Металите придават неповторим блясък на дома и през новата година

Публикувано на 06/03/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 2 261 пъти

Използването на метали в интериора може от една страна да озари помещението, но може и да направи обстановката натоварваща и неудобна. Както при много други тенденции, така и при тази, постигането на оптимален ефект се крие в правилното "дозиране" на металните елементи. Затова, ако не сте уверени, че сребристата маса за хранене е удачно решение за вашата трапезария, интегрирайте разновидностите на среброто в по-дребни акценти, като полилеи, рамки за снимки, картини и огледала, вази и други.

Виж още: 8 малки подобрения, които ще вдъхнат нов живот на вашата баня


Приложете металите като част от постоянни повърхности

Ако се чувствате уверени в познанията за съчетаване на металните елементи, заложете на по-постоянни решения, които да вплетат тази тенденция в жилището. За целта комбинирайте смело повърхности, текстури и детайли с различно метално покритие, така че да придадете завършеност и стил на интериора. Можете да създадете преливащ ефект на металните детайли във височина или пък да заложите на разновидностите на един доминиращ метал в отделните помещения. Обмислете предварително отделните варианти и планирайте начина, по който да съчетаете елементите, така че да сътворите една балансирана и хармонична обстановка.

Виж още: Малки и практични бюра, подходящи за всеки кът


Изберете един вид метал, който да доминира в интериора

При интегрирането на бляскави елементи у дома някои дизайнери залагат на доказано успешни решения и избират един вид метал, който да доминира в интериора. За да разчупите скучното помещение и да му придадете необходимата доза индивидуалност, подберете метални елементи в една гама, но с различен завършек. Осигурете визуално равновесие в банята, като заложите само на сребристи детайли, или пък създайте своеобразно пътуване във времето, комбинирайки съвременни и винтидж метални елементи в дневната.


Металите придават неповторим блясък на дома и през новата година

Една от водещите тенденции в обзавеждането на дома през 2016 година е задължителното присъствие на металните елементи в интериора. Придайте разкош на дневната, като добавите златни нотки или пък направете банята по-стилна със сребристи и огледални детайли. За повече топлина у дома, поставете медни декорации, а как да съчетаете отделните метали, разберете в тази статия. За да бъде жилището ви още по-модерно и приятно за обитаване, потърсете експертен съвет от най-добрите майстори в областта!


Създайте невероятни контрасти в обзавеждането

Сътворете по-артистична и вдъхновяваща обстановка, като срещнете топлото присъствие на златото или медта със студеното излъчване на елементи от сребро или хром. Макар доскоро този тип съчетания да бяха табу в интериора, днес те навлизат като изключително силна тенденция, към която много дизайнери се придържат неотлъчно. Подобни смели комбинации крият известни рискове - подберете всеки детайл така, че помещението да не изглежда претенциозно и негостоприемно.


Съобразете декорациите с основния тон на помещението

При избора на метални елементи за определено помещение е необходимо да вземете предвид основната цветова гама, в която е неговият интериор. Придайте топлина на хладната и сива дневна, като добавите няколко златни акцента или озарете бялата кухня с помощта на сребърни детайли. Тъмните помещения определено имат нужда от допълнителна светлина, което прави металите, и особено бронза, изключително подходящи за вашата уютна, но мрачна спалня.

Виж още: Нестандартни варианти за уникален таван


Металите се превръщат и в елементи от мебелите

Металите се внедряват все по-усилено в интериора, като постепенно превземат елементи и от самото обзавеждане. Така днес можем да ги открием под формата на модерни столове за трапезарията, бляскави холни масички или пък изискано покритие на винтидж шкафове?. И ако закупуването на нови мебели с бляскави елементи ви се струва прекомерен разход, то можете сами да им придадете известна доза елегантност с помощта на четка, боя или пък покриващо фолио, така че да създадете акцентиращи елементи в обзавеждането.


Гладки метали или такива, богати на орнаменти?

Огледалните повърхности и полираните метали са характерни за жилища, отдадени на минимализма. Те позволяват и по-голяма свобода в избора на цветове за останалата част от интериора, като си подхождат с ярки, пастелни тонове, а още по-ефектно изпъкват на фона на бели стени. Богатата орнаментика пък е запазена марка на жилищата, в които цари авантюристичен дух и силно изразена индивидуалност в обзавеждането. Още експертни съвети относно обзавеждането на дома можете да получите от нашите опитни специалисти, като заявите проект безплатно в MaistorPlus!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Венелин Кънчов
Цялостен ремонт, София
15 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта