10 великолепни увеселителни парка, мечта за всяко малко и пораснало дете

Публикувано на 01/06/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 13/07/2016 | Видяно 3 904 пъти

Детството е периодът от живота ни, към който се връщаме с най-голяма доза носталгия. Безгрижието, игрите, удивлението, с които откриваме всеки малък детайл от света, сякаш с времето избледняват. А не би трябвало, защото винати можем да извикаме отново детето в себе си, да се позабавляваме и порадваме на мига. В тази статия предстои да си спомним щурите детски години с 10 великолепни увеселителни парка, мечта за всяко малко и пораснало дете, а защо не и да планираме пътешествие до някои от тях. А ако се вдъхновите да промените облика на детската стая, правилното решение е да се обърнете към професионалист.


Увеселителен парк в Кони Айлънд, Ню Йорк

Започваме с Кони Айлънд, който съществува в сегашния си вид от 2010 г. В тази година се изгражда наново Луна Парк, след като предишният изгаря през 1944 г. Ако мислите да отскочите дотам, не пропускайте да направите поне една обиколка с Циклонът. Това е името на дървеното влакче, обявено за забележителност на Ню Йорк още през 1988 г.

Вижте още: Къщи на дърво, вдъхновени от детските мечти


Увеселителен парк Тиволи, Дания

Вторият по големина увеселителен парк в света се намира в сърцето на Копенхаген, Дания, и се нарича Тиволи. Ако сте наели хотел в центъра на града, сте много близо до атракциите, които той предлага. Можете да се разходите из приятните му градини, да направите пътешествие из местата, вдъхновени от приказките на Андерсен, да послушате музика, посетите театър или да изпитате тръпката от спираща дъха въртележка.


Парк "Европа", Германия

Веднага след Дисниленд в Париж, парк "Европа" в Германия е второто по полулярност място за увеселение на стария континент. Капацитетът му е огромен, в състояние е да поеме 50 хиляди гости дневно, така че се пригответе да чакате повечко, ако искате да се повозите на някой от 12-те атракциона. В случай че сте достатъчно търпеливи, опитайте най-старото влакче на Алпенекспрес, чието скоростно пътуване включва преход през диамантена мина. Маршрутът на най-новото пък комбинира светла и тъмна част при пътуването.


Дисниленд в Париж, Франция

Ако много държите на запознанството си с героите на Дисни, не е задължително да прекосявате океана. От 12 април, 1992 г. Мики Маус и компания забавляват и европейските си приятели, стига те да се разходят до Париж. Посветен е на приказките и героите на популярната компания, а атракционите му са подобни на тези в Калифорния и Флорида.


Увеселителен парк Унивърсъл, Япония

Разположен в Осака, Унивърсъл е един от четирите тематични парка на едноименната компания. Отваря врати на 31-и март, 2001 г. Посетителите са предимно японци, както и други гости от Азия, но това не е причина да не бъдете сред близо осемте милиона гости годишно.


Светът на Ферари, Абу Даби

За любителите на високите скорости, Ферари парк в Абу Даби, за който се твърди, че е най-голямата закрита зона за забавления в света, е точното място. Замислен е така, че да посреща нуждите на цялото семейство, затова смело можете да вземете и децата. А за да ви скочи адленалинът на макс, приемете пердизвикателството на Формула Росса, най-скоростното влакче в света! Силно препоръчително е похапването да оставите за после.


Дисниленд, Калифорния

Едва ли има нужда от представяне нещо, свързано с името Дисни, но не можем и да го подминем. Паркът се води тематичен, не само заради възможността да се запознаете с Мики Маус, а и защото е посветен на историята и културата на Калифорния.

Вижте още: 17 торти, които събуждат жаждата за приключения


Увеселителен парк Ефтелинг, Холандия

Паркът Ефтелинг отваря врати в Холандия през 1952 г. Оттогава се развива от приказна горичка до голям тематичен парк, посветен на митове и легенди. Малки и големи могат да изпробват широка гама от атракциони, както и да се насладят на кулинарни изкушения, романтични и носталгични теми по време на разходката си.

Вижте още: 15 уникални пещери, които трябва да посетите


Заливът на откривателите, Флорида

В случай че огромните тълпи от туристи не са мечтата на живота ви, Заливът на приключенията във Флорида предлага малко по-интимно и спокойно преживяване с ограничението си от до 1 300 гости на ден. При него се предлага услугата ол-инклузив, която важи за целия комплекс. На това място можете да поплувате заедно с делфините, да се гмуркате при тропическите рибки или да предприемете подводна разходка. Ще бъде незабравимо и много полезно преживяване както за вас, така и за децата.


Портавентура, Барселона

Портавентура в Барселона съществува от 1995 г. Водеща атракция в него е влакчето Дракон Кан, с най-големия изкачващ се лупинг в света. Само за истински смелчаци! Паркът разполага и с водни атракции, както и с четири хотела, всеки с по близо петстотин стаи. Все пак, уверете се, че предварително сте запазили място за цялото семейство, тъй като интересът е голям.

Набелязахте ли си вече на кои влакчета ще се повозите първо? А ако искате да превърнете детската стая в истинска атракция за своите наследнци, винаги можете да разчитате на професионалистите с доказан опит в MaistorPlus. Заявете проект безплатно, проучете оферти и препоръки и наемете изпълнителя, който ще възпроизведе най-точно вашите идеи.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
Boqn
Покривни услуги, Самоков
8 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
29 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта