Модерен планински заслон с впечатляваща архитектура

Публикувано на 22/03/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 4 901 пъти

Заслонът е общ проект на студио "OFIS architects", студенти по дизайн от Харвард и инженери от "AKT II". Целта на всички участвали в реализацията е да предложат решение, отговарящо на екстремните атмосферни условия, характерни за тази планинска част. Материалите са подбирани специално, за да се справят със силните ветрове, обилни снеговалежи и опасни свлачища.

Вижте още: Нестандартен дизайн на планинска хижа за ценители


Модерен планински заслон с впечатляваща архитектура

Високо в планината, когато зад гърба са останали следи от изморително катерене, почивката под уютен покрив е най-сладка. Гледката, която се разкрива пред погледа, възможността да си откраднеш малко топлина, преди да продължиш по пътя си, са все награди, които нямат цена. В следващите редове ще ви разкажем за един модерен заслон с впечатляваща архитектура, намиращ се в планина в Словения. Здравината и устойчивостта му заслужават внимание, а ако желаете такива и за своя дом, свържете се бързо и лесно с професионални проектанти близо до вас.


Планинският терен е запазен

Грижата за природата, наред с тази за планинарите, също е част от изпълнението на идеята. Използван е естественият планински терен за основи на заслона, за да му бъде осигурена още по-голяма здравина. Транспортирането и сглобяването на постройката отнема на работниците само един ден.

Вижте още: С грижа за природата: Уникална хижа в селски стил


Поглед отвътре

Така изглежда един от модулите на заслона, погледнат отвътре. Готов е да посрещне приятелите на планината и да им даде подслона, от който се нуждаят. Масивното дърво е преобладаващ елемент, а колоните покрай панорамния прозорец са дървено-бетонни.

 


Пълно сливане с пейзажа

Макар и безспорно модерен, заслонът може да се похвали с дизайн, който осигурява пълно сливане с пейзажа наоколо. Постройката стои напълно естествено редом с терена, избран за нейн точен адрес в планината.


Три модула, три обособени зони

Заслонът е изграден от три модула, които обособяват три отделни зони:

  • Първият модул е входната зона, това е и мястото, където може да се приготви храна. Бетонни панели са използвани за изграждането му.

  • Вторият модул е зоната, където групата планинари могат да се съберат заедно на сладка приказка, да похапнат. Структурата тук е стоманена.

  • Третият модул е отреден за спане и отдих. Използвани са големи дървени панели за неговото сглобяване.

Първият модул е входната зона, това е и мястото, където може да се приготви храна. Бетонни панели са използвани за изграждането му.

Вторият модул е зоната, където групата планинари могат да се съберат заедно на сладка приказка, да похапнат. Структурата тук е стоманена.


Схема на интериора

На снимката горе може да се види схематично как е разпределен интериорът. Предвидено е всичко необходимо за една пълноценна почивка - малки и големи легла, маси, пейки. Прозорците са достатъчно големи, за да разкриват прекрасната планинска гледка отвън. Същевременно тройният стъклопакет, използван за тях, гарантира устойчивостта им.


Пожелайте си сигурен дом

Вашият дом, дори и да не е подложен всекидневно на сурови климатични условия, също трябва да излъчва и предлага сигурност с материалите, от които е изграден. Пожелайте си го още сега, като заявите безплатно проект към специалистите в MaisorPlus. Опишете добре идеите си, сравнете офертите, които ще получите до 24 часа, вижте споделените оценки от предишни клиенти и наемете изпълнителя, който максимално отговаря на вашите очаквания.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
26 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта