Въпроси, които да зададете на строителя на вашия дом

Публикувано на 05/08/2022 от Милена Галанова | Последна редакция на 05/08/2022 | Видяно 885 пъти

Изграждането на нов дом е голяма стъпка и може би най-сложното в нея е да се доверите на някого. Делегирането на такова задължение е нормално да води до притеснения и въпроси от рода на „Дали всичко ще стане по план?“, „Ще останем ли доволни?“ и куп други такива. Ето няколко въпроси, които да зададете към строителя и се надяваме да ви помогнат да свалите поне малко напрежението от етапа на строене.

 Опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus, ще ви помогнат да осъществите вашия мечтан проект. 

Уверете се, че строителят е отворен към комуникация

След като вече сте избрали строител, то значи имате доверие на това лице и сте готови да се вслушате в професионалната му оценка. Все пак не спирайте да се информирате и да давате идеи, да задавате въпроси и да изказвате желанията си. Поставете комуникацията си на първо място и се уверете, че за строителя също е важна. По този начин вие също ще сте в целия процес и ще сведете до минимум варианта да не сте доволни.


Управлявайте бюджета си

Бъдете сигурни, че имате пълен контрол върху разходите. Не се оставяйте в ситуация, в която да плащате изненадващи суми. Говорете от началото със строителя относно плащанията и бъдете подготвени своевременно. Защитете себе си с договори.


Помислете за комфорта

Домът е най-дългосрочната инвестиция, която ще предприемете през живота си, затова помислете добре преди да вземете окончателни решения. Говорете със строителя за качествените материали за стени, прозорци, подове. Имайте предвид, че акустиката, температурата, качеството на въздуха влияят на начина ви на живот. Това са компоненти, които не можеш да сменяш ежегодно, затова трябва да са преценени внимателно в началото.


Разпределение

Помислете добре за разпределението на помещенията, а окончателните решения ги вземете с оглед на ситуацията в дългосрочен план. Разпитайте строителя за подходящо разпределение, за случаите от практиката му. Имайте предвид, че той е професионалист и се вслушайте в нещата, които ви казва от опит.


Документи, срокове, сигурност

Обвържете се с договори към строителя, проверете дали всичко по фирмата е нормално, дали изпълнителите имат застраховки. В договорите запишете крайни срокове, които да бъдат подкрепени с неустойки, ако е необходимо. За всички останали административни документи, ако не можете да се справите сами, се обърнете към специализирано лице.

За да осъществите вашия мечтан проект, може да се свържете с регистрираните професионалисти в MaistorPlus, които ще ви дадат най-добрите съвети за вашия дом. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта

Технически въпроси