Двустаен апартамент в София впечатлява с фантастичен дизайн

Публикувано на 11/03/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 5 691 пъти

Представяме ви поредния фантастичен проект на българското дизайнерско студио DONTDIY, който ще ви вдъхнови да предприемете промяна и в своето жилище! Нека заедно разгледаме интериора на този хармоничен дом, съчетал модерното звучене на големия град с усещането за домашен уют. Вижте кои са най-интересните интериорни решения и акценти в обзавеждането, като не забравяйте, че успешният ремонт е възможен с помощта на компетентни майстори.


Специфичният дух на квартала намира израз в интериора

Добре дошли в този компактен двустаен апартамент, срещнал забързания ритъм на живот в столицата със спокойствието на домашния уют! Разположено в сърцето на София, това невероятно жилище приобщава специфичния дух на квартала към своя интериор, като отвън е заобиколено предимно от ниско тухлено строителство от средата на миналия век. Първо приятно впечатление в него прави отвореното пространство, което създава усещане за хармония.

Виж още: Мансарда с прекрасно обзавеждане от палети в индустриален стил


Кухнята, дневната и трапезарията са слети в общо помещение

Както в повечето малки жилища, и тук се търси оптимален начин за умно усвояване на компактното пространство. То е постигнато като кухнята, дневната, трапезарията и килера са обединени в едно, по-голямо помещение. Преддверието също е приобщено към отвореното пространство, като неговият таван е леко снижен и боядисан в сиви нюанси, които визуално го отделят от общата част. Интересна хрумка е поставянето на библиотека с отворени рафтове, която едновременно играе ролята и на преграда между трапезарията и коридора.


Дневната се отличава със забележително удобство

Като част от общото помещение, дневната е с източно изложение, така че слънчевата светлина подпомага усещането за простор в жилището. Преобладаващите нюанси в него са бяло и сиво, разчупени от присъствието на дървените елементи, които въвличат естествената природна красота в духа на интериора. Обзавеждането е изградено от масивни елементи с изчистен дизайн, които освен изключително модерни, са и невероятно удобни. Един от най-ярките детайли в дневната е произведението на скулптура Кирил Кузманов, което със своя наситен черен цвят се явява впечатляващ контрапункт на светлата обстановка.


Кухнята впечатлява с елегантен дизайн

Кухнята обхваща една от стените в общото помещение и се отличава с елегантно излъчване и изчистени линии. Самият кухненски модул впечатлява със страхотна функционалност, деликатно вплетена в минималистичния му дизайн. Логично и тук бялото преобладава, като този път е разчупено от яркото присъствие на синият кухненски гръб. Сливането на модула с останалата част от обстановката допринася за простора и хармоничния облик на жилището, без да отнема от неговото удобство.


В трапезарията откриваме интригуващи цветни акценти

Както споменахме, белият цвят има специфична роля в това жилище, като заедно с дървените детайли и ярките акценти създава уникална креативна обстановка. Това проличава както в цялостното обзавеждане на дневната и спалнята, така и в облика на кухнята и зоната за хранене. Наситените цветни елементи присъстват елегантно в интериора, като чаровно намигване към деликатността на изчистения му дизайн. Как ви се струва комбинацията от преобладаващо бяло с дребни цветни участъци?

Виж още: Удивителен подход за обзавеждане на един изключително малък апартамент


Дървото отчетливо присъства като важен елемент в интериора

Това невероятно жилище е обзаведено с усет към детайлите, като приятно усещане създава вниманието към използваните материали. Един от най-впечатляващите елементи от неговия дизайн е стената, която отделя спалнята от общото помещение. Тя има сходно покритие с това на пода, а именно индустриален паркет, който в дневната акцентира върху зоната за хранене, а в спалнята създава усещане за уединение и комфорт. Интригуващ подход в интериора е интегрирането на необработени МДФ плоскости за гардеробите и огледалото, зад което е скрита компактната баня.


Банята е малка, но обзаведена със стил

Банята е компактна и функционална, като за изграждането й дизайнерите са заложили на материали от един и същи вид. Сивото доминира в нейния облик, като контрапункт на белите елементи, които създават усещане за чистота и свежест. Самото помещение е отделено от останалата част от жилището посредством огледална плъзгаща се врата, като за по-голямо удобство то е в непосредствена близост до спалнята.


Спалнята е в перфектен синхрон с останалата част от интериора

Подобно на дневната, спалнята също е с източно изложение, което позволява на слънчевите лъчи да озаряват обстановката през деня. Това помещение е модерно обзаведено и изключително комфортно за обитаване, като разполага дори със собствена тераса. Стената, която разделя общото помещение от спалнята, и от тази страна е покрита с дърво, което създава допълнителен уют. Мебелите и осветителните тела са семпли и със своя изчистен дизайн не нарушават хармоничното излъчване на стаята, което е подкрепено и от дребни детайли, като леките завеси например.

Виж още: Уникални идеи за акцентиране върху стените в спалнята


Голяма част от мебелите са проектирани специално за този дом

Вниманието към всеки детайл е ключов подход при обзавеждането на този модерен дом и това проличава изключително ярко при подбора на мебели. Някои от тях, като свободностоящите и вградени шкафове, гардероби, както и модулните маси в дневната, са проектирани специално за жилището, така че да пасват на неговия уникален стил. Те са изградени от естествена дървесина, нетретиран шперплат и МДФ, като придават неподражаемо излъчване на цялата обстановка! Интегрирайте подобни страхотни идеи и в своето жилище, като заявите проект напълно безплатно в MaistorPlus! Разгледайте офертите на доказани специалисти в областта на интериорния дизайн и създайте мечтания дом още сега!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта