Европа сити - проектът, който събра урбанистичния и пасторалния стил в едно

Публикувано на 20/11/2016 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 28/02/2023 | Видяно 7 360 пъти

Динамиката на урбанистичния стил и романтиката на предградията могат да си съжителстват успешно и синергично. Това ще се опита да докаже датската фирма Bjarke Ingels Group (BIG), която печели конкурса за изграждане на проекта Европа сити в покрайнините на Париж. Градът, с неговите по-строги форми, улици, паркове, среща освободеността и интимността на откритите пространства. Всичко това, под зелен покрив. Повече за инициативата ви разказваме в настоящата статия. А ако вие имате желание да експериментирате със съчетаването на различни стилове в дома си, можете смело да се доверите на специалисти в интериорния дизайн.

Вижте още: Защо сградите на бъдещето ще бъдат проектирани от нас?


Всички улици водят към сърцето

За да стигнете до Европа сити, ще бъде достатъчно да вземете метрото за няколко спирки. Предвидена е и бърза връзка с прилежащите магистрали, както и с железопътния транспорт. Погледнат отгоре, проектът изглежда като слънце с лъчи. В средата е сърцето на града, където животът кипи, и всички улици водят до него.


Тематични сектори

В рамките на града се обособяват тематични сегменти, разделени от улиците. Всеки може да избере мястото, в което да прекарва по-голямата част от времето си, в зависимост от предпочитанията си. Предвидено е по нещо както за тези, които са привлечени от динамиката и оживеността на градската част, така и за търсещите спокойствието на пасторалните, зелени пейзажи.


Център, пълен с живот

Характерната за всеки друг градски център забързаност, наситеност с възможности за забавления, е налична и тук. Това я мястото, където можете да си уговорите среща с приятел, да вкусите от нощния живот, да тренирате, да почивате на някоя пейка.


Търговска част

В търговската част можете да приложите ободряваща шопинг терапия из магазините, да се възползвате от различни видове услуги. Ресторантите ще ви очакват със своите специалитети и изкушаващи десерти. На ваше разположение ще бъде и международна изложбена зала.


Зона за спорт

Тези, които предпочитат да се зареждат чрез спорт, също не са пренебрегнати. За тях са предвидени различни предизвикателства в тази насока. Спортната зона включва воден парк, писта за каране на ски и други.


Зелена зона

Когато пожелаете да избягате от натовареността на града, има решение и за това. Отправяте се на юг, а там ви очакват спокойствието на хълмовете, зеленината на обширните полета и чистият въздух.

Вижте още: 6 практични идеи как да приближите природата до себе си


Култура и изкуство

Душата ви е зажадняла за интересна постановка, завладяващ мюзикъл, класен концерт? В зоната, обособена за култура и изкуство, ще може да ви се случи всичко това. Преживяването ще бъде още по-незабравимо, споделено с приятели.


Под зелен покрив

В целия район на Европа сити ще се стимулира придвижването с колело или пеша. Животът в него ще се случва под зелен покрив, който, наред с останалите предимства, ще служи и за събиране на дъждовна вода. Градският транспорт ще бъде представен от малки автобусчета, които ще циркулират между отделните сегменти, за удобство на жителите и гостите.

Вижте още: Плюсове и минуси на зеления покрив

Допада ли ви идеята за съчетаване на духа на градския живот с този на спокойствието и зеленината? А готови ли сте да експериментирате, като поканите в дома си различни стилове? Вашите смели идеи могат да станат реалност, като направите безплатна заявка към професионалисти с доказан опит. Сравнете оферти и препоръки на изпълнителите, свързали се с вас. Изберете начин на комуникация и наемете майстор, който най-точно пресъздава вашите виждания. След финализиране на работата оставете своята оценка в платформата.Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Траян Василев VIP
Боядисване и декорация, София
5 извършени проекта
Иван Йорданов
Покривни услуги, София
1 извършен проект
ЕТ "Венетон" VIP
Електроуслуги, София
119 извършени проекта
Димитър Стоилов
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Gstroy
Цялостен ремонт, София
17 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта