Нестандартни варианти за уникален таван

Публикувано на 24/02/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 28 603 пъти

Несъмнено фигурите от гипсокартон ще освежат вашата дневна или спалня, но има някои детайли, на които специалистите от форума съветват да обърнете внимание. Като за начало огледайте добре капацитета на помещението, обмислете до колко наличието на фигура на тавана ще отнеме от височината му. Нейната големина и дизайн пък подберете в зависимост от останалата част от интериора - обмислете дали в помещението ще има сводове, с каква форма ще са мебелите и къде ще ги разположите? Още практични съвети по темата можете да откриете тук.


Лесно решение за цветна детска стая е да покриете тавана с тапет

Един от най-достъпните и лесни начини да преобразите тавана на детската е да го покриете с цветен тапет. Това решение е подходящо за прикриване на дребни несъвършенства, но имайте предвид, че няма да ви свърши работа за справяне със сериозните дефекти по тавана. Съобразете дизайна на тапетите с големината на помещението и височината на тавана - те не трябва да бъдат тъмни или обсипани с ярки фигури, ако разполагате с компактна стая, но пък ако пространството не е проблем - можете да експериментирате с формите и цветовете.

Виж още: Залепете татуировката си за стена в три лесни стъпки


Създайте неповторим цветен таван

И докато сме на тема осветление на тавана, не можем да подминем тези невероятни цветни идеи, които ще преобразят вашето жилище! Цветното скрито осветление е доказано добър вариант за всеки модерен дом, но трябва да бъдете внимателни при подбора на нюанси и съчетаването им с останалата част от интериора. Друг подходящ вариант е да създадете светещ окачен таван, който разполага с вградено LED осветление.

Виж още: Впечатляващият контраст между максимализъм и минимализъм в интериора


Отделете визуално помещенията с интересни форми от гипсокартон

Създаването на фигури от гипсокартон за тавана е едно изключително модерно и ефективно решение за подобряване на цялостния вид на помещението. Тук обаче трябва да обмислите дали да разположите фигурите върху вече съществуващ таван или пък да предприемете по-сериозна реконструкция и да създадете нов висящ таван. Ако все още се двоумите кой е най-подходящият вариант за вашия дом и бюджет, вижте съветите на опитните майстори във форум "Направи сам".


Нестандартни варианти за уникален таван

Често ни трябва идея, с която да внесем осезаема промяна у дома, без обаче да сменяме цвета на стените или пък да купуваме изцяло ново обзавеждане. Ако и вие сте в търсене на перфектния компромисен вариант, погледнете нагоре и вдъхнете нов живот на цялото помещение, като преобразите неговия таван! Много оригинални идеи и практични съвети по темата можете да откриете във форум "Направи сам", който вече 10 години е водещ пътеводител в областта на домашните реконструкции. По-мащабните ремонти, които изискват намесата на опитни специалисти пък, оставете в ръцете на майсторите, регистрирани в MaistorPlus!


Асиметричен таван за артистичен дом

А ето и идея за тези от вас, които искат да превърнат дома си в истинско произведение на интериорното изкуство! Асиметричният таван е един наистина интригуващ завършек, но изграждането му изисква намесата на квалифициран специалист. Имайте предвид обаче, че подобни решения не са подходящи за ниски помещения, които не разполагат с достатъчно естествена светлина. Допълнителното смаляване на стаята от асиметричния таван ще я направи по-мрачна и неприятна за обитаване.

Виж още: Креативни и цветни идеи за боядисване и декорация на стените


Създайте стилен таван, покрит с дърво

Подобно оригинално решение несъмнено ще придаде уют и топлина на вашия дом, но трябва да бъдете внимателни при избора на материали и нюанси, за да не стане помещението твърде ниско и тъмно. Според повечето специалисти подобен тип тавани не са подходящи за жилища, в които има прекомерно количество влага, тъй като това неминуемо ще се отрази на дървения материал. Подходящ вариант е използването на декоративни плоскости за таван, които успешно имитират дърво и се предлагат в огромно разнообразие от нюанси. Повече за метода на изработка на подобен таван научете тук.


Фигурите на тавана са наистина впечатляващи с подходящо осветление

За да бъде фигурата от гипсокартон наистина впечатляваща е необходимо помещението да разполага с подходящо осветление. И макар луничките в комбинация с т.нар. "скрито осветление" да са изключително модерен вариант, опитните майстори съветват да не забравяте, че този тип осветление има предимно декоративна функция. В този смисъл най-оптималният вариант е да осигурите на стаята един основен източник на светлина, а луничките и скритото осветление да придадат завършеност на фигурата на тавана. По този начин ще създадете една наистина вълшебна атмосфера у дома, без да стоите в тъмна стая за целта!


Смело съчетайте материали на тавана

Подобна комбинация създава визуална представа за по-високо помещение и придава доза индивидуалност и на най-семплата спалня. Подбора на подходящо осветление за тавана и вниманието към всеки детайл от обзавеждането са в основата на успеха на този проект, чието изпълнение обаче изисква повече време и ресурси. Единственият минус на подобен таван е, че при всяко по-смело предекориране на стаята, той не би имал същия невероятен ефект върху излъчването й.


3D таван? Вече е напълно възможно

3D таванът е страхотно иновативно решение, което ще преобрази представата ви за дизайн. Подобен тип тавани се изграждат с помощта на специални пана, които ви дават възможност да покриете целия таван или пък само части от него. И това, ако не е идеален начин да преобразите цялата дневна, като промените само един елемент от нея! За реализирането на тази или друга идея, свързана с преобразяването на тавана, се доверете на квалифицирани специалисти! За целта заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно и разгледайте техните невероятни оферти!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
24 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта