Внесете свежест в интериора на дома с тези ефектни декоративни панели

Публикувано на 06/03/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 06/03/2017 | Видяно 20 996 пъти
Внесете свежест в интериора на дома с тези ефектни декоративни панели

Създаването на красива обстановка у дома изисква да вплетем в интериора интересни декоративни елементи, които да направят жилището по-артистично и интересно. Това начинание често е обвързано със сериозни разходи за подбирането на качествени картини и дизайнерски украшения, които не всяко домакинство може да си позволи. Страхотна алтернатива на този тип вдъхновяващи елементи са тези удивителни декоративни панели, които ще откриете в голямо разнообразие от цветове, форми и размери. Запознайте се с предимствата на тези продукти и вижте как да ги съчетаете с останалата част от интериора. А за неговото пълно преобразяване, разчитайте на опитните професионалисти!

С какво панелите са по-добри от картините?

С какво панелите са по-добри от картините?

Източник

Поставянето на красиви картини и фотографии у дома често е обвързано със сериозни разходи, особено ако се стремите към оригиналност. Достойна алтернатива на класическите произведения на изкуството обаче са тези уникални декоративни панели, които се отличават с неподражаема лекота и невероятни възможности откъм дизайн. Този тип декоративни елементи са изработени от устойчиви ПВЦ плоскости с дебелина около 5 мм., като притежават елегантно покритие от ламинат, което съхранява добрия им вид за възможно по-дълго време. Лекият материал, от който са изградени, пък обуславя и по-ниската цена на декоративните плоскости, които можете да намерите на цени между 50 и 100 лв. в зависимост от размера и предпочитания дизайн.

Виж още: Какви цветове да изберем за стените, за да се чувстваме по-добре у дома?

Как да изберем размер на панела?

Как да изберем размер на панела?

Източник

Редом до избора на дизайн, размерът на декоративните панели е определящ за ролята, която те ще имат по отношение на обстановката у дома. Специалистите напомнят, че по-ярките и наситени панели имат нужда “да дишат”, поради което е желателно стените, върху които са поставени, да бъдат в бледи и неутрални тонове. По този начин техният интригуващ дизайн ще изпъква, без да прави помещението твърде малко и схлупено. От друга страна, ако заложите на твърде малък размер декоративни панели, те ще се изгубят визуално в облика на стаята. Обикновено продуктите от този тип имат стандартни размери, съобразени със средностатистическите помещения, като най-често можете да избирате между панели с размер 108 х 65 см. или 152 х 91 см.

Създайте артистична обстановка в антрето с цветни и интригуващи панели

Създайте артистична обстановка в антрето с цветни и интригуващи панели

Източник

Универсалната природа на декоративните панели ги прави приложими дори в малки и тесни помещения, лишени от достатъчно естествена светлина. Такива са антрето и коридора например, които често подценяваме при декорирането на дома. За този тип пространства са подходящи картини и декоративни детайли, лишени от тъмни контрасти. Заложете на преливащи мотиви и светли нюанси, които ще спомогнат за това антрето да изглежда по-светло и просторно. Смелите текстури тук биха направили коридора още по-тесен и неприветлив, а това неминуемо ще повлияе и върху първото впечатление, което жилището ще направи на вашите гости.

В кухнята поставете свежи панели, богати на цветове

В кухнята поставете свежи панели, богати на цветове

Източник

Що се отнася до желаната атмосфера у дома, кухнята и дневната често се допълват взаимно, като в много случаи дори са обединени в общо просторно помещение. В този смисъл е важно да подберете декоративни панели, които допринасят за визуалното сливане между помещенията, а не ги разделят рязко и натрапчиво. Ето защо за тези две зони у дома можете да избирате измежду разнообразие от мотиви, като заложите на прекрасни пейзажи, ако се стремите към постигане на по-спокойна обстановка. Или пък изберете абстрактни мотиви, които ще създадат усещане за по-енергична и зареждаща обстановка. Друга интересна идея за кухнята е да поставите декоративни панели, изобразяващи вкусни храни и напитки, които ще кореспондират перфектно с основната роля на помещението.

Ефектни декоративни панели за вашата уютна дневна

Ефектни декоративни панели за вашата уютна дневна

Източник

Изборът на цветове и дизайн за декоративните панели трябва да е съобразен пряко не само с размера на помещението, но и с неговото предназначение. За дневната например специалистите съветват да изберете панели в топли и приятни тонове, които изобразяват абстрактни мотиви или пък фотографии, вдъхновени от забързаното градско ежедневие. По този начин помещението ще ви зарежда с енергия и ще ви предразполага към това да бъдете по-мотивирани и активни у дома. Това е и мястото вкъщи, където можете да поставите панели, изобразяващи ярки геометрични фигури, като обаче е важно да съобразите техния вид с големината на помещението.

Виж още: Пъстър и свеж дом, впечатляващ с неповторим комфорт и интригуващ дизайн

В спалнята поставете декоративни панели, предразполагащи към отмора и релакс

В спалнята поставете декоративни панели, предразполагащи към отмора и релакс

Източник

Според специалистите спалните помещения трябва да се отличават с по-спокойна и хармонична обстановка, поради което е препоръчително в тях да преобладават светли и ненатрапчиви тонове. Независимо дали планирате обновяване на своята спалня или детската стая, според дизайнерите оптималният вариант е да заложите на картини или декоративни панели в сини или зелени нюанси, които предразполагат към отмора и релакс. Друга идея е да създадете ефектен контраст между тъмни панели и светъл интериор. От гледна точка на дизайна е препоръчително да се спрете на красиви природни пейзажи, абстрактни мотиви или пък цветя. Избягвайте фотографиите, наситени с адреналин и енергия, които биха отнели от балансирания облик на помещението.

Виж още: 9 впечатляващи графити за всяка стая у дома

Заложете на любимите анимационни герои за детската стая

Заложете на любимите анимационни герои за детската стая

Източник

Друга страхотна идея, подходяща за детската стая, са декоративните панели, изобразяващи любимите герои на всяко хлапе. Те правят помещението по-свежо и приветливо, като стимулират въображението и желанието за приключения във всеки малък изследовател у дома. От декоративни елементи с Мики Маус до такива с популярни супергерои - на пазара ще откриете огромно разнообразие от панели, които да паснат на всеки тип интериор, при това без да натежават на бюджета ви. Съчетайте картините с доминиращия стил в детската стая, така че те да я допълват, а не да контрастират натрапчиво върху розовите или пък сини стени.

Вдъхновете се от тези оригинални идеи и ги пресъздайте успешно и в своето жилище с помощта на опитни майстори! Пуснете заявка в MaistorPlus напълно безплатно и се уверете сами, че понякога точните специалисти за ремонта у дома са само на един клик разстояние!

Обичаш темите за дома и интериора и създаването на онлайн съдържание е твоя страст? Ако искаш с твои публикации да станеш част от водещата медия за дома в България, започни с попълване на нашия въпросник!

Попълни въпросник