Очарователен мрак с тъмни пердета в интериора на дома

Публикувано на 25/11/2019 от Мира Петърчева | Последна редакция на 25/11/2019 | Видяно 2 020 пъти

Има определени стилове, цветове и декоративни елементи, които собствениците на жилища избягват да използват, тъй като смятат това за рискован ход. Някои хора не са фенове на прекалено ярките тонове, като оранжево, а други пък се страхуват да използват всички нюанси на черното. Пердетата не са отживелица в наши дни – те заемат важно място в интериорното оформление. Използването им в тъмната гама се счита за привилегия на креативните интериорни дизайнери. Ако харесвате тази идея, обърнете се за съвет към доказаните специалисти на MaistorPlus.


Изяществото на пердетата в тъмни тонове е несравнимо

Не се страхувайте да експериментирате с пердета в тъмни тонове, както и с изцяло черни в интериора. Ето мнението на експертите в тази област:

  • Не се опитвайте фанатично да стоите далече от тъмните пердета. Така можете да пропуснете страхотна възможност да създадете атрактивен интериор, който пленява и привлича вниманието.
  • В магазините се предлага широка гама материи, като нюанси и текстури - със сигурност, можете да изберете какво ще подхожда най-добре на избрания от вас стил в стаята.
  • Помислете си за красиво черно драпирано перде или за разкошно полупрозрачно, което стои ефирно и стилно. Винаги има прекрасни и креативни начини за правилното използване на този вид декорация.

Вижте още: Пердета – цени


Овладейте изкуство на тъмните багри

Започваме с няколко великолепни идеи за стаи, в които се използват тъмни пердета, но не се прибягва до стереотипното чисто черно. Винаги има много интересни и вълнуващи опции, например графитено сиво или наситено синьо. Тъмните нюанси могат да допълнят цветовата схема, която вече е въведена в интериора. Дневна или спалня със светло пастелно сини стени и завеси в тъмносиньо ще изглежда просто омайваща. Винаги една стая може да е с напълно нова визия само със смяна на пердетата.


Тъмните пердета изискват големи пространства

Знаете ли, че тъмните пердета са идеални за просторни стаи? Тук можете да използвате тъмни нюанси, за да фиксирате пространството, без да потискате околната среда.

  • В двойно осветените дневни, луксозните спални, огромните тържествени трапезарии, класическите черни пердета ще изглеждат страхотно.
  • В дневна с отворен план те могат да се използват за зониране на пространството, за да се създаде уникален фон. С тяхна помощ се постига усещане за уединение в просторните дневни.
  • Ако смятате, че едноцветните тъмни пердета са скучни, вдъхнете им малко живот, като изберете такива с геометрични или флорални шарки.


Време е за очарователен мрак

Не всеки харесва апартамент или къща, „облечени“ в непретенциозни неутрални нюанси и изпълнени с много естествена светлина. Сред хората има такива, които предпочитат шикозния, изискан вид на стая, която е издържана в тъмни цветове, с приглушена слънчева светлина и искрящ полилей, който допълва цялостната визия.

  • Копринените тъмни пердета са идеални за този холивудски стил, в който можете да добавите модерни щрихи, за да сте сигурни, че той ще смае всички гости! Например, такъв тип пердета в интериора на модерната спалня ще ви позволят да намерите баланс между релакса и романтиката.
  • Запомнете: тъмните пердета, когато се използват правилно, изглеждат толкова елегантно, колкото и тези в светли нюанси.


Прозрачна тъмна красота – изискан лукс за дома

Прозрачните пердета според дизайнерите не трябва да са бели. Изработени в черно, синьо, сиво или тъмнокафяво, те имат шанс да трансформират всяка стая по смайващ начин. Разбира се, такива пердета е малко вероятно да бъдат подходящи в пространство в средиземноморски стил, но те ще изглеждат шик в индустриален, минималистичен и модерен интериор. Материите са нежни, дават опции за изключително креативни решения. Тъмните пердета, филтрирайки естествената светлина и създавайки драматичен фон, бързо печелят доверието на хората.

Вижте още: 5 съвета за спалня в тъмни цветове


Двуслойни пердета за луксозна и комфортна атмосфера

Използването на комбинация от тъмни тежки завеси със светли пердета е много предпочитано днес. Това съчетание успешно се прилага във всяка стая. Чрез него перфектно се постига баланс между откритост и пълна неприкосновеност. Освен всичко друго, този двуслоен подход към пердетата на прозорците улеснява адаптирането на човека към променящите се сезони: тъмните ще осигурят перфектна изолация през зимата, после ще отстъпят на заден план през летните месеци. Страхотно решение, нали?


Черно и бяло – тази комбинация остава класическа

Тъмните пердета се вписват идеално в светъл интериор, тъй като осигуряват визуален контраст, създават интересни фокусни точки и допълват други щрихи от черно или тъмносиво в стаята.

  • Колкото по-неутрална е интериорната палитра, толкова по-великолепни ще изглеждат тъмните пердета на този фон!
  • Стилен и универсален си остава черно-белият фон. С помощта на пердетата много лесно може да го постигнете.
  • Така ще позволите по-добре да се откроят ярките цветни акценти и произведения на изкуството, които украсяват конкретното помещение. 

Бъдете смели и експериментирайте. В никакъв случай не е задължително да изберете светъл цвят за пердетата в дома си. Можете да заложите и на тъмни нюанси, които ще ви очароват с тяхната магнетичност. Ако имате нужда от професионална консултация, обърнете се към специалистите в интериорния дизайн, които могат да ви дадат идеи и да ви съдействат в тяхното осъществяване. По всяко време имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти. След като ги разгледате, изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
80 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
М-Строй
Цялостен ремонт, София
44 извършени проекта