почивка. Напротив, последната е дори по-пълноценна, защото въздухът в зоните за спане непрекъснато се обновява заради пряката им кореспонденция с откритата площ наоколо.

Вижте още: Кой е най-подходящият цвят за вашата спалня


Вътрешна тераса

Така наречената "вътрешна тераса" е разположена в южната част на апартамента и е обединяващо звено между L-образното открито пространство и зоните за спане. Отлично място, където могат да се откраднат допълнителни мигове релакс, в компанията на естествените слънчеви лъчи.

А вие бихте ли прегърнали идеята за дом, в който няма нито една врата и дизайнът акцентира върху обособяването на тематични зони? Споделете своите творчески хрумвания, свързани с жилището ви, като направите безплатна заявка към дизайнерите в MaistorPlus, за да получите конкурентни оферти, които да сравните. Вземете решение как да комуникирате с изпълнителите и изберете този, който покрива вашите изисквания.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Sasho
Цялостен ремонт, София
39 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
15 извършени проекта