Превърнете стърчащите кабели у дома в истинско изкуство

Публикувано на 05/03/2015 от Ани Атанасова | Последна редакция на 24/11/2017 | Видяно 1 790 пъти

На всеки се е случвало поне веднъж да се спъне в кабел у дома. Ако искате да си спестите това преживяване в бъдеще, но все пак търсите по-креативно решение от това просто да го скриете, то тогава следващите редове ще ви бъдат изключително полезни. По-долу ще видите как можете да превърнете стърчащите кабели в изкуство и то със съвсем малко усилия. Създайте интересни фигури, абстрактни мотиви и дори образ на големия град, при това директно върху изчистените бели стени на дома си. В случай, че изграждането на електроинсталацията в новото ви жилище предстои, потърсете съдействие от опитните професионалисти, регистрирани в нашата платформа!


Започнете със семпли, но интересни фигури

Опитайте с нещо просто за кабелите, които не са достатъчно дълги.

  • Използвайте цветно тиксо или хартия, за да добавите забавни елементи.
  • Друга хитра идея е да оформите интригуващи фигури по стените, като този път използвате телчета или безцветно тиксо за устойчивото им прикрепване.
  • За финал подберете подходящи осветителни тела, които да допълват визията на новото ви креативно творение и се похвалете с него пред своите близки и приятели!

Особено ефектно подобен тип декорация стои на фона на изчистена светла стена, тъй като по този начин черните кабели създават красиви контрасти и допринасят за това жилището ви да изглежда по-артистично!

Виж още: 10 иновативни решения за осветление над трапезарната маса


Пресъздайте следващата си мечтана дестинация

Така или иначе не можете да скриете всяка жичка у дома, така че просто се позабавлявайте, като превърнете кабелите в красиви декорации за стената! Освен интригуващи фигури, можете да пресъздадете още и следващата си мечтана дестинация за почивка или пък да оформите специфичната атмосфера на големия град, погледнат от високо! Хубавото на изкуството с кабели е, че имате свободата да експериментирате, а ако някой от уредите у дома разполага с цветен кабел, можете да сътворите и наистина впечатляващи комбинации, които да разчупят семплия вид на стената. А вие какво още бихте добавили към визията на тази декорация, така че да подсилите нейния ефект за това домът да бъде по-уютен и красив?


Декорирайте пространството над камината или масата за хранене

Не се притеснявайте, ако нищо интересно не ви идва наум – можете да заложите и на нещо съвсем абстрактно.

  • Пресъздайте любимите си завъртулки, използвайки кабели и тиксо, като по този начин украсите сивата дневна или изчистената бяла трапезария у дома.
  • Подобен тип декорации са приложими и над камината например, където можете да оформите кокетна рамка във винтидж стил. Този вариант е особено подходящ за тези от вас, които са разположили телевизора именно над камината в хола. Независимо дали ще боядисате кабела в близък цвят до този на стената, така че двата елемента да се слеят, или пък ще заложите на красиво цветно съчетание, едно е сигурно - този декоративен детайл със сигурност ще впечатли вашите гости!

Вижте също: Как да направим уникални бурканчета за подправки


Създайте красиво дърво, което да разчупи визията на дома ви

За финал ви представяме и най-интересното ни предложение, а именно превръщането на стърчащите кабели у дома в красиво абстрактно дърво! Подобен тип декорация би била подходяща не само за вашата дневна и коридор, но би стояла прекрасно още в различни обществени заведения или галерии. Комбинирайте този творчески проект със светли стени и осветителни тела с нестандартен дизайн, и се убедете сами, че понякога украсяването на дома може да бъде наистина лесно и бързо! Ако искате да вдъхнете живот на декорацията, използвайте цветно фолио и тиксо, за да оформите красиви зелени листенца, които да обгърнат голите клони да разчупят визуално конструкцията.

Преди да пристъпите към декориране на стърчащите кабели у дома обаче, е важно да се погрижите за изправността на електроинсталацията. На помощ в тази задача идват опитните майстори, регистрирани в нашата платформа! Заявете проект още сега и сравнете профили и оферти на най-добрите специалисти в областта, при това напълно безплатно!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта