Топ тенденции в обзавеждането, назаем от Викторианската епоха

Публикувано на 01/09/2016 от Светла Иванова | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 9 753 пъти

Когато човек чуе готически стил, първото нещо, което изниква в съзнанието му, са тъмните цветове. Обзавеждането в стил "Тюдор" започва да се възражда и набира все по-голяма популярност. То се характеризира със сложна и масивна мебелировка, която внася усещане за лукс и драматичност. Днес ще ви запознаем с топ тенденциите в интериорния дизайн, вдъхновени именно от Викторианската епоха. Ако искате да се възползвате от някоя от идеите, не се колебайте да се свържете с опитните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus.


Загадъчна спалня с готически привкус

Готическият стил се асоциира с големи луксозни спални, отново богато декорирани. Масивните табли над леглото, често комбинирани с балдахин, могат да внесат мистериозен полъх в стаята и да я направят неприкосновено място за отдих. Не забравяйте, че трябва да бъдете изключително смели, за да постигнете драматичната елегантност на средновековния интериор.

Вижте още: "Вечната класика" с нов дизайн - мебелите от масивно дърво


Холна гарнитура с богата орнаментика

Готическата мека мебел не познава удобството на Г-образните практични дивани. За да пренесете този стил у дома, можете да заложите на холна гарнитура, съставена от няколко елемента. Масивният стол, подобен на кресло, е почти задължителен. Автентичните материали са дъб, орех, череша и махагон, докато цветовете са загадъчни и драматични - винено червено, тъмно лилаво, златно и кобалтово синьо.

Вижте още: Малки промени, с които да внесете свежест в дневната


Бюфетът - като място за съхранение и интериорен акцент

Тази практична мебел е създадена точно през викторианската епоха, затова се смята за един от най-характерните елементи, носещи духа на Средновековието. Съществуват много съвременни версии на масивния, висок бюфет от естествено дърво, така че имате избор. Удобна ракла с флорални орнаменти и гланцирана повърхност е истински хит в интериорните среди.


Трапезна маса, сякаш извадена от машина на времето

При тази мебел отново можете да развихрите въображението си. Важно е тя да бъде голяма, висока и да служи като акцент на цялото помещение. Модернизираните версии на класическата готическа маса с ковано желязо биха впечатлили всеки естет. Украсете я с масивни свещници, статуи и рамки за снимки от метал, сребро или камък.

Ако ви е трудно да се спрете на конкретен модел, можете да се обърнете към специалистите в тази област, които ще изработят мебел, изцяло по ваш вкус. В MaistorPlus можете да направите безплатно запитване за професионалист, за да сравните различните оферти, както и мнението на други клиенти за тяхната работа.

 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта
Петър Петров
Цялостен ремонт, София
16 извършени проекта