Дизайнерски дом в Лондон очарова с колорит и оптимистично излъчване

Публикувано на 08/04/2016 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 07/07/2016 | Видяно 3 048 пъти

Дори и да сте забравили някъде усмивките си, те и сами ще ви намерят, щом разберат колко цветна, свежа и жизнерадостна е обиколката, която сме ви подготвили днес. Дестинацията, накъдето се отправяме, е столицата на Англия, която може и да се слави с често дъждовното си и мъгливо време, но това изобщо не ѝ пречи да приютява жилища, в които настроенето винаги е слънчево. Сега ни предстои да разгледаме точно такъв пример с един дизайнерски дом в Лондон, който ще ви очарова с колорита и оптимистичното си излъчване. Идеите, които си харесате, можете да превърнете в реалност, като се свържите бързо и лесно с доказали професионализма си дизайнери.


Имотът крие потенциал зад неугледния си вид

Да успяваш да видиш потенциал там, където на други това не се удава, е запазена марка на креативните натури. Очевидно става, че и интериорните дизайнери Сузи и Еврос Агату от Avocado Sweets Interior Design Studio разполагат с подобни умения. Когато двойката си търси дом из северен Лондон, попада на имота във викториански стил, за който ви разказваме. Видът, в който го намират първоначално, е необикновен и не особено вдъхновяващ, с твърде малко естествена светлина. Заради твърде многото си стени създава усещане за потиснатост.

Вижте още: 5 вдъхновяващи примера за икономични и миниатюрни къщи


Дизайнерите приемат предизвикателството

Професионалното любопитство подтиква Еврос да се вгледа по-обстойно в жилището и да види какво може да се получи от него. Усещайки потенциала му, заедно с половинката си предприемат сериозната крачка и купуват имота, който сега вече са трансформирали в пъстър, весел и креативен семеен дом. "Исках да постигна няколко неща с дизайна", казва Еврос, "но най-вече стремежът ми беше този дом да излъчва щастие. Исках, събуждайки се сутрин, наистина да се чувствам щастлив с цялата атмосфера и обзавеждане наоколо."

Още щом купуват жилището, двамата дизайнери се залавят за работа. Минават през няколко чернови и идеи относно това как могат да организират пространството. Еврос и Сузи виждат възможност да направят долното ниво светло и функционално. Събарят голяма част от стените, премахват намиращите се под стълбището баня и тоалетна, а четирите спални, също част от приземния етаж, отстъпват мястото си на дневна, кухня и трапезария.


Очарователната цветна библиотека в дневната

Безспорно първото, което привлича внимението в дневната, е очарователата цветна библиотека, която прекрасно се съчетава със закачливия килим. Диванът, освен че изглежда изкушаващо удобно, заема стратегическа позиция, от която да се наблюдава какво се случва в кухнята.


Дърво и цвят си правят среща в кухнята и трапезарията

Различни весели цветове не липсват и в кухнята, която ни посреща топло и гостоприемно. Добре балансирана, с лек рустик привкус, тя осигурява всичко необходимо за своите домакини. Барплотът представлява полиран бетон, поставен в дървена рамка, подобна комбинация е избрана и за бар-столовете, чиито седалки са дървени, а краката - бетонни. В съседство до кулинарния кът е трапезарната част, където двойката дизайнери и двете им деца могат да похапват заедно на сладка приказка.


Градината също очаква своите гости

Спретнатият вид, в който виждаме градината сега, далеч не е бил първоначалният неин вариант. При закупуването на жилището тя представлява само едно кално място. Еврос и Сузи решават да го облагородят, за да има къде да играят децата, а и да може в хубаво време да поседнат заедна под открито небе, защо не и с приятели и близки.

Вижте още: Двустаен апартамент в София впечатлява с фантастичен дизайн


Спокойствие и ведрост в спалнята

Спалнята, определена за авторите на този интериорен проект, успява да обедини спокойствие и ведрост в едно. Оказва се напълно възможно сивият цвят, избран за шалте на леглото, да бъде достатъчно приветлив, особено когато наблизо има решена в радостни тонове картина, обляна от естествена светлина.


Детските стаи - чаровни и оптимистични

Всяко от двете деца си има собствена стая, като интериорният стил е сходен. Заложено е на забавни, пъстри пердета и семпло обзавеждане. Отново забелязваме веселите тонове, запазена марка за целия дом, които провокират оптимизъм и желание всеки ден да се събуждаш с усмивка.


Две бани поемат грижата за личната хигиена

Семейството разполага с две бани, където да се грижи за личната си хигиена. Лявата е в непосредствена близост до спалнята на родителите и се отличава с по-изчистен дизайн, докато дясната е смело декорирана в шарен принт, отразен от различни огледални повърхности.

Вижте още: В духа на съвременното изкуство - парижки апартамент, който очарова


Винаги има място за забавление

Детските стаи логично дават пространство за игри, но креативността на дизайнерската двойка доказва, че винаги може да се намери още място за забавление. Откриват го в кухненско-трапезарната част, където решават да "инсталират" лего стена. Тя не заема място и същевременно всеки в семейството се включва в играта, когато пожелае. Впуснете се и вие в приключението, наречено преустройство и освежаване на дома, като заявите проект към опитни дизайнери, лесно и безплатно в нашата платформа. Сравнете профилите на изпълнителите и офертите, изпратени ви от тях, и изберете на кого да поверите визията на жилището си, според собствените си изисквания.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта