Как да декорираме и подготвим дома си за Великден?

Публикувано на 10/04/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 10/04/2023 | Видяно 1 773 пъти

Великденската украса е нещо повече от поставяне на венец и кошници с яйца – това е идеалният начин да подготвите стаите си за началото на пролетта. “Обличането” на вашия дом с великденски декор предоставя момент за пауза и обмисляне на значението на празника, както и прекрасна възможност да отпразнувате идването на пролетта. Така ще можете да посрещнете гостите с красиви сезонни декорации.

Когато става въпрос за великденска украса, няма грешен подход. Можете да опитате по-декоративните детайли като великденски венци, причудливи сервизи и яйца – както автентични, така и шоколадови версии. Елегантни винтидж находки допълват визията. Създадохме тези великденски декорации, използвайки класически сезонни „съставки“, включително черупки от яйца, заедно със сухи и свежи цветя. Приготвянето им не отнема много време, но ще вдъхне живот на вашия дом.


Нови измерения за великденските яйца

Великденската украса не би била пълна без присъствието на яйцата и наистина трябва да се съсредоточи около масата за обяд. Този прост, но красив централен елемент на великденската маса е направен със сезонни цветя и изпразнени черупки от яйца, подредени в кръгла форма. Използвайте го като декорация на маса за вашия Великденски обяд, фокусна точка на полицата над камината или дори идея за деликатен подарък.


Дърво с яйца

Германската традиция за украсяване на дървета датира от векове. За да направите тази версия, напълнете тенекиена кутия за чай с флорална пяна и поставете цъфтящи клонки, например дрян. Ако желаете, можете да използвате и порцеланова ваза. Закачете боядисани издухани или боядисани дървени яйца, като използвате дължината на лента, увита около яйцето и задържана на място с дървено мънисто за изработка. Красиво, впечатляващо и необичайно, всички ще го харесат.


Яйца с копчета

Насочете се към кошницата за шиене и вземете резервните копчета, които сте събирали, за да създадете тези подобни на бижу красоти. Започнете с боядисване на яйца със същите цветове като копчетата. След като изсъхнат, залепете с горещо лепило копчета към яйцата. Можете да покриете целите яйца с копчета, можете да направите и всевъзможни варианти декорация - проявете творчество. Във всеки случай, идеята е твърде нестандартна, за да остави гостите ви равнодушни, а и самите вас.

Сезонната украса внася настроение и живот в дома ни. Не се лишавайте от нея и не бързайте да я прибирате след края на празника. Насладете се на красотата, ще имате цяла година, за да гледате дома си в обичайното му състояние.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта