Най-добрите идеи за малки жилища показвани някога

Публикувано на 10/08/2015 от Десислава Лакова | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 46 234 пъти

Това свежо интериорно решение разположено на площ от 45кв. м., е прекрасен пример за това как може малкото пространство да бъде не само функционално, но и естетически издържано. Дизайнерът, проектирал жилището в Бразилия, е решил да събере кухнята и хола в едно общо помещение. По този начин вместо две малки отделни помещения, имате едно по-голямо и няма да се чувствате притиснати между четири стени. Диванът е разположен по дължината на стаята, а холната секция и телевизорът на отсрещната стена и така помещението изглежда по-просторно. Стените са използвани оптимално, за да не се заема от свободното пространство между трапезарията и хола. Акцентът пада върху цветните детайли и аксесоари, които придават живот, а огледалото придава повече простор с оптическия си трик.

Вижте още: Невероятно преобразяване на жилище, побрано в едва 40 кв.м.


Разделител вместо врата

Източник

Спалнята е разделена от холната част със сгъваем хартиен разделител, като по този начин е осигурено уединение. Ако пък дръпнете разделителя, можете да гледате телевизия от комфортното си легло. Гардеробът също е с огледални врати, което създава усещането, че помещенето е по-голямо.


Френски прозорци

Иточник

Френските прозорци допускат повече светлина и са идеални за малки жилища. Те са израз на неподправен вкус за стил и изтънченост. Стената е в наситено червено и е своеобразна фокусна точка. Дизайнерът е избрал яркия тон въпреки малката квадратура на жилището, именно защото френските прозорци осигуряват досатъчно светлина. Ако изберете стена в ярък или наситен цвят, можете да потърсите възглавнички или детайли в същия нюанс, както и канапе или фотьойл за акцент.


Дръзкост

Да се живее в малко жилище не означава да се направи всичко в бяло и да не се експериментира с интериора поради ограниченото пространство. А напротив! Именно тук трябва да сте максимално креативни и комбинативни, за да превърнете тази малка кутийка в кътче от рая. Забележете колко много различни по стил елементи и мебели има в този дом. Изключително модерни напоследък са изчистените етажерки, скринове, помощни бюра, тоаелетки и т.н. от бял лак. Те придават изчистеност на интериора, но и ви дават свобода да се развихрите с дизайна на другите мебели. Лампите, поставени на различна височина от пода, създават усещане за раздвиженост и свежест. А килимът, с британския флаг, е акцентът, който прави мястото уникално. Динамика в помещението се създава от шарките на щорите от плат и интересните етажерки над дивана. Ако тези идеи ви харесват, но не знаете от къде да закупите мебелите, обърнете се към специалистите за мебели по поръчка, регистрирани в MaistorPlus и заявете вашите желания.


Най-добрите идеи за малки жилища показвани някога

Нямате ли усещането, че светът става все по-голям, а жилищата ни все по-малки? През последните няколко години и в България се наблюдава тенденция, която в градове като Ню Йорк същестува от деситилетия, а именно - предлагането на по-малки жилища. Ако живеете в малък апартамент и се чудите как да го направите максимално функционален и в същото време модерен и очарователен, идеите по-долу със сигурност ще ви вдъхновят. А ако пък сте на път да закупите малко жилище и имате нужда от професионален съвет или от цялостно интериорно решение, доверете се на опитни интериорни дизайнери!


Светли тонове

Източник

Апартаментът е разгърнат на по-малко от 25.кв. м. площ, но интериорът му е икзключително приветлив и в същото време практичен. Дизайнерът избира светло сиво за стените и бяло за тавана, за да не се затваря помещението. Акцентът е вурху големия полилей. Картините са разположени по височината на стената, почти до тавана, това го прави по-висок. Завесите, подът и мебелите са в светли и пастелни тонове за повече уют.


Един предмет винаги трябва да изпълнява две функции

Източник

Леглото е отделено чрез мини секция, която може да се използва и като работен плот. Секцията играе ролята на нощно шкафче, за да не се заема излишно пространство. Ако живеете в малък апартамент, препоръчително е да търсите мебели, които могат да изпълняват двойна функция. Забележете плъзгащата се стъклена врата в дъното на помощението и цветните плочки над кухненския плот - прекрасно интериорно решение.


А защо не и черно?

Източник

Черният цвят неименуемо прави визуално пространствата по-малки, но този прекрасен апартмент в Русия е пример, че понякога има изключения от правилата. Изчистени линии, графични елементи и прекрасно преливане от черно в бяло - тези съчетания осигуряват намаляване на накъсването в стиловете в дизайна. Трите осветителни тела приковават вниманието към кухненския бокс, а необработеният дървен под създава уют в иначе привидно суровия интериор.

Вижте още: 10 съвета как да направите малкото жилище по-просторно


Разделени пространства

Някои апартаменти са малки, а някои много малки. Ако жилището ви е под 30кв.м. най-вероятно ще имате едно голямо помещение което трябва да изпълнява функциите на спалня, хол и кухня. И ако е добра идея да съедините хола, дневната и кухненския бокс, то когато говорим за спалнята, по-добре е тя да бъде отделена. От дърво можете да ръчно да си направите етажерка за книги. По ваш избор можете да наредите много книги и да изолирате спалнята от холната част или пък да я оставите почти празназа ефект на стаята. Подобна етажерка е много практична, защото съчетава две функции в едно и спестява място.

Вижте още: 10 тайни за обзавеждане на малък апартамент


Меки тонове за спалнята

Спалнята е решена в малко по-нежни тонове. Черното отново присъства, но за да създаде връзката с кухнята и в същото време да контрастира на фона на бежовите и кремави тонове. Пространството над спалнята е използвано максимално, а огледалото на отсрещната стена създава усещане за пространство в стаята. Когато спалнята ви е малка, е необходимо да си набавите достатъчно светлина, било то естествена или изкуствена. Две малки нощни лампи и прозорец тип врата, в комбинация с полилей ще свършат работа.

Ако живеете в малко жилище или ви предстой да закупите такова, важно е да вземете под внимание:

  • разположението на мебелите (възможно ли е тяхното разместване)

  • оптималното разделение на стаите

  • цветовата гама

  • функционалността на избраните мебели

  • осигуряването на светлина

  • детайлите и акцентите

разположението на мебелите (възможно ли е тяхното разместване)

оптималното разделение на стаите

цветовата гама

функционалността на избраните мебели

осигуряването на светлина

детайлите и акцентите

Ако имате нужда от експертна помощ за осъществяване на някоя изникнала креативна идея, винаги можете да се обърнете към специалистите в областта на интериорния дизайн и да зададете вашата заявка напълно безплатно. Разгледайте рейтингите на професионалистите и оценки от клиенти на базата на реализирани вече проекти.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
11 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта