Поканете пролетта у дома – свежа украса за слънчево настроение

Публикувано на 27/02/2016 от Нели Минчева | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 3 651 пъти

Затоплянето на времето навън постепенно заличава спомена за неприятните студове и снегове и предразполага към повече усмивки, мечти и ентусиазъм във всичко, с което се захванем. За да пренесете тази атмосфера и у дома, е нужно съвсем малко. Тук ще ви предложим няколко свежи идеи, с които жилището ви ще се превърне в цветен оазис от добро настроение.


Красиви цветя за вдъхновени моменти

Един-единствен букет с цветя е способен да измени до неузнаваемост дневната ви. Тази естествена декорация е по-ефектна и от най-екстравагантните и скъпи украшения, а в допълнение ухае чудесно. Не чакайте да настъпи празник, за да купите цветя, целият пролетен сезон е повод за празнуване!

Ако разпределите закупения сноп от любимите ви пролетни растения на няколко части и ги поставите в импровизирани вази, например стъклени бутилки, весело украсени буркани и т.н., ще се получи прекрасен ефект.

Вижте още: Креативни и цветни идеи за боядисване и декорация на стените


Нестандартни и оригинални вази

Огледайте се наоколо - немалко предмети могат да послужат за ваза или поставка за цветя. Преоткрийте чара на някой стар чадър, използвайте изгорелите крушки, непотребните стъклени купи, бурканчета от детски пюрета. Аранжирайте с въображение и се насладете на резултата.


Защо пък все цветя, нека да има и зеленчуци!

Морковите са страхотен зеленчук. Освен за вкусна салата, те могат да послужат и за декорирането на пролетния ви букет, дори самите те да заемат неговата роля. Неустоимият им оранжев цвят са страхотно допълнение към артистичната ви кухня или дневна.


... Или клонки от цъфнали дръвчета

Ще се сдобиете с естествен ароматизаор за дневната, а пъстрите цветове ще ви напомнят постоянно, че най-красвият и жизнерадостен сезон в годината вече е факт.

Вижте още: Как да внесем цветовете на 2016 година в интериора


Покажете на всички, че у вас пролетта вече е дошла!

Декорирайте входната врата на жилището си с цветни елементи - от изкуствени или естествени цветя. Демонстрирайте твърдата си убеденост, че слънчевите моменти не само предстоят, но вече са факт, поне във вашия дом. Потърсете готови орнаменти или създайте свои такива с помощта на цветна хартия, шарени платчета, оформени като венец и с вплетени между тях цветчета.

Сигурни сме, че горните предложения ще ви вдъхновят за ваши собствени декоративни идеи. Не се колебайте да ги осъществите, а защо не - да ги снимате и да ги споделите с нас във форума "Направи сам". Разкажете как сте сътворили пролетната си украса и срещнете съмишленици в майсторенето на красиви неща за дома.

Ако пък ви е нужен майстор за ремонт вкъщи, MaistorPlus е насреща. Пуснете безплатна заявка за своя проект в сайта и ще получите оферти от доказани специалисти в съответната област. Благодарене на публикуваната при нас информация за майсторите, включително и обратна връзка от предишните им клиенти, изборът на изпълнител значително се улеснява.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта