Луксът среща екзотиката - малък красив апартамент в африкански стил

Публикувано на 26/09/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 23 912 пъти

Мечтите по далечни екзотични страни ни отвеждат в Африка, само докато си седим удобно на дивана у дома. След като разгледате великолепното жилище, което ще ви покажем, ще видите колко лесно се постига впечатляващ дизайн в африкански стил. Необходима е само малко помощ от професионални дизайнери - а те са винаги близо до вас!


Светлина, простор и внимателно подбрани детайли

Красотата на този апартамент се крие основно в избора на изключително изчистени основни цветове и комбинацията им с типични африкански мотиви. В стаята, обединяваща дневната, кухнята и трапезарията, за стените са избрани разнообразни стилове и текстури, наподобяващи гледките в пустинята Сахара. Именно затова и подът е в пясъчни цветове, а завесите са плътни и бели. Контрастът с луксозната кухня в тъмни нотки донася усещане за придържане "в крак с времето" и балансира цялостната визия на интериора.

Виж още: Модерен апартамент в Полша с удивителен дизайн в 89 кв.м.


Декорацията - спомени от африкански пътешествия

Всички елементи от декорацията в този апартамент са събрани от многократни пътувания на собственика из различни африкански страни. Така той внася не само екзотика в дома си, но и частица "от себе си", от своите лични преживявания, съхранявайки прекрасни спомени за приключенията, които е преживял.


Комфортът е ключов фактор

Ще видите, че подборът на мебелите в обзавеждането в цялото жилище не е случаен. На първо място функционалността на мебелите и минималистичния им дизайн допринасят за просторната визия на апартамента. Но преди всичко - дизайнът им е съобразен с необходимостта от комфорт в ежедневието. Един добър пример е големият мек диван в дневната.


Дизайнът в спалнята също се придържа към основната идея

Светли основни цветове, тъмни нотки в обзавеждането, голямо пухкаво легло с памучно бяло шалте - красота, удобство и очарование в спалнята! И отново ще намерим добрите стари африкански тарамбуки, статуетки, както и интересна текстурирана стена, наподобяваща напукано от горещината парче земя.


Има време за работа и за почивка

В спалнята пространството е оптимизирано по начин, позволяващ поставянето на бюро за работа със стандартни размери. Както и се предполага - всичко е обляно в светлина и разкош!

Виж още: Всекидневната – център на домашния уют


Да обърнем внимание и на приятната баня

Банята не е с много големи размери, целият апартамент е сравнително малък. Но е побрана семпла вана, а стилът е обичайният - пясъчни нотки в комбинация с кафяво. Не е никак трудно да се постигне подобен дизайн - както виждате, той е всъщност изключително семпъл и красив. Важно е обаче всичко да бъде изпипано с вкус, а за това можете да разчитате на професионалните дизайнери, регистрирани в Майстор Плюс. Направата на заявка за изпълнение на проект е напълно безплатна и ви дава възможност да разгледате и сравните оферти от конкурентни компании в областта, за да вземете най-оптималното решение за своя дом!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта