Как да разведрите кухнята си с лекота? Внесете свежест и пъстрота!

Публикувано на 19/07/2017 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 19/07/2017 | Видяно 6 138 пъти

Ако желаете да разнообразите кухнята си, да внесете повече пъстрота, но не искате и да чувате за тежки ремонти и миризма на боя, то не се притеснявайте. Съществува много по-безболезнен и икономичен начин да освежите това помещение. Бихте могли да използвате най-различни и оригинални декоративни елементи, за да придадете напълно нова атмосфера на кухнята си. Цветя, вази и саксии в пъстри цветове, шарени и креативно поднесени сладкиши на масата, изрисувани буркани за подправки или сладки са само малка част от всичко, което би донесло на стаята свежест и ведрина. За по-подробни съвети бихте могли да се допитате и до интериорните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus.


Морковена торта за слънчево насторение

Кухнята е място за хранене. Така че какъв по-добър начин да я декорирате от оригинално поднесена храна върху масата, плота или някой рафт. Но да не забравяме, че е важно и да е вкусна и полезна, за да не свърши в кофата за боклук, след като ѝ се насладите на визията. Морковената торта е чудесен вариант. Изглежда свежо, внася пъстрота, а е и изключително полезна. В никакъв случай не подценявайте ефекта на няколко настъргани моркова в приказния сладкиш. Те предоставят на тялото ви витамин А, който спомага за доброто ви зрение. Освен това неутрализират ефекта на ултравиолетовата радиация и пречистват организма ви от токсините.


Ефектни шарени буркани

Вероятно е изключително трудно да намерите място за всички тигани и тенджери в кухнята си. Но ако желаете да внесете цвят, красота и оригиналност в помещението, ще се наложи да освободите поне малко пространство на откритите рафтове. А ето и какво ще сложите там - най-разнообразни малки, големи, шарени, изрисувани, бледи и ярки буркани. Най-добре е да са прозрачни, за да се виждат и пъстрите подправки, ядки, сладки, бисквити, бонбони, сушени плодове и всичко друго, което ви хрумне да сложите в тях. Бихте могли сами да украсите стари буркани от детски каши например или да си купите вече готови.


Оригиналността е не по-малко важна от вкуса

Вече отбелязахме морковената торта като чудесен вариант за декорация на кухненската маса. Но тя е такава, защото е нестандартна, предизвиква интерес, цветна е и би могла да се превърне в основна тема за разговор. Все пак колко често виждате някого да похапва именно такъв десерт? Ако желаете да разнообразите кухнята си с друга торта, то ще трябва да се постараете малко повече. Сладкишите винаги са вкусни, но за да служат за декорация, трябва и да са оригинални. Или поне креативно поднесени. Торта със свежи плодове вместо обикновено покритите с желатин, пъстри блатове, лесно оцветени със сладкарска боя, или отрязани под интересни форми парчета. Само развихрете въображението си!


Какво по-пъстро и свежо от цветята?

Цвете за мама, цвете за баба, цвете и за любимата. А защо не и за цялото семейство? Цветята са красиви и пъстри. Внасят живот, аромат и свежест, където и да бъдат поставени. Романтика за влюбените, но и наслада за всеки, който ги погледне. Затова и са идеална украса за кухнята, където вероятно прекарвате голяма част от времето си вкъщи. Самите те носят радостно настроение и разнообразие, а ако и вазите и саксиите им са оригинални и цветни, то ефектът е двоен. Бихте могли и да си измайсторите изкуствени - от плат, прежда, пластмаса или хартия, и така цветът им да си остане винаги свеж.

А ако желаете друг да изработи или подбере декорация за кухнята ви вместо вас, то се обърнете към професионалистите, които са регистрирани в MaistorPlus, като заявите своя проект напълно безплатно.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
М-Строй
Цялостен ремонт, София
44 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта