Каменна интериорна стена - интересен акцент за уютно жилище

Публикувано на 20/02/2017 от Нели Минчева | Последна редакция на 20/02/2017 | Видяно 5 134 пъти

Камъкът е материал, използван още от древността за направата на различни конструкции – от малки къщички до разкошни дворци. Неговите качества в строителството и досега са неоспорими, но вече се води по-скоро луксозен материал заради сравнително високата му цена. Все пак, ако изградите или облицовате една от стените вкъщи с камък, ще се уверите колко уют и стил може да внесе той във вашия дом.


Естествен или изкуствен камък?

За да постигнете по-изгодна крайна цена, можете да се спрете на изкуствен камък за вашата стена. На пазара съществуват множество такива варианти за облицовка, които са изключително интересни и ефектни. Изкуственият камък се прави основно от цимент, на който се придават различни форми и цветове. Понякога камъкът се продава на готови панели за по-лесно поставяне.

Вижте още: Луксът среща екзотиката - малък красив апартамент в африкански стил


Каменната стена пасва на повече от един интериорен стил

Първата асоциация, когато чуем за интериорна стена от камък, е дом във ваканционен и извън градски стил. Наистина тя се вписва идеално в такава атмосфера. Но също така може да бъде част от модерното и нестандартно обзавеждане.


Камък в близост до камината

Каменната стена е изключително устойчива на температурни колебания, което я прави идеален съсед на вътрешната камина. Освен това този тип интериорна стена се почиства лесно, има дълъг живот, притежава имунитет срещу мухъл и плесен.


Каменни елементи в кухненския интериор

Друго предимство на каменната стена е това, че тя не задържа миризма. Ето защо е чудесен избор за интериора на кухненското помещение. Ако сте пушач и палите цигара предимно в кухнята след хранене или на чаша кафе, тази подробност също ще е от значение за вас.

Вижте още: Топ тенденции в обзавеждането, назаем от Викторианската епоха


Почиствайте внимателно своята каменна стена

За да запазите красотата на своята каменна стена, почиствайте я редовно, но и с повече внимание. Най-вече не използвайте агресивни препарати, метални четки или други инструменти, които биха могли да нарушат покритието на материала и да личат надрасквания.

За да се сдобиете с красива и добре изградена каменна интериорна стена, потърсете правилния майстор чрез нашия сайт. Опишете онлайн проекта си при нас и ще получите ценови предложения от различни доказали се в своята работа професионалисти. Запознавайки се с допълнителната информация за тях в MaistorPlus, ще ви бъде по-лесно да направите своя избор.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта