Внесете свежест в интериора на дома с тези ефектни декоративни панели

Публикувано на 06/03/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 06/03/2017 | Видяно 22 221 пъти

Създаването на красива обстановка у дома изисква да вплетем в интериора интересни декоративни елементи, които да направят жилището по-артистично и интересно. Това начинание често е обвързано със сериозни разходи за подбирането на качествени картини и дизайнерски украшения, които не всяко домакинство може да си позволи. Страхотна алтернатива на този тип вдъхновяващи елементи са тези удивителни декоративни панели, които ще откриете в голямо разнообразие от цветове, форми и размери. Запознайте се с предимствата на тези продукти и вижте как да ги съчетаете с останалата част от интериора. А за неговото пълно преобразяване, разчитайте на опитните професионалисти!


С какво панелите са по-добри от картините?

Източник

Поставянето на красиви картини и фотографии у дома често е обвързано със сериозни разходи, особено ако се стремите към оригиналност. Достойна алтернатива на класическите произведения на изкуството обаче са тези уникални декоративни панели, които се отличават с неподражаема лекота и невероятни възможности откъм дизайн. Този тип декоративни елементи са изработени от устойчиви ПВЦ плоскости с дебелина около 5 мм., като притежават елегантно покритие от ламинат, което съхранява добрия им вид за възможно по-дълго време. Лекият материал, от който са изградени, пък обуславя и по-ниската цена на декоративните плоскости, които можете да намерите на цени между 50 и 100 лв. в зависимост от размера и предпочитания дизайн.

Виж още: Какви цветове да изберем за стените, за да се чувстваме по-добре у дома?


Как да изберем размер на панела?

Източник

Редом до избора на дизайн, размерът на декоративните панели е определящ за ролята, която те ще имат по отношение на обстановката у дома. Специалистите напомнят, че по-ярките и наситени панели имат нужда “да дишат”, поради което е желателно стените, върху които са поставени, да бъдат в бледи и неутрални тонове. По този начин техният интригуващ дизайн ще изпъква, без да прави помещението твърде малко и схлупено. От друга страна, ако заложите на твърде малък размер декоративни панели, те ще се изгубят визуално в облика на стаята. Обикновено продуктите от този тип имат стандартни размери, съобразени със средностатистическите помещения, като най-често можете да избирате между панели с размер 108 х 65 см. или 152 х 91 см.


Създайте артистична обстановка в антрето с цветни и интригуващи панели

Източник

Универсалната природа на декоративните панели ги прави приложими дори в малки и тесни помещения, лишени от достатъчно естествена светлина. Такива са антрето и коридора например, които често подценяваме при декорирането на дома. За този тип пространства са подходящи картини и декоративни детайли, лишени от тъмни контрасти. Заложете на преливащи мотиви и светли нюанси, които ще спомогнат за това антрето да изглежда по-светло и просторно. Смелите текстури тук биха направили коридора още по-тесен и неприветлив, а това неминуемо ще повлияе и върху първото впечатление, което жилището ще направи на вашите гости.


В кухнята поставете свежи панели, богати на цветове

Източник

Що се отнася до желаната атмосфера у дома, кухнята и дневната често се допълват взаимно, като в много случаи дори са обединени в общо просторно помещение. В този смисъл е важно да подберете декоративни панели, които допринасят за визуалното сливане между помещенията, а не ги разделят рязко и натрапчиво. Ето защо за тези две зони у дома можете да избирате измежду разнообразие от мотиви, като заложите на прекрасни пейзажи, ако се стремите към постигане на по-спокойна обстановка. Или пък изберете абстрактни мотиви, които ще създадат усещане за по-енергична и зареждаща обстановка. Друга интересна идея за кухнята е да поставите декоративни панели, изобразяващи вкусни храни и напитки, които ще кореспондират перфектно с основната роля на помещението.


Ефектни декоративни панели за вашата уютна дневна

Източник

Изборът на цветове и дизайн за декоративните панели трябва да е съобразен пряко не само с размера на помещението, но и с неговото предназначение. За дневната например специалистите съветват да изберете панели в топли и приятни тонове, които изобразяват абстрактни мотиви или пък фотографии, вдъхновени от забързаното градско ежедневие. По този начин помещението ще ви зарежда с енергия и ще ви предразполага към това да бъдете по-мотивирани и активни у дома. Това е и мястото вкъщи, където можете да поставите панели, изобразяващи ярки геометрични фигури, като обаче е важно да съобразите техния вид с големината на помещението.

Виж още: Пъстър и свеж дом, впечатляващ с неповторим комфорт и интригуващ дизайн


В спалнята поставете декоративни панели, предразполагащи към отмора и релакс

Източник

Според специалистите спалните помещения трябва да се отличават с по-спокойна и хармонична обстановка, поради което е препоръчително в тях да преобладават светли и ненатрапчиви тонове. Независимо дали планирате обновяване на своята спалня или детската стая, според дизайнерите оптималният вариант е да заложите на картини или декоративни панели в сини или зелени нюанси, които предразполагат към отмора и релакс. Друга идея е да създадете ефектен контраст между тъмни панели и светъл интериор. От гледна точка на дизайна е препоръчително да се спрете на красиви природни пейзажи, абстрактни мотиви или пък цветя. Избягвайте фотографиите, наситени с адреналин и енергия, които биха отнели от балансирания облик на помещението.

Виж още: 9 впечатляващи графити за всяка стая у дома


Заложете на любимите анимационни герои за детската стая

Източник

Друга страхотна идея, подходяща за детската стая, са декоративните панели, изобразяващи любимите герои на всяко хлапе. Те правят помещението по-свежо и приветливо, като стимулират въображението и желанието за приключения във всеки малък изследовател у дома. От декоративни елементи с Мики Маус до такива с популярни супергерои - на пазара ще откриете огромно разнообразие от панели, които да паснат на всеки тип интериор, при това без да натежават на бюджета ви. Съчетайте картините с доминиращия стил в детската стая, така че те да я допълват, а не да контрастират натрапчиво върху розовите или пък сини стени.

Вдъхновете се от тези оригинални идеи и ги пресъздайте успешно и в своето жилище с помощта на опитни майстори! Пуснете заявка в MaistorPlus напълно безплатно и се уверете сами, че понякога точните специалисти за ремонта у дома са само на един клик разстояние!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
11 извършени проекта
Венелин Кънчов
Цялостен ремонт, София
15 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта